Gå til innhold

Hvilket av disse Sigma objektivene?


Anbefalte innlegg

Jeg har to objektiver til min Canon EOS 7D (tusen takk for hjelpen med valget av kameraet - storfornøyd!), og er usikker på hvilket av dem jeg helst skal bruke? Har inntil nå brukt Sigma 18-200mm f/3.5-6.3 DC OS HMS nettopp fordi det er mitt, men er egentlig ikke så fornøyd med det (ikke lyssterkt nok). Det andre objektivet er Sigma 50-150mm f/2.8 APO DC HSM, som da er mer lyssterkt enn det forrige men synes at 150mm er litt for lite. Skulle ønske at de kunne bli slått sammen til et objektiv slik at jeg får Sigma 18-200mm f/2.8 APO DC OS HMS. Det hadde vært perfekt det! Men nei, de er dessverre to stykker, så da trenger jeg hjelp med å velge mellom dem. Skal reise til Asia i over 4 mnd, og får ikke til å velge et av dem. Hvilket av dem er egentlig best til allroundbruk?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er nok mange som hadde ønsket seg en 18-200mm f/2.8 med alt. Men den hadde nok blitt både stor og tung :(

 

18-200mm er et allround-objektiv og nok det som passer best til Asia-turen vis du skal ha med kun et objektiv.

 

Jeg var et par uker i Kambodsja og Vietnam i 2009, og da hadde jeg med en Tamron 17-50mm f/2.8 og Sigma 50-150mm f/2.8. Den duoen fungerte fint, de få gangene 150mm ikke var nok, så satte jeg på en 1.4x converter på Sigmaen og fikk da en 70-210mm f/4. Kan det være et alternativ?

Lenke til kommentar

Jeg er enig der, men ta en titt på de bildene du liker, hvis du sjelden bruker vidvinkel så kan det hende du kan berge deg med å lage et panorama ved å sette sammen flere bilder tatt på 50 mm. Det er en enkel jobb med den programvaren som finnes i dag.

 

Forskjellen mellom 150 mm og 200 mm er ikke stor. Jeg vil tro at den optiske kvaliteten på 150 mm objektivet veier opp for forskjellen hvis du bruker samme blenderåpning på begge.

 

Forskjellen mellom 18 mm og 50 mm er enorm og det som vil avgjøre hvilket objektiv du bruker.

Lenke til kommentar

Det er en grunn til at sånne 18-200-250-270mm kalles ferieobjektiv. Allsidig brennviddespenn, men med mange optiske kompromisser.

 

At objektivet slipper inn mindre lys er ofte ikke så stort problem i Asia som det er i Norge. Og forskjellen mellom 150 og 200mm er som nevnt veldig liten, det er i den andre retningen du vil merke det. Om du har med deg ett objektiv som begynner på 50mm (~80mm på 7D), så er du på en måte låst til å ta bilder av mennesker og detaljer, og det er gjerne litt dumt å være begrenset eller utfordret i 4 måneder.

Lenke til kommentar

Hvilket av dem er egentlig best til allroundbruk?

Enig med resten her, 50-150mm vil være veldig begrensende fordi du der mangler vidvinkel. De færreste vil være fornøyd med et slikt objektiv til generell bruk.

 

Hva du bør gjøre er det ikke helt enkelt å svare på. Forslaget til Tomsi42 om å skaffe en liten standardzoom i tillegg er en mulighet, men da må du reise med to objektiver og får også en merkostnad ved å kjøpe et nytt objektiv og dekker fortsatt "bare" opp til 150mm.

 

Det enkleste og rimeligste er å ta med 18-200 og bare godta at bildekvalitet ikke er perfekt.

 

Jeg vet jo ingenting om hvordan du skal reise og hvor viktig fotograferingen er, men skulle jeg reist i fire måneder hadde jeg også vurdert å la speilrefleksen ligge hjemme og reist med et godt kompaktkamera eller et superzoomkamera.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...