Gå til innhold

Superzoom til ferie og fritid


Anbefalte innlegg

Hei

 

Det kommer stadig nye og forbedrede modeller med stadig lengre zoom. Synes dette er litt artig, særlig i skog og villmark, og tenker derfor på å kjøpe et.

 

Har 2 spørsmål angående dette. 1: Gir disse apparatene gode nok bilder i A3 forstørrelse? (uten bruk av zoom selvsagt) 2: Hvilken apparat vil være det beste med tanke på kombinasjon zoom og bildekvalitet?

 

Har sett meg ut Panasonic Lumix FZ200, Canon PowerShot SX40 HS og Canon PowerShot SX50 HS

 

Har hørt Canon har gjort en god jobb i det siste og fått til gode apparater selv med lang zoom.

Endret av ->NightHawk<-
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har sett noen bilder fra Panasonic Lumix FZ200 i full oppløsning og de så ut til å ligge hakket over mindre kompaktkamera i kvalitet så de burde holde til A3 hvis de er tatt i godt lys. Jeg vil tro at Canon ikke er mye dårligere.

 

Husk at det er relativt store kameraer så tenk igjennom om du kommer til å bruke det ofte eller om det blir liggende på hylla.

Lenke til kommentar

 

Har 2 spørsmål angående dette. 1: Gir disse apparatene gode nok bilder i A3 forstørrelse? (uten bruk av zoom selvsagt) 2: Hvilken apparat vil være det beste med tanke på kombinasjon zoom og bildekvalitet?

 

 

Det er ikke noe problem å skrive ut til A3 når du har 12 megapiksler. Det er ikke noe problem å skrive ut til A2, hvis du ønsker enda større utskrift.

 

Jeg skal selv kjøpe en SX50 på grunn av den lang brennvidden. Dette kameraet er det eneste jeg har fått lyst på nettopp på grunn av den lange telen kombinert med god bildekvalitet.

 

Hvis maksimal tele er det du er på jakt etter finner du ikke noe bedre enn dette akkurat nå.

 

Jakter du på optimal bildekvalitet og ikke lang brennvidde er det mange modeller å velge mellom. Ikke glem at dette kameraet har støtte for råformat, og det betyr jo at du kan jobbe med filene og få de akkurat slik du ønsker.

Lenke til kommentar

Takk for godt svar. I dette tilfelle er jeg på jakt etter mye tele, men det skal også være mulighet for gode utskrifter. Har søkt mye på nettet og SX50 har fått mye skryt. Gi gjerne en tilbakemelding om hva du synes når du får kameraet ditt :) .

 

FZ200 har bare halvparten av zoom'en, men tar igjen på lysstyrke. Vanskelig dette her.

Endret av ->NightHawk<-
Lenke til kommentar

Jeg kommer ikke til å kjøpe noe før vi nærmer oss påske men kan godt lage en tråd og gi tilbakemelding.

 

For min del er valget enkelt siden jeg ønsker så mye tele som mulig. Det er lagt opp fine bilder på forumet til dpreview. Hvis du leter litt ser du at bilder med digital zoom ( 4800mm ekvivalent ) er bra i massevis til mindre utskrifter. Til litt over 3000 er det utrolig bra.

 

FZ200 er bra det også men du mister jo mye zoom.

 

Når våren kommer blir det mye jakt på fugler. Gleder meg!

Lenke til kommentar

Da er Canon PowerShot SX50 HS bestilt og skal etter planen dukke opp midt i uka som kommer. Håper jeg har gjort et godt valg.

 

Du har gjort et godt valg hvis du ønsker 1200mm til en billig penge! :)

 

Jeg har lest meg opp på dette kameraet de siste dagene og vet at jeg kommer til å bli fornøyd med bildekvaliteten. Har kommet til at man kan bruke dette uten problem inntil 800 ISO, og det må sies å være bra for en så liten bildebrikke. Man kan selvfølgelig bruke høyere innstillinger men da blir utskriftene mindre. For bilder som bare skal publiseres på Internett kan du uten problem bruke de høyeste ISO innstillingene.

 

Så har jeg sett at man bør bruke lukkertidsvalg eller manuelt for å unngå at automatikken i kameraet skrur opp til maks ISO for å unngå uskarpe bilder. For motiver som ikke krever høy lukkerhastighet kan man ta kontroll selv.

 

Kameraet har to typer digital zoom - en såkalt 100% zoom og en 200% zoom. Dette ser ut til å være en form for forstørrelse og det ser ut til at den såkalte 100% zoom er ok å bruke. Det vil si at bildekvaliteten blir dårligere men ikke elendig. Da har du altså 2400mm brennvidde og man kan da bruke digital zoom hvis det blir krise. Man kan også bruke 200% zoom og oppnå tilsvarende 4800mm men bildekvaliteten ser ut til å være veldig dårlig.

 

Så har de noe de kaller Digital Tele-Converter. Det er 1.5X og 2.0X og gir hhv. 1800mm og 2400mm brennvidde. Jeg har ikke funnet noen som har kommentert bildekvaliteten når denne er koblet inn så det blir interessant å se. Forventer ikke mye siden det er digital zoom men tipper at det kan være til hjelp i krisetilfelle.

 

Kameraet ser ut til å score bra på dynamikkomfang....synes det høres litt merkelig ut men noen har testet det og det er visstnok ganske bra. Det får jeg finne ut av selv når jeg bestiller.

 

Nå vurderer jeg å kjøpe en Canon nærlinse 500D til dette kameraet slik at jeg får maksimal forstørrelse på full tele. Har ikke regnet på hvor stor forstørrelsen blir men skal gjøre det.

 

PS! Hvis jeg følte jeg kunne klare meg med 600mm ville jeg kjøpt en Panasonic som har 2:8 konstant brennvidde men jeg har lyst på all den brennvidden jeg kan få. Panasonic får hvile i fred. Kanskje kommer Canon en dag med en 1200mm på konstant 2:8 de også? Lov å håpe!

Endret av J_R
Lenke til kommentar

Noen formeninger rundt Canon PowerShot SX50 HS til slikt bruk?

Jeg har SX50HS (som tillegg til speilrefleks) og må si meg imponert så langt når jeg tar i betraktning hva type kamera det er. Utskrifter i A3 er ingen problemer. Bildekvaliteten er god, omtrent som lommekameraet mitt (S95). Som alle kamera med små sensorer vil det selvsagt slite litt i dårlig lys, men ikke mer enn andre i samme klasse. Rekkevidden er formidabel, rent imponerende, bare husk at ved heftig bruk av zoomen må du holde kameraet stabilt, helst finn et støttepunkt.

 

Ellers er størrelsen overaskende positiv, lett og greit med snurreskjerm. Jeg vil råde deg til å ta bilder i RAW+jpg og helst bruke råfilene for å dra mest mulig ut av kameraet.

 

Tor

Lenke til kommentar

Bestilte dette hos netonnet søndag kveld og nå, tirsdag kveld sitter jeg med mitt nye kamera i hånden. Utrolig rask levering.

 

Av det jeg har fått testet er jeg meget fornøyd over resultatet, men får ikke testet skikkelig før det blir litt dagslys igjen. Har kun brukt det innendørs i kveld, men synes resultatene er merkverdige gode til bridge kamera å være på både bilder og film. Kommer tilbake med mer bare jeg får testet litt :yes: .

Endret av ->NightHawk<-
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...