Gå til innhold

Problem med at Qpad MK-80 gjentar forskjellige taster tilfeldig.


Anbefalte innlegg

Hei sann folkens.

Jeg sitter da her med et smått plagsomt problem med mitt MK-80 Tastatur.

Problemet er da som følger:

 

Tastaturet gjentar taster i det jeg skriver dem inn uten at dette er noe jeg vil selv.

Jeg oppdaget det først på F tasten da den fort gjentok seg selv og la til en f til eller to i det jeg trykket den inn for og gå til for eks. Facebook. Problemet oppstår overalt hvor jeg bruker tastaturet unntatt spill som jeg kan se.

Når jeg trykker inn F tasten hører jeg en litt rar metallisk lyd som minner meg om lyden man får ved og slå to små og lette metallstenger mot hverandre.

 

Det jeg tipper selv er at noe er skadet med selve tastaturet da denne gjentagelsen ikke oppstår på andre Tastatur som bruker PS/2 eller USB.

Lurte dog på om dette var et problem andre hadde møtt på og eventuelt fikset selv.

 

Takker da for svar her.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Jeg hadde et liknende problem på mitt MK-80, med en tast som "hengte seg opp" og skrev flere av samme (var "O"-tasten hos meg)...tastaturet har MX Blue-taster, og dem lager en "klikk-klikk"-lyd når man trykker på dem, men problemet mitt viste seg å være at tasten var litt på skakke og dermed satte tastehetten noen ganger seg fast i tasten ved siden av på vei opp når jeg trykte på den (noen ganger bare gnagde bortpå nok til å ta med en o eller tre ekstra, og andre ganger ble det ooooooooooo osv.).

Jeg tok av tastehetten og fikk dratt tasten litt mer rett (I think I did), men det var ikke nok, så jeg måtte file vekk litt av tastehetten - problemet ble til slutt borte.

Akkurat dette tastaturet måtte RMAes til Komplett fordi baklyset etterhvert ikke virket som det skulle (mange taster var mørke) - og nei, jeg tror ikke det hadde sammenheng med fiksen på tasten som hang seg opp.

 

Foreslå at du tar av tastehetten på F-tasten og en tast ved siden av og trykker og lytter og føler i fingertuppen om de reagerer likt.

Endret av Paladin@LANur
Lenke til kommentar

Ok, skal se litt på dette i morgen.

Kan og nevne at siden sist så har flere taster begynt og oppføre seg slik, da spesielt i det siste A tasten.

Som det ser ut nå prøver jeg ut tipset dit først og vist ikke det går leverer jeg det inn og krever nytt/annet tastatur fra teknikmagasinet.

Lenke til kommentar

Nå må jeg innrømme at jeg ikke aner hvordan det underliggende i en mech-tastatur virker, men det høres ut som du på en eller annen måte har fått en dud. :/

Selv om jeg har trodd at et mech-tastatur i praksis er "unbreakable" mtp. den listede livslengden på hver enkelt tast på 50 mill. trykk...

 

Eneste jeg kan tenke meg er at siden MX Blue har en ekstra bevegelig del i seg:

 

img4ecd117b830fa.gif

 

...at det kanskje har blitt en produksjonsfeil på en gitt mengde av selve tasten, og at du har vært så uheldig å fått deler av den feil-produksjonen.

Endret av Paladin@LANur
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...