Gå til innhold

NITH 3D-Grafikk


Anbefalte innlegg

Hei, beklager om dette er et spørsmål spurt tidligere, har brukt søkefunksjonen uten hell så langt.

 

Jeg lurte på om noen har erfaring med studiet 3D-grafikk på NITH.

 

Siden førsteåret er felles for alle studenter lurer jeg på hvordan vanskelighetsgraden er på programmeringen i pensumet? Har tidligere drevet med noe programmering på et veldig lavt nivå.

 

Er dette et studie som egner seg for de som søker seg mer mot den kreative, grafiske delen av spillutvikling? Må innrømme at interessen ligger mer hos tegning/utforming og designing av 3D/2D modeller/områder/strukturer. Programmering er ikke hva jeg hovedsaklig ønsker å drive med.

 

Hvordan er jobbmulighetene etter endt studie? Det er lite sannsynlig at jeg hopper rett fra ferdig studie og inn i et spillselskap med tanke på det lille miljøet i Norge. Er mulighetene bra innenfor reklame/film/etc? Ønsker å kunne ha noen muligheter innenfor andre bransjer.

 

Til sist, alternativet jeg ser på er "Virtuell kunst og design" eller "Animasjon" i Hamar. Tanker/meninger om dette er bedre for min del?

 

http://www.hihm.no/c.../view/full/2129

 

Alle innspill mottas med takk :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er som du sier bare førsteåret du har programmering, og det er ikke forventet at du har noen kunnskap innen programmering fra før, det er kun basics, og alt blir tatt grundig fra starten.

Første året er ikke noe problem, hvertfall ikke når du går å gleder deg til å komme igang med 3D.

3D grafikklinja, den retter seg ikke mot noe spesifikt. Her lærer du flere metoder for modellering, som også blir tatt grundig fra bunnen av, og du får en kjempe bra oppfølging gjennom året siden klassen ikke er alt for stor. Det er også ett veldig ålreit animasjons kurs der, hvor du lærer helt fra kjempesimpel basic, til full rigg og animasjon, med avanserte teknikker.

Jobbmulighetene er slettes ikke verst heller, på NITH er det noe vi kaller Karriere torsdag, hvor det kommer bedrifter og forteller om seg selv og hva de ser etter. Er mange reklamefirmaer som ser etter grafikere, småbedrifter som driver med diverse, visualiseringer for arkitektur, eller industri. osv.

Skolen har også et generelt godt rykte så det er mange bedrifter som vet hvor du kommer fra når du sier du er fra NITH, og har gode erfaringer med det.

Også oljebransjen lyser etter folk som kan lage visualiseringer og lignende for diverse rigger.

Det er mange fler muligheter enn du tror :)

 

Hvis det er noe mer du lurer på så er det bare å spørre :)

Jeg søkte meg inn på NITH for å gå 3D Grafikk og er snart ferdig med andre året, og jeg må bare si at jeg har lært utrolig mye gjennom denne tiden, hadde ingen kunnskap når jeg startet, og har lært så ufattelig masse. Bare ta en titt på Deviantart og Twitter om du er nysgjerrig.

Jimmarn.deviantart.com og twitter.com/jimmarn

Endret av Jimmarn
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...