Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Deling av internett gjennom 2 routere?


Anbefalte innlegg

Hei, jeg har et litt komplisert oppsett hjemme som jeg trenger hjelp til:

 

Deler internett med en kompis nede i gata. Han har internett gjennom kabel, som vi deler via en trådløs router. Nå er det slik at jeg må ha et trådløst usb-nettverkskort ute på verandaen min for å få kontakt (5 meter kabel maks), og ønsker egentlig å ha maskinen min i andre enden av leiligheten.

Derfor lurer jeg på om jeg kan bruke en eldre pc som mellomledd, og dele internettforbindelsen videre via lan/nettverkskabel. Jeg har prøvd "aktiver deling av internett" i windows 2000 for koblingen, men det fungerte ikke.

Har søkt i forumet, men finner først og fremst referanser til å bruke enten én hardware ruter, eller router software som raspppoe på én maskin. Vet ikke om det fungerer å ha to slike routere etter hverandre. Et alternativ er jo å forlenge/forsterke usb-kabelen, men det blir nesten 30 meter.

 

Hvis noen har innspill er jeg veldig takknemlig for det.

 

 

Oppsummering av koblingen slik den er nå:

 

Kabelmodem - D-link trådløs router - D-link usb trådløst nettverkskort (dwl-120) - PC

 

Koblingen jeg ønsker:

 

Kabelmodem - D-link trådløs router - D-link usb trådløst nettverkskort (dwl-120) - PC - hub/lan - PC

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Hvorfor ikke kjøpe deg et tråløst acesspunkt som du setter på verandaen. Da kobler du til via nettverkskort i maskinen din. I tillegg vil du sikkert få et sterkere signal.

 

Ikke noe problem å sette flere routere etter hverandre.

 

Takk for raskt svar!

 

Jo, det ville nok være den enkleste løsningen om ikke den billigste. Da blir koblingen kabelmodem - trådløs router - trådløs router - lan, ikke sant?

Jeg må nok holde den muligheten åpen, men håper selvfølgelig å få til en billigere løsning f.eks. ved bruk av routersoftware (hvis det er noe som er gratis/billig) på en maskin som er koblet til usb-nettverkskortet, og så koblet videre til lan. Er dette mulig?

Lenke til kommentar

Det enkleste er kanskje å bare bruke windows til å dele tilkoblingen, men da spørs det hvilke specs du har på den gamle maskinen.

I tillegg finnes det flere distribusjoner som bygger på linux som er laget kun for formålet. Spør på linux forumet, så er det sikkert noen som vet om navn på distroer.

 

raspoppoe er ikke router software. Det brukes til å koble seg til internett. Telenor bruker den i sin tilknytning.

Lenke til kommentar
Det enkleste er kanskje å bare bruke windows til å dele tilkoblingen, men da spørs det hvilke specs du har på den gamle maskinen.

I tillegg finnes det flere distribusjoner som bygger på linux som er laget kun for formålet. Spør på linux forumet, så er det sikkert noen som vet om navn på distroer.

 

raspoppoe er ikke router software. Det brukes til å koble seg til internett. Telenor bruker den i sin tilknytning.

 

Aha, hadde misforstått hva raspoppoe brukes til. Takk for oppklaringen.

Kan sette opp en celeron 300mhz - HK:abit bh6 - 128mb ram - med usb og nettverkskort som mellomledd. Har allerede prøvd standard funksjonen i win2000 til å dele internettforbindelse. Tenker du på delingsprogrammer som sygate?

 

Skal ta saken videre på linux forumet, men må nok innrømme at jeg er 100% fersk på linux...

Lenke til kommentar

Det skal fungere med standard delingen i win 2000 på den gamle maskinen. Høyreklikker på nettverkskortet som skal dele ut nettverksforbindelsen, i dette tilfellet den tråløse. Inn på egenskaper og avansert. Der merker du av for tillat andre maskiner å koble til via denne nettverksforbindelsen. Må sørge for at ip adressen til nettverkskortet på din maskin og den gamle maskinen ligger i samme subnet(eks. 10.0.02 og 10.0.0.3, netmask 255.255.255.0). Det gjøres i egenskaper for tcp/ip under generell i egenskaper for nettverkskortet. Det tråløse nettverkskortet på gamle maskinen må ligge i samme subnett som routeren. Du kan sjekke om maskinene har kontakt ved å pinge hverandre i kommandolinje.

 

Sygate har jeg ikke vært bort så det vet jeg ikke hvordan fungerer.

 

Jeg har satt opp en maskin hjemme med SmoothWall. Det er en router og brannmur. Relativt enkelt å sette opp. Trenger ikke noen linux kunnskaper, kun litt om nettverk. Vet ikke om den støtter usb, men det står sikkert på www.smoothwall.org.

 

Fikk desverre ikke tid til å svare mer foreløpig. Skal på jobb snart, drar fra universitetet nå. Du får teste så får vi se.

Lenke til kommentar
Det finnes sikkert skjøtestykker som omformer USB-signal til TP-signal.

 

Da blir det vel litt billigere.

 

Eventuellt at du kan sette opp en linuxruter med USB-nettverkskort. Har ikke brukt USB selv så jeg vet ikke om det går.

Men jeg regner med at det går. =)

 

Det er også en god ide. Da slipper jeg å ha den slitne gamle celeronen i stua...

Jeg har sjekket litt rundt på forumet, men fant først og fremst tips om usb-forsterkere. Skal høre med komplett i morgen om ikke de vet noe om omformere av denne typen. Hvis noen andre har noen tips på slike omformere er det kjærkomment.

Lenke til kommentar

Har nettop satt opp en eldgammel maskin som "router" mot SDSL modemet fra BlueCom med Win2000pro, og det fungerer utmerket.

 

Router maskin:

 

Pentium 120

48 MB ram

1,6 GB HDD (OS)

2 stk nettverkskort

 

Oppsett av "router"

 

NB! Bruk helst to nettverkskort av forskjellig fabrikat i router maskinen, da er de enklere å se hvem som er hvem når du skal sette den opp.

 

Nettverkskort-1 = mot internett linjen

Nettverkskort-2 = mot lokalnett -> hub/switch <-- klient maskiner

 

- Etter at windows har oppdaget og installert begge nettverkstilkoblingene setter du opp kort-1 med vanlig TCPIP oppsett (IP, gateway etc...) for å få internett tilgang.

 

- Sjekk at du har tilgang til internett med IE e.l.

 

- Sjekk at du har samme arbeidsgruppe-navn på router maskinen som du kommer til å bruke på ditt lokalnett (i ditt hus).

 

- Åpne egenskaper for nettverkskort-1 på nytt og velg "Internett deling".

Da skal nettverkskort-2 automatisk settes opp med egen IP adresse f.eks: 192.168.0.1

 

- Sjekk at Nettverkskort-2 også har fått NetBEUI er installert i tillegg til TCPIP.

 

Nå er router maskinen klar.

 

Sett opp alle "klient" maskinene til å motta IP automatisk, og sjekk at NetBEUI er installert i tillegg til TCPIP. Noen mener at det er nødvendig å sette router maskinens IP som Gateway på klient masinene, men jeg trengte ikke å gjøre det (skyldes nok NetBEUI)

 

Thats it :-)

 

 

Neste steg blir å installere VNC som service på router maskinen, og disable "halt on keyboard, etc..." i Bios, så har du en fjernstyrt router, som også kan bli filserver, webserver, osv...

 

NB! Jeg var bekymret for at den gamle maskinen skulle kjøre for tregt med Win2000pro, men resultatet er faktisk motsatt, surfing på nett ble raskere :-) Det virker som om maksinen jobber mindre på nettsider som har mye scripts.

Lenke til kommentar

Takk for utfyllende forklaring!

 

Jeg prøvde å bruke "aktiver deling for denne tilkoblingen" for internett-nettverkskortet slik forklaringen sier, men jeg får opp feilmelding som sier at IP nr. 192.168.0.1 er opptatt (det er utelukkende denne ip-adressen win2000 bruker ved automatisk deling av internett).

 

Som forklart øverst i tråden er denne maskinen tilkoblet en trådløs router. Denne routeren er satt til å bruke 192.168.0.10, og den er ikke satt til å fordele 192.168.0.1 til noen av maskinene som er tilkoblet. (Fordeler 192.168.0.2 og oppover / nettverket består av 3 maskiner.)

 

Så selv om ingen maskiner i nettverket har fått IP 192.168.0.1 så sier win2000 at denne adressen er opptatt når jeg forsøker å dele internett videre etter routeren. På denne feilmeldingen sier knowledge base på microsoft.com at ICS (deling av internett) kanskje ikke fungerer dersom det er andre ting på nettverket som deler ut dns og IP nummer.

 

Lurer derfor på om det er umulig å bruke ICS til å dele internett videre bak en hardware-router. Noen som har erfaringer fra dette?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...