Gå til innhold

Regning med rest ved heltallsdivisjon


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Har prøvd meg litt på programmering i java den siste tiden. Skal absolutt ikke skryte av at jeg er noe dreven i gamet, og driver for øyeblikket på med å lage noen enkle programmer som kan regne ut hvor gammel du er eller bruke navnet ditt i en setning.

 

Jeg følger ett opplegg som forklarer det ganske gradvis, med tilhørende oppgaver. Men nå er jeg kommet til ett avsnitt og noen oppgaver som går på dette med rest ved heltallsdivisjon, noe jeg ikke forstår så mye av... Du kan jo regne ut dette i java med å bruke % mellom to tall. Greit nok. Men så er en av de tilhørende oppgavene å regne ut hvor mange minutter det har gått, gitt at du vet sekundene, ved hjelp av å bruke rest ved heltallsdivisjon. Noe jeg ikke klarer å se for meg hvordan jeg skal få til...

 

Så spørsmålene mine er egentlig: Noen som vet hvordan du skal gjøre dette, eventuelt kan skrive en liten forklaring på hvordan rest ved heltallsdivisjon egentlig fungerer og hvordan du kan bruke dette i praksis?

 

Har du også mye bruk for dette når du programmere? eller kan jeg egentlig trygt gå videre uten å tenke for mye på det?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Divisjon av heltall i Java (og mange andre språk) fungerer gjerne ikke på samme måte som vi er vant til, men det kan være nyttig til mye rart.

 

Hvis du evaluerer (10/8) i Java får du svaret 1, og ikke 1,25. Svaret er 1 fordi 8 går 1 gang opp i 10. Resten vi står igjen med blir forkastet.

 

Evaluerer du (10%8) får du svaret 2, som er resten du står igjen med når du dividerer 10 på 8.

 

Eksempelet med sekunder og minutter illustrerer godt hvorfor dette kan være nyttig.

 

La oss si at vi skal finne ut hvor mange minutter det er i 1581 sekunder. Hvis du dividerer 1581 med 60 på en kalkulator får du 26,35 (Java gir deg 26, fordi 1581 går 26 ganger opp i 60).

 

Så du har funnet ut på kalkulatoren at det er 26,35 minutter i 1581 sekunder, men det er sjelden hensiktsmessig å operere med desimaler av tid (det er ikke helt intuitivt hva 0,35 minutter tilsvarer). Derfor ønsker du heller å finne ut hvor mange sekunder vi har i tillegg til de 26 hele minuttene. Med operatoren % har vi et slikt verktøy.

 

Evaluerer du (1581%60) i Java får du 21, som altså er så mange sekunder du har i rest. Da vet du at det er 26 minutter og 21 sekunder i 1581 sekunder.

Lenke til kommentar

Takk for svar! :)

 

Du forklarte det en del lettere en teksten jeg hadde foran meg hvertfall, så tror jeg fikk en viss aning over hvordan jeg skal bruke denne funksjonen :)

 

Hvis jeg ikke har misforstått heeelt så kan en mulig løsning for å regne sekunder til minutt og sekund se slik ut?

 

post-152524-0-94123000-1360894952_thumb.jpg

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...