Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Jeg ble plukket ut som en av 20 heldige testpiloter for Asus sammen med ITpro av Asus sin nye Padfone 2. Her er min test av produktet

 

 

 

Design

 

Mitt førsteinntrykk var veldig bra når jeg fikk telefonen i hendene mine. Telefonen har et elegant design. Powerknappen og volumknappene er plassert på høyre siden, og det er en fin plassering. Det føles helt normalt å kontrollere knappene med tommelfingeren. Selve rammen av telefonen er en metallramme, den sørger for at telefonen sitter ordentlig når den er dokket i Padfone Station. I tillegg gir rammen en følelse av at telefonen er vellaget og av kvalitet.

Padfone Station, dokkingen du setter telefonen i for å gjøre den om til et nettbrett har også et veldig fint design. Det eneste jeg vil påpeke på den er at padden ikke blir flat. Om den ligger på bordet og du trykker ut mot kantene på skjermen kan du oppleve at den vipper. Det er det eneste minuset jeg kan finne med selve designet. Men sammenlignet med den første Padfonen til ASUS så er det en forbedring med dokkingen. Padfone hadde en luke du måtte legge telefonen i, mens Padfone 2 har ingen luke.

Totalvekten med telefonen dokket i Padfone Station er 649 gram. Det er mindre enn en Ipad. Telefonen i seg selv veier mindre enn en Samsung Galaxy Note II.

 

 

20130320160417.jpg

Padfonen har et elegant design. For flere bilder, trykk på bildet

 

Brukervennlighet

 

Som på designet, så er det ikke mye å pirke på når det kommer til brukervennligheten. Telefonen kjører Android 4.1.1, og menyene er veldig like som andre Android telefoner bortsett fra designet på menyene. Det er bare én ting som irriterer meg, og det er plasseringen på Home-knappen. Når du skriver ett notat, eller sender en melding, så har jeg opplevd at det er lett å treffe home-knappen istedet for mellomromstasten. Det er nok bare en vanesak, siden jeg er vandt med fysisk knapp slik som Samsung sine mobiler har.

Når du bytter fra Padfone 2 skjermen til Padfone Station er det ikke alltid applikasjonene dine fortsatt kjører. Det er nemlig ikke alle applikasjoner som støtter dynamisk skjermbytte. Det er ikke alle som er designet for å støtte dette. Dette er ikke ASUS sin feil. Har opplevd dette med for eksempel Skype. For applikasjoner forhåndsinstallert av ASUS er dette ikke noe problem.

 

Funksjonalitet

 

Telefonen gjør det jeg forventer av en smarttelefon. Menyene er lette å forstå så lenge man er vandt med Android telefoner fra før. Menyene og lignende er likt som på andre Android baserte mobiltelefoner. Så er du vandt med en Android telefon, kommer du lett i gang med Asus Padfone 2. Om ikke, så er det noen små guider som popper opp under førstegangsbruk.

 

 

20130320160836.jpg

Padfonen dokket i Padfone Station. Flere bilder finner du ved å trykke på bildet

 

 

Batteri og lading

 

Batteritiden på telefonen har imponert meg. Den sluker ikke strøm, selv med full lysstyrke slik som min Samsung Galaxy Note II gjør. Batteriet har holdt i 3 døgn, og dokket i Padfone Station har batteriet holdt opp mot 6 døgn. Det er virkelig god batterilevetid. Padfone Station har ett eget batteri, og standard innstillingene gjør slik at Padfonen blir ladet av Padfone Station om batterikapasiteten er høyere på Padfone Station.

Padfone 2 og Padfone station har en spesiell ASUS plugg. En vanlig mikro USB lader passer i telefonen, men sitter løst og er ikke å anbefale. Det medfølger et adapter fra vanlig mikro USB til ASUS sin standardiserte plugg. Jeg vil tro at grunnen til at ASUS valgte å bruke en egen plugg, er fordi kommunikasjonen mellom Padfonen og Padfone Station krever flere pinner.

 

Konklusjon

 

Selve idéen med å ha telefon og nettbrett som en enhet istedet for to separate synes jeg er mye bedre. Jeg liker det mer og mer, jo mer jeg bruker det. Selv er jeg vant med å måtte dele filer over dropbox mellom min Samsung telefon og Ipad, men med Padfone 2 så slipper man dette. Veldig fint om man for eksempel spiller ett spill og vil ha større skjerm, eller skriver ett dokument. Da slipper du å måtte lete fram igjen akkurat den banen eller begynne på en anen bane, samt sende over dokumenter. ASUS er den eneste produsenten jeg har sett som har en slik løsning med telefon og pad i ett.

Selve produktet synes jeg er veldig konkurransedyktig både når det kommer til telefon og nettbrett. Jeg har ikke hørt så mye om ASUS merket på mobilfronten før, men det tror jeg kommer til å endre seg. Om de fortsetter slik med produktene sine, så kommer de til å bli store på markedet.

Endret av The Crusher
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Benchmarking:

 

Jeg tok også en benchmark. Her er resultatene for Padfone 2 og Samsung Galaxy Note II.

 

Benchmark fra Padfone 2:

screenshot2013032018113.jpg

 

screenshot2013032018132.jpg

 

Benchmark fra Note II:

screenshot2013032018122.png

 

screenshot2013032018141.png

 

Padfonen er altså bedre i benchmarkingen. Jeg vil også legge til at jeg merker mindre lagg i menyer og lignende med padfonen enn jeg gjør med samsungen, selv etter at jeg har lukket alt som kjører. Noten lagger mere, men er ikke store forskjellen.

 

Jeg prøvde også å dokke padfonen i padfone station for å sjekke om det ble noen forskjell, og det ble det:

screenshot2013032018221.jpg

 

Scoren sank med nesten 1000 poeng ved å dokke den i padfone station. Bruksmessig merker du ikke forskjellen på det.

Endret av The Crusher
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...