Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Bytting av router.


Anbefalte innlegg

Hei, velkommen til jomfruinnlegget mitt her på forumet. Siden det er det, vil du også merke min lave kompetanse ovenfor internett-teknologi. Beklager!

 

Jeg bor i et hus hvor det blir tatt i bruk en D-Link di-524 router. Gammel og sliten router, som yter svært dårlig og grunnet flytting må resettes nesten hver dag.

 

Ved min første "spot" satt jeg 1m unna routeren med min stasjonære PC. Da var ikke signal osv noe problem, men ettersom jeg flyttet meg på andre siden av rommet den står i (med vegg mellom oss) er signalet blitt selvsagt dårligere. Jeg mottar nå bare "Bra" signalstyrke, og den dropper ned og opp som den vil, men aldri helt opp. Signalet blir liksom bare borte av og til.. helt uvirkelig irriterende, men etter en resett virken den noenlunde bra igjen.

 

Så til sakens kjerne. For noen uker siden fikk jeg en router med en kompis, siden han ikke trengte den lengre. Denne routeren heter D-Link 635. Jeg regner med denne er bedre, siden den er noe nyere enn den gamle, og med flere antenner vil den sikkert gi ut mer signalstyrke. Det jeg lurer på er; kan jeg bare dra ut den gamle routeren, sett inn den "nye" trøkke kabelen i den også vil nettet virke som før, bare med en annen router? Eller må jeg fininnstille 635'n?

 

Den "nye routeren" er kanskje ikke så ny som jeg skal ha det til, men jeg må jobbe med det jeg har, siden jeg venter på eget nett, som av div. grunner vil ta litt tid. Håper på god respons!

 

 

Mvh,

zyaN/Thomas.

Endret av zyaN
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Så jeg fikk testet igår, men grunnet andre som måtte på nett måtte jeg bytte tilbake til den gamle routeren, da den klikket etter å ha startet fint. Mistet tilkoblingen, og fikk den ikke inn igjen. Noen grunn til at det ikke skal fungere? Funket fint noen minutter, uten at signalet ble stort bedre, før det ble borte.

 

Hadde lett kuttet av meg armen for fiber m/kabel nå...

Lenke til kommentar

Jeg ville hatt sjekket strømforsyningen på ruteren din,en dir-635 skal egentlig ha minimum 5v-2.5A men jobber best med 5v-3A.

På wifi kan du sette den på mix-mode og 20/40Mhz eller N-mode og 40Mhz (Turbo mode)..

Sikkert også lurt og oppdatere firmware.

Jeg hadde en slik ruter men kastet driten i søpla på torrents brukte farten å ligge på 900-1000kb/s litt kjedeligt når du har linje som skal klare det dobbelte.

http://www.google.no/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0CDIQFjAA&url=ftp%3A%2F%2Fftp.dlink.co.uk%2Fdir_products%2Fdir-635%2FDIR-635_manual_10.pdf&ei=AB7wUO6EFc3Iswbwq4DIBA&usg=AFQjCNEroM3LxjewfKNd8Ae9OCko0Xc56Q&bvm=bv.1357700187,d.Yms

http://www.dlink.no/cs/Satellite?c=TechSupport_C&childpagename=DLinkEurope-NO%2FDLTechProduct&cid=1197319392337&p=1197318956615&packedargs=category%3DTechSupportSearch%26locale%3D1195806934998%26term%3DDIR-635&pagename=DLinkEurope-NO%2FDLWrapper

Lenke til kommentar

alfal: Brukte strømforsyningen som fulgte med routeren, så det skal nok funke. Har riktignok brukt routeren i ett år, siden personen jeg fikk routeren av og jeg bodde på samme rom i militæret. Så jeg vet den funker.. noenlunde hvertfall.

 

Du klager på 900 kb/s? Fyfaen. Greit hvis du er lovet det dobbelte, men jeg er sjeleglad om jeg kommer over 300 kb/s... fml

 

Jeg får bare prøve å teste videre når jeg får mulighet. Akkurat nå kan jeg ikke bare røske ut og gjøre som jeg vil, så jeg får smøre meg med tålmodighet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...