Gå til innhold

Kjøpe laptop av skolen


Anbefalte innlegg

Heisann, er jævlig usikker på om denne skal ligge under jussforumet eller her, så moderator får flytte den hvis den er feilplassert,

 

Greia er at jeg skal kjøpe laptop til videregående. Men siden de pcene jeg kan få kjøpe av skolen ikke holder mål tenker jeg å kjøpe f.eks http://www.netonnet.no/art/data/laptop/touch-skjerm/asus-s550cm-cj039h/182883.7216/#tabs og bruke den som skolepc.

 

Men samtidig er det litt småkjipt og gå glipp av ettt så bra tilbud fra fylket, så kan jeg kjøpe den pcen fra netonnet og bruke den som skolepc, og kjøpe en pc fra fylket og gi den til lillebroren min?

http://www.akershus.no/tema/utdanning/ikt%20og%20elev-pc/elev-pc%202013/

 

Og når jeg kjøper pcen fra fylket er den klargjort for skolebruk, eller er det bare w8 på den og jeg kan bruke den som en helt vanlig pc? Og den jeg kjøper fra netonnet, klargjør it-folka på skolen den til skolebruk? sånn at jeg kan bruke skolens printere, lagringsplasser osv? :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Om det er VGS så blir jo problemet at datamaskinene i de fleste nettene må kobles mot domain servere på nettverket? Kjører eget os med skolen sin volum lisens, uten administrator rettigheter. Da må du isåfall få skolen til å fjerne passord på BIOS etc så du kan installere et en kopi av Win8 som sikkert kommer med. Og igjen vil de da formatere din nye fra NetOnNet som tar fra deg admin rettighetene dine.. lite poeng i en kraftig pc med eksternt skjemkort når du må stresse som fy for å få installert noe uansett..

 

Kjøp deg en gaming bærbar til privat bruk og bruk skole bærbaren på skolen..

Lenke til kommentar

Har man ikke adminrettigheter på skolepcen.. ? Hva innebærer det å gjøre klart for skolebruk?

 

Har ikke noe med meg å gjøre, men en venn av meg har pcen han fikk til konf, den inneholder massevis av torrents, spill, programmer osv. når den blir klargjort for skolebruk blir dette sletta?

Lenke til kommentar

Ofte er skole-PCene låst på flere måter for å hindre juks.

Da jeg gikk på skole var ikke dette et tema, så jeg vet ikke nøyaktig hvordan.

Jeg tror det er BIOS-passord, som hindrer deg i å installere andre operativsystemer. Og i tillegg er det begrensninger som hindrer deg i å installere programmer.

PCen blir et verktøy til skolebruk, og på skolens premisser.

Du får en begrenset brukerkonto, men ikke admin-passordet, har jeg hørt

Men dette kan sikkert variere fra kommune til kommune.

 

Søk på nettet, så vil du finne mange frustrerte skoleungdommer på freakforum, som diskuterer hvordan skolemaskinene kan hackes...

 

Om skolen din ødelegger maskinene på denne måten, ville jeg kjøpt noe annet. Men jeg vet ikke om du får bruke privat PC på skolen, eller om du MÅ bruke den du får gjennom skolen.

Endret av Mannen med ljåen
Lenke til kommentar

Er nok for å gjøre løsningen enklere å drifte for skolen. På digitale eksamner / prøver o.l er det jo litt essensielt for skolen å ha kontroll på elevene sin datamaskiner. Dette er mye enklere om skolen kan kjøre sitt eget system og begrense skadeomfange brukeren har mulighet til å gjøre.. Samme spiller inn ved kræsj og formatering av systemer, mye lettere for skolen å ha ferdige recovery løsninger som kan kjøres uavhengig av hvilken pc som kommer inn.

 

Som sagt variere løsningen fra skole til skole, i HFK (Hordaland fylkeskommune) har det vert litt frem og tilbake, kullet før oss fikk ikke admin rettigheter, men vi fikk. Nå 3 år senere er dem tilbake til ingen administrator bruker for elevene..

Lenke til kommentar

Husk at de modellene er bedriftsmodeller, og de koster stort sett en god del mer. Det går på byggematerialer, garanti etc. Den rimeligste 9470m koster 13.000 på komplett, just sayin.

 

En laptop er mye mer enn cpu, minne og disk. Har man prøvd en god bedrifsmodell med godt keyboard, så kan man ikke gå tilbake til en skrall consumermaskin.

Endret av fflex
Lenke til kommentar

Har man ikke adminrettigheter på skolepcen.. ? Hva innebærer det å gjøre klart for skolebruk?

 

Har ikke noe med meg å gjøre, men en venn av meg har pcen han fikk til konf, den inneholder massevis av torrents, spill, programmer osv. når den blir klargjort for skolebruk blir dette sletta?

 

Med skolepc kan det fort hende at du blir litt kneblet for hva du kan installere på den. Hadde selv problemer med dette for 6-7 år siden da jeg gikk på VGS. På den tiden vi en pc med 2 brukere. Den ene var for privat/hjemmebruk, der kunne du egentlig gjøre hva du ville og du var delvis sjef over brukeren. Problemet var da at du ikke kunne koble deg på skolenettet og få tilgang til filer du hadde lagret på skolen sine servere. Defor hadde vi en annen bruker rettet mot skolenettverket, med egne proxyinnstillinger og sertifikater, men nesten umulig å ha spill som Stepmania og Icy Tower på.

 

I 2011/2012 tok jeg påbygging. Jeg hadde da min egen laptop. Tok den med til IKT-avdelingen. Det de gjorde når de klargjorde den for skolebruk var egentlig bare å innstallere et elektronisk sertifikat(for å kunne koble til skolenettet), godkjent ordbok og matteprogram. Eneste problemet var at hvis du brukte noen annen nettleser enn IE, måtte du endre proxy-innstillingene hver gang mellom skole og hjem. Ellers enn det funket privat PC helt fint pp skolen og under eksamenstiden. Office eller annet tekstprogram måtte du naturligvis selv sørge for.

 

Håper dette hjalp noe. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...