Gå til innhold

Grenadertråden


PYN_

Anbefalte innlegg

Tråden er ment for spørsmål om yrket som profesjonell soldat og svar fra de som jobber som grenader i Forsvaret. Alt fra lønn, arbeidstider, intops osv.

Ser at det er flere som jobber i TMBN på forumet - forhåpentligvis er det også noen representanter fra avdelingene i nord-norge som kan svare på spørsmål også.

 

For å starte:

 

Hvordan tror dere rekrutteringen kommer til å bli fremover mtp. at mulighetene for intops nå er borte, og antallet grenaderstillinger i Brig N skal økes?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette er jo veldig vanskelig å si, men du skal nok ikke se bort ifra at det kan gå mot en litt mindre søkermasse enn vi har sett de siste par årene.

HRS'en som legges rundt PBn i nord vil jo kanskje også sørge for færre søkere til TMBN HRS'en, siden flere velger å bare bli i avdelingen etter endt verneplikt. Tjenestested vil jo fortsatt ha en del si, da jeg ser Rena som mer attraktivt enn Setermoen, med mindre man allikevel bor i nord-Norge.

 

Nå får vi egentlig bare vente å se på hva politikerene gjør også mtp budsjetter. Flere ansatte vil bety større utgifter i forbindelse med øvelser. Det er også det med å finne en løsning på hvorfor ansatte står så kort som de gjør, selv under IntOps perioden som snart vil være over. Hva skal til for at folk ønsker å bruke en masse år av livet sitt i en såpass krevende jobb må jo være et spørsmål som absolutt burde vært tatt opp, istedet for anskaffe verneplikt for jenter...

  • Liker 1
Lenke til kommentar

...For ikke å snakke om det store spørsmålet rundt et manglende spesialistkorps. Det at man kun får mulighet til å tjenestegjøre som grenader i 6 år, med mulighet for utvidelse til 9, er nok en hindring for enkelte. Hadde det vært mulig å holde seg blant "gutta på gulvet" som en karriere frem til pensjonsalder ville det nok vært mer attraktivt fremfor å slutte i Forsvaret etter kort tid. Dette gjelder forsåvidt både grenaderer og befal.

Lenke til kommentar

Tror nok en bonusordning hadde fungert godt. Det har jo blitt luftet som en mulighet å få en bonus etter fullførte 3 år, noe ala FSK har etter fullførte 9 (?).

Mulighet for å jobbe lenger enn 9 år burde komme på plass, men jeg tror ikke det er spesielt mange som vil benytte seg av det.

 

daim911: Er ikke dere på motivasjonsøvelse denne uken?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...