Gå til innhold

Hjelp til valg av hodetelefoner


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Trenger hjelp til valg av hodetelefoner.

Min samboer har skaffet seg Beats HD Solo, som gir god lyd til en rimelig penge. Synes kanskje det blir litt for mye bass, men det er et greit kompromiss med prisen. Har tenkt å holde meg under 2.000,-, men kan strekke meg til 2.500,- om jeg får et godt tilbud. Ser gjerne på brukt, så har benyttet finn.no.

 

Ser vi bort fra Beats, så står det så langt mellom Bowers & Wilkins P5, Focal Spirit One og Bose QC 3 eller 15. Har veldig lyst på Bowers, som har fått veldig god kritikk, så heller litt mot disse, sammenlignet med Bose.

Samtlige har jeg funnet på finn.no innenfor budsjettet.

 

Jeg skal ikke ha in-ear, og brukes til musikk og film (ca. 60-40%). Har ikke noe særlig stort behov for mic, og er ute etter et veldig rent lydbilde. Brukes av alt mellom jazz og rock, metall og pop, så de brukes veldig allsidig.

 

Brukes på laptop, mobil, nettbrett og stereoanlegg.

Kan være aktuelt å kjøpe en DAC ved senere anledning til bruk på laptop, mobil og nettbrett.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har vært veldig fornøyd med komboen Fiio Alpen E17 og Beyerdynamics DT770 pro (80ohm). Spiller fint, høyt og muligheter for mye bass om du ønsker det :) Spiller mye forskjellige selv og bruker de veldig mye.

 

Da får du i hvertfall nytt headsett med forsterker til en brukbar pris. Avhengig av hvilken laptop du har så kan det å spille litt større hodetelefoner direkte fra hodetelefonutgangen være ganske så rævva i forhold til dac med forsterker.

Lenke til kommentar

Takk for svar!

 

En grei ting å ha i tankene er at jeg er noe på farta, og det er derfor veldig praktisk å ha noe jeg kan legge sammen og kan pakke ned, i etui eller noe lignende. Greit å kunne pakke det bort uten at det tar for mye plass :)

Da er jo både Beats, Bose og Focal greie. P5 er jo ikke noe fysisk stor fra før.

Lenke til kommentar

Beats er ikke noe du burde bruker penger på. Dårligere lyd i forhold til pris skal du leite lenge etter.

 

P5 er ikke så dumme, og ser veldig bra ut, men heller ikke her får du maks lydkvalitet i forhold til pris.

 

QC15 kjøper du kun om den aktive støydempingen er viktig for deg, for den er veldig god. Lydkvaliteten er ikke dårlig, men holder ikke til gull.

 

Spirit One er gode hodetelefoner, og av de du lister opp her er det nok de jeg ville valgt.

 

Jeg mener imidlertid at ut i fra dine kriterier så vil det være UE600 som passer best. Disse har også aktiv støydemping slik som QC15 (ikke like god), men lydkvaliteten er helt klart best uten denne aktivert, og da er den også helt i toppklasse.

Endret av Phileas Fogg
Lenke til kommentar

Med UE600 så tenker du på Logitech sine in-ear?

Har blitt veldig forsiktig med hørselen i det siste, så det eneste jeg har som jeg skal fortsette å bruke, er vel formstøpte ørepropper, med og uten radiokommunikasjon.

Har brukt en del ørepropper som former seg etter øregangen, og de funker greit om du får satt de riktig på plass - men jeg har irritabel hud i øregangen, så jeg har også blitt fortalt at jeg skal være forsiktig.

 

...og så har jeg et storforbruk på in-ear, så jeg trenger noe jeg ikke kan rote bort :hrm:

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...