Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Hva spør sensor om etter fremført eksamen? Matemattikk 10 Trinn


Anbefalte innlegg

Hva er de vanligste spørsmålene en får? Sliter litt med å bestemme meg for hva jeg skal øve på, spør han mest om presentasjonen din eller alt mulig som står i boka? Og hvordan foregår det, må jeg vise på tavla eller kan jeg bare snakke. Er oppgavene ekstremt vanskelige? Ligger på 3 i matte.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du kan bli spurt om heile pensumet. Men det vanligaste er at dei held seg til temaet som du har fått tildelt, og så legger ein til nokre få kontrollspørsmål om andre emner på slutten. Særlig aktuellt er dette dersom du står i ein vippeposisjon.

 

Spørsmåla kan være vanskelige, men dersom ein ser at du sliter så følger ein vanligvis opp med eit lettare spørsmål for å på den måten finne ut kva nivå du ligger på.

 

Du treng ikkje å bruke tavla dersom du ikkje vil, men eg vil anbefale at du noterer på tavla.

 

 

PS, husk at dersom du vil klage på karakteren så må du gjere det med ein gong når du har muntlig eksamen.

Lenke til kommentar

Presentasjonen er det viktigaste. Dei andre spørsmåla er meir kontrollspørsmål for å finne ut om du har betre eller dårligare kontroll på dei andre emna.

 

Tips; Dersom du har god kontroll på presentasjonen så snakk mykje om den slik at sensor ikkje slepper til med så mange spørsmål om andre ting :wee:

Lenke til kommentar

Hva er de vanligste spørsmålene en får? Sliter litt med å bestemme meg for hva jeg skal øve på, spør han mest om presentasjonen din eller alt mulig som står i boka? Og hvordan foregår det, må jeg vise på tavla eller kan jeg bare snakke. Er oppgavene ekstremt vanskelige? Ligger på 3 i matte.

 

De spør for det meste om det temaet du har valgt. Men om de er usikkre på hva de skal gi deg i karakter, kan det hende de spør deg noe om et annet tema og det bare for å vippe deg opp.

Lenke til kommentar

Eksamen = en skriftlig eller muntlig avgangsprøve i skolen eller ved en utdanningsinstitusjon.

igrunnen det samme som prøve, bare at pensum er hele boka.

 

Sensoren kan spør om alt innenfor de lærerplanmålene du blir testet i.

- Om du er "redd"/har presentasjonsangst for sensor kan du snu ryggen til han, om du skal tegne noe- er det smart å vise dette til sensor (tegne dette slik at sensor ser dette tydelig, din kjente lærer (eksiminator) er der for å hjelpe deg!

 

 

 

 

Muntlig eksamen: Her har man en sensor, en eksaminator og en elev. Eleven får beskjed om et fag 48 timer i forveien, og så et emne en halv til to timer før selve eksamen. Tiden fram til eksamen er da forberedelsestid, hvor eleven har tilgang på lærebøker og lignende, og kan skrive notater som han kan ha med inn i eksamensrommet.

Under selve eksamen stiller eksaminatoren (som som regel er elevens vanlige lærer) spørsmål til eleven, som denne må svare på etter beste evne. Om eleven setter seg fast, skal eksaminatoren prøve å få eleven på rett spor igjen. Sensor sitter i bakgrunnen og hører på, men kan også velge å stille spørsmål til eleven.

Endret av Magikarpxx1337
Lenke til kommentar

Jeg var opp i matte muntlig på ungdomsskolen for 3 år siden. Presentasjonen din teller klart mest. De ser på vanskelighetsgraden på oppgavene du presenterer, og hvor bra det ser ut til at du "tar" faget. Det vil si, om du nøler under presentasjonen din eller under spørsmålene. Om de er nokså sikre på karakteren din etter presentasjonen, vil spørsmålene muligens omhandle presentasjonen for å se om du er sikker på det du har arbeidet med. Ligger du derimot å vipper, kan de spørre mer vanskeligere spørsmål (også om emner utenfor din presentasjon), for å se hvor du ligger. Lykke til!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...