Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Fagvalg VG2 - Ingeniør?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hei. For å bli ingeniør trenger du R1+R2, Fysikk 1 + Fysikk 2. Om du i tillegg skal studere på NTNU trenger du karakteren 4 eller bedre i R2. Til noen studier kreves også Kjemi 1. Forresten anbefaler jeg teknologi og forskningslære, det var et av fagene jeg trivdes mest med på videregående.

Endret av eXtreme-501
  • Liker 2
Lenke til kommentar

De fleste (muligens alle) ingeniørstudiene krever R1+R2 og FYS 1. Studiehåndboka 2013 inneholder informasjon om fagkrav og hvilke poenggrenser som gjaldt i 2012. Den finner du her: http://www.samordnao...k-2013-_web.pdf . Så da kan du selv sjekke de studiene du er interessert i.

 

Å ta R2 etter videregående høres for meg ut som en dårlig strategi når du ennå bare går i vg1 og ikke har valgt fag, men du gjør som du vil.

Endret av Zarac
Lenke til kommentar

Vet du hva slags ingeniør du har lysst til å bli? Absolutt de fleste ingeniørstudiene blir lettere for deg hvis du har godt grunnlag i matte og fysikk. Jeg gikk på NTNU (ja, 15 år siden nå...) og der var det også en fordel å ha hatt kjemi - dog ikke like viktig som matte og fysikk.

Hverken fysikk eller kjemi har vel spesielt vanskelig matte på videregående trinnet?

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...
Gjest Slettet+98712341234

Hei! jeg er i samme situasjon som plastlim og er i slutten av vg1 nå.. har valgt p-matte, og må da ta S1 og S2 neste år, i tilleg har jeg tenkt å ta kjemi, og teknologi og forskningslære for så å bytte ut en av de med fysikk tredjeåret. har jeg nok mattekunnskaper til å kunne ta fysikk i 3 klasse etter å ha tatt S1, eller må jeg ta opp dette sammen med R2 etter vidregående?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...