Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Usenet - noen erfaringer?


Anbefalte innlegg

Heisann godtfolk, jeg har brukt Newshosting usenet-tilgang siden 2006, og har vært meget fornøyd.

 

Bruker det til å nedlaste tv-serier, filmer og spill på maks hastighet, og mtp at dette er lov i Norge når man ikke bidrar til piratkopieringen ved å dele, har dette vært meget gunstig for meg.

 

Jeg brukte da newsleecher klient (årlig betaling) og newshosting abbonement (mndlig betaling), noe som fungerte fint. Men nå har dem opprettet sine unike pakker med både klient og tilgang, noe som har skapt problemer for meg.

 

Jeg sa ja til klient pakke hos newshosting, siden jeg allerede hadde abbonement og ikke ville punge ut med masse mere penger til newsleecher.

 

Men denne klienten (Newshosting x64 1.4.0) er meget dårlig. Jeg vet ikke eksakt hva som er feil, om det er tilgangen som har endret seg, eller klienten som suger balle, men dette er problemstillingene jeg sliter med:

 

* Mangler oversikt/tilgang slik newsleecher hadde med SuperSearch funksjon. Jeg har kun lært meg hva jeg har trengt å lære meg om dette, så mye mulig jeg mangler forståelse for abbonering på grupper for å kunne søke i dem.

 

* Korrupte nedlastninger, vanlig erfaring med usenet nedlastning er at hvis nzb'en man forsøker å nedlaste er over 900 dager, er visse filer korrupte, og ikke alltid lar seg fikse med PAR. Og i noen tilfeller er hele nzb nedlastningen korrupt, som fører til at alle filer er tomme/ødelagte. Med Newshosting klienten er nye nedlastninger (1-7 dager gamle) korrupte som regel, og nedlaster på 10 bytes i sekundet (later som ting er i orden), når ellers gode nedlastninger går nedp å 13 megabytes i sekundet. Fryktelig irriterende.

 

Dette gjør helhetelig abbonementet poengløst for meg, og jeg har forsøkt å kontakte newshosting teamet, men uten lykke. Har betalt dem 20 dollar pr mnd i 7 år nå, og synes dette er ganske dårlig.

 

Er det bare jeg som er noob på dette? Gjør noe feil? Altså, alt jeg vil er å nedlaste fritt nzb's fra x360, movies og tv-shows grupper uten masse kluss.. Dette klarte jeg fint med kombinasjonen Newsleecher og Newshosting før.

 

Har noen råd? Evt erfaring med andre usenet-abbonenter/klienter som er bedre? På forhånd takk

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Enkelte leverandører sliter mer enn andre med korrupte filer, og at filer blir fjernet fra nettverket mye raskere enn andre. Uten at jeg har tall eller kilder for det, så er mitt intrykk at Usenet har fått mye mer fokus på seg fra anti-pirat aktiviteter.

 

Du kan prøve en trial med en annen leverandør, jeg bruker giganews og opplever at filer som mange kommenterer er korrupte, funker helt fint for meg.

 

Vist du har Altibox, så har di en egen usenet server du kan teste også, dog ikke veldig rask etter min erfaring.

Endret av JRL
Lenke til kommentar

Enkelte leverandører sliter mer enn andre med korrupte filer, og at filer blir fjernet fra nettverket mye raskere enn andre. Uten at jeg har tall eller kilder for det, så er mitt intrykk at Usenet har fått mye mer fokus på seg fra anti-pirat aktiviteter.

 

Du kan prøve en trial med en annen leverandør, jeg bruker giganews og opplever at filer som mange kommenterer er korrupte, funker helt fint for meg.

 

Vist du har Altibox, så har di en egen usenet server du kan teste også, dog ikke veldig rask etter min erfaring.

 

altibox har ikke egen news server, det er giganews som blir benyttet der.

Endret av trrunde
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-qfohT7

Har ikke brukt klienten du snakker om, den eneste jeg bruker er Newsleecher, som strengt tatt er verd pengene..

 

Når det kommer til korrupte nedlastinger, så har det siste året eskalert med fjerning av poster grunnet "ulovlig materiale" som disse anti-pirat organisasjonene driver med. Du har vel kanskje fått med deg at de største indekseringssidene er borte bla.a ?

Sjekk loggen i programmet ditt, hvis det står "DMCA takedown" som det ofte står, er det fjernet fra Usenet (selv om det dukker opp i søkemotoren din). Da er dette tilfellet stort sett over hele linja og det er ingenting du kan gjøre med det (hjelper ikke å bytte provider). Du vil også se at filene er 0KB og da er det lite par filer kan gjøre ;-)

 

Det er veldig mange poster som blir fjernet for tida, eneste du kan gjøre er å laste det ned med en eneste gang det dukker opp ;-) Ellers så går stort sett Usenet communitiet mot å bruke kryptiske filnavn som du må spore opp på diverse forum for å finne. Så det begynner å bli ganske stress å finne det du leiter etter.. :-)

 

De gode gamle usenet dagene er desverre over.. ;-)

Endret av Slettet-qfohT7
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Har selv brukt Usenet i 10 år nå, og er for det meste fornøyd.

 

usenet har sine goder og onder på samme måte som torrents, men overall syns jeg at usenet kommer bedre ut en torrents, selv om det koster meg litt penger i måneden. Har selv merket at det har blitt flere korrupte nedlasting-er det siste året men da jeg for det meste aldri trenger å selv gjøre noe med nedlastingen selv (100% automatisk) trenger jeg bare en gang i blant å søke opp nye .nzb filer markere de som favoritter så blir disse da lastet ned.

 

Det jeg har brukt de vel siste 8 årene er sabnzbd+ (pluss er vel noen år nyere) denne tar seg av å laste ned pakke ut, post prosessering, reparere hente .par filer osv..

 

For tv serier dukket Sick Beard opp for noen par år tilbake du mater denne med de indexerings sidene du er medlem på så holder denne stål kontroll over tv serier. (last ned når de kommer, finner episoder en mangler, laster ned i bedre kvalitet, henter informasjon om serier (.tbn))

 

For film kom jeg over Couch Potato for vel 2 år siden, og fungerer helt likt som Sick Beard. bare at den laster ned film i stedet.

Lenke til kommentar

Siden Sick beard og Couch Potato allerede er nevnt kan jeg vel nevne at Headphones er et lignende alternativ for musikk. Har selv ingen erfaring med Usenet, men har lest litt om akkurat denne tjenesten fordi den kan enkelt integreres med XBMC og syns det virket ganske interessant.

Lenke til kommentar

Jeg kan jo stikke hull i boblen din, og meddele at det er noen år siden det ble forbudt å laste ned piratkopiert materiale. Usenet er altså bare lovlig så lenge du bruker det til filer du har lov til å overføre. At de fleste leverandørene på tro og ære lover at de ikke logger nedlastinger, og i tillegg krypterer overføringene, gjør vel at man fortsatt ikke trenger å være så nervøs. Dessuten er det neppe særlig prioritert å ta tak i nedlastere på Usenet.

 

Derimot så har det blitt tatt tak i opplasting av materiale som omfatter åndsverkloven og tilsvarende lover i utlandet. Usenet er ikke like fritt som det en gang var, og amerikanske selskaper sender DMCA-krav i bøtter og spann. Jeg bruker ikke Usenet noe særlig nå, men inntrykket mitt er likevel at nye filmer og episoder av TV-serier forsvinner ganske raskt hos de største leverandørene (som også er de beste, om man ser bort fra nettopp det at de fjerner såpass mye nytt). Å bruke Sick Beard, Couch Potato og/eller Headphones, og stille dem inn til å ofte se etter nye ting, vil nok kunne hjelpe. Ikke at jeg oppfordrer til å laste ned noe som bryter med loven, selvsagt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...