Gå til innhold

Selvbygg mATX - trenger innspill!


Anbefalte innlegg

Hei forum!

 

Jeg vurderer å bygge min første PC siden konfirmasjonen. Den gang jeg ble konfirmert overklokket vi til 166mhz, så jeg regner med at ting har endret seg en smule. Jeg vil gjerne ha en boks som er stille, ikke tar for mye plass, og ikke ser ut som et bulgarsk diskotek, og tenkte dermed å gå for mATX, nærmere bestemt Fractal Design Define Mini (om ikke det skulle være gedigne motforestillinger mot dette, noe jeg ikke forventer).

 

Maskinen skal brukes som all-round hjemmemaskin, men må være i stand til å dra nyere spill på high/ultra om mulig - dersom målestokken på dette fortsatt er BF3, kan vi jo bruke det som utgangspunkt.

 

Har foreløpig kommet frem med dette forslaget:

http://prisguide.har...no/liste/139572

 

post-260721-0-08568000-1364925590_thumb.jpg

 

Noen kommentarer:

- Helst ikke særlig dyrere enn det er nå - kan forsåvidt strekke meg til 8k. Dersom det er mye å hente på lang sikt på å gå noe opp, er jeg åpen for velbegrunnede forslag.

 

- Jeg er litt lost når det kommer til hovedkort. Er det hovedkortet jeg har på lista nå greit, eller bør jeg legge mer penger i det? Og: jeg finner ikke noe hovedkort med WiFi, noe som hadde vært greit i forhold til bosituasjon det neste halvåret. Hjelp?

 

- Er også usikker på skjermkort. Er 660Ti fint, bør jeg gå opp til 670, kan jeg gå ned til 660 - dette fremstår som litt uklart for meg. Svært åpen for anbefalinger her.

 

- Kjøling har jeg ikke snøring på. Fullstendig vannkjøling blir helt sikkert for hardcore for meg (og sikkert unødvendig med denne innmaten), men er et lukket plug-and-play-system noe å vurdere? Ser det finnes noen til rundt 500-lappen. Dersom dette vil redusere støy og temperatur betraktelig kan jeg vurdere det. Vil gjerne ha forslag til prosessorkjøling i alle fall - og om noen har erfaring med kabinettet og anbefaler innkjøp av flere vifter, gi lyd!

 

- Strømforsyning valgte jeg litt på måfå. Vil gjerne ha forslag her også. Trenger jeg 750W?

 

- Tar gjerne kommentarer og forslag på RAM også, la inn billgste 1600mhz par på totalt 16gb jeg fant...

 

- CPU regner jeg med er OK både på kort og forholdsvis lang sikt? Ser denne ofte dukker opp som anbefalt for spillere.

 

Til slutt:

Som de av dere som har lest dere gjennom denne novellen av en forumpost kanskje forstår, har jeg ikke helt kontroll på dette her. Jeg tenker å kjøpe mot sluten av april, og har således tid til å la oppsettet modne litt før jeg handler. Dersom det er mye å hente på å vente med innkjøp, kan jeg også gjøre det. Jeg kunne også tenke meg å begrense innkjøpt til to nettbutikker - gjerne Dustin og Komplett, som jeg har gode erfaringer med fra tidligere - men, selvfølgelig, penger betyr noe i den sammenhengen...

 

Det tror jeg var det hele, sånn for denne gang. Takk for at du leste dette, og på forhånd takk for gode forslag!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Takk for innspill!

 

Da får jeg strekke meg litt, forslagene deres høres fornuftige ut. Går da til GTX 670, legger noen ekstra kroner i hovedkort, samt legger til et nettverkskort.

 

Ny liste her:

https://prisguiden.no/liste/139572 (hovedkort ikke oppdatert da det ikke lå i Prisguide - notert bak øret)

 

Takk for svar så langt - tar gjerne innspill på spesielt kjøling og PSU også!

Lenke til kommentar

Har selv et mATX oppsett i samme kabinett. Kan bare si jeg er godt fornøyd med kabinettet bortsett fra at viftene er av lav kvalitet, byttet to allerede fordi de begynte å slure (vibrere + lageret blir varm som leger en syk ulyd).

Sikkert en kurant reklamasjonssak, men tipper jeg må sende inn hele kabinettet for at de skal finne ut at to vifter ikke fungerer som de skal, de gidder jeg ikke.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Takk for svar, alle mann.

 

Kabinettet liker jeg så godt at jeg tror jeg går for det uansett. Når det gjelder wifi-kort blir det fort til at jeg går for det billigste av de godkjente - på sikt kommer jeg til å bruke kablet nett i alle tilfeller.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...