Gå til innhold

Nektes nå fritak, til tross for muntlig avtale.


Mann20

Anbefalte innlegg

HeI!

 

Jeg var på sesjon i fjor. Jeg ble fortalt at pga resultatene på fysisk og den iq-lignende testen ville han veldig gjerne at jeg skulle inn. Jeg fortalte at jeg hadde absolutt null motivasjon for forsvaret på nåværende tidspunkt pga fotball og utdanning kom foran i køen.

 

Han foreslo da at istedet for at jeg avviste tilbudet nå, så skulle jeg settes opp for førstegangstjenesten i 2014, og hvis situasjonen var slik at jeg fortsatt ikke ville inn når det nærmet seg så skulle jeg ta kontakt og det skulle ordnes.

 

Nå har jeg sendt en e-post med et vedlegg med bakgrunnen for hvorfor jeg søker fritak der jeg forklarer avtale og navngir personen som jeg ble intervjuet av. Jeg har fått svar: søknad om fritak avvist.

 

Jeg lurer på hva dere har og si til dette? Jeg vil virkelig ikke, da jeg har helt andre planer, og enda mindre lyst får jeg da dette nå er blitt en prinsippsak der jeg føler han har lurt meg og det nekter jeg å gå med på.

 

Jeg har tenkt på å sende en ny mail der jeg understreker avtalen enda tydeligere og ber dem kontakte personen. Et annet alternativ kan være å ringe han personlig og forklare hva som har skjedd. Enda et alternativ kan være å ringe sykehuset for å få bevis for allergiene mine som visstnok var sterke for pollen og noen pelsdyr (uten at det har plaget meg nevneverdig) og overdrive plagene. Jeg er også "hulfot", og har tenkt på det som en mulig ting som kan være årsak til smerter som hindrer meg fra fysisk aktvitet,

 

Takk til alle som tar seg tid og svarer meg. Hilsen en som ikke har lyst inn i militæret (og ja, jeg har overveid det nøye men det er ikke min vei selv om det helt sikkert hadde vært interessant).

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

De som ikke vil må ta 14 mnd siviltjeneste, og du skal ha fritak fra alt pga det ikke passer?

 

Fordi jeg hadde muligheten til å droppe det, men valgte å holde den åpen siden jeg ble lovet at jeg fortsatt kunne trekke meg hvis situasjonen forble den samme. Vinn-vinn for meg, det. At jeg fikk denne avtalen kan ha vært heldig, men det gjorde jeg. Såvidt jeg husker er en muntlig avtale like bindende som en skriftlig avtale (dog vanskeligere å bevise), og dette hadde jeg i bakhodet under diskusjonen.

 

Tips til det jeg spør etter? :innocent:

Lenke til kommentar

De som ikke vil må ta 14 mnd siviltjeneste, og du skal ha fritak fra alt pga det ikke passer?

 

1: Siviltjenesten har vært 12 måneder i mange år.

 

2: Siviltjenesten er nå nedlagt. Om du skriver under på et ferdig utfylt papir hvor du sier at du er mot klasevåpen og eller bruk av vold (ikke medregnet selvforsvar) så er du å regne som militærnekter og da slipper du å gjøre en dritt.

 

Hilsen en fra det nest siste kullet med sivilarbeidere.

Endret av aagmed
Lenke til kommentar

Den nærmeste løsningen her er aagmeds, siden du tilsynelatende ikke mangler evne til å forsvare kongeriket, bare vilje. Noen bindende avtale har du nok ikke inngått, for bindende avtale på et lovregulert felt innen den offentlige forvaltning forutsetter kompetanse til å treffe vedtak. Det har sesjonsoffiseren ikke.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Når ble forsvaret et tilbud som man bare kan avslå?

 

Så lett er det vel ikke, men under samtalen på sesjon kommer man frem til om man skal ikke eller ikke (mange tvinges, hører jeg) og evt hvor de skal. I mitt tilfelle kunne jeg droppe det der og da etter en lengre diskusjon, men valgte å beholde muligheten åpen i tilfelle noe uforutsett skulle få meg til og forandre mening.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...