Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Rammes tantrisk massasje av sexkjøpsloven?


kellerman

Anbefalte innlegg

Jeg har tidligere gått til såkalt tantraisk massasje noen ganger. Det er vanskelig å definere klart hva tantrisk massasje er og folk bruker det i en del forskjellige betydninger. Det jeg har gått til har vært en sensuell massasje som ikke har inkludert berøring av kjønnsorganene. Den har vært preget av svært sakte bevegelser i spesielle mønstre som er ment å trekke deg inn i en sensuell meditativ tilstand. Denne skilder seg fra en direkte opphisset tilstand og vil ikke nødvendigvis lede til en ereksjon, men det kan, som forsåvidt ved vanlig massasje, lett skje. Som sagt foregår det ingen direkte berøring av kjønnsorganene.

 

Noen, i hvert fall i utlandet, av de som tilbyr slik massasje tilbyr også såkalt lingam massasje som innebærer en massasje av penis. Dette er ikke ment å lede til en ejakulasjon, men til multiorgasmer uten utløsning. Dette er såklart åpenbart en seksuell tjeneste som rammes av loven.

 

Men, hva med det første tilfellet der det ikke førekommer noen berøring av kjønnsorganer? Riktignok er massasjen annerledes enn vanlig ved at den er mere sensuell, men den er ikke en dirkte seksuell massasje og sensuelt kn bety så mangt. Tilstanden jeg kommer inn i av det ligner mere på tilstander jeg kommer inn i når jeg selv mediterer hjemme enn en vanlig seksuell følelse.

 

Noen tantra massører vil være lettkledt og sexy kledt, men fortsatt ikke berøre kjønnsorganer. HVordan spiller dette inn på tolkningen? Hva om hun er toppløs, men ikke berører? Hva med om hun er toppløs og berører kroppen din med sine bryster, men ikke kjønnsorganer? Jeg tenker dette kommer ganske nært stripping og lapdance som jo er lov?

 

Hvordan er den bevismessige situasjonen rundt dette. Hvis politiet kommer inn og man ligger naken på massasjebenken og damen er lettkledt ser det jo lett ut som at her må det nok være snakk om konvensjonelt sexkjøp? Hva kreves av bevis for å dømme noen for sexkjøp?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Strafferettslig reguleres dette av straffeloven pgf 202a:

 

§ 202a. Med bøter eller fengsel inntil 6 måneder eller begge deler straffes den som

 

a) skaffer seg eller andre seksuell omgang eller handling ved å yte eller avtale vederlag,

 

Det du spør om er essensielt sett hvor den nedre grensen for seksuell omgang og seksuell handling går. Pedagogisk sett ble dette godt gjennomgått av Justisdepartementet i forarbeidene til ny straffelov:

 

Seksuell omgang betegner de mest intime handlingene. Som seksuell omgang regnes samleie, men også samleielignende forhold som for eksempel suging og slikking av kjønnsorganer, masturbasjon og innføring av fingre i skjede eller endetarmsåpning. Hva som menes med samleie, er definert i straffeloven 1902 § 206, jf. nedenfor i punkt 7.4.3.

 

Seksuell omgang avgrenses nedad mot seksuell handling. Beføling av bryster eller kjønnsorganer, innenfor eller utenpå klærne, er typiske eksempler på seksuelle handlinger. Grensen mellom seksuell handling og seksuell omgang trekkes skjønnsmessig etter berøringens intensitet. For eksempel vil beføling av kjønnsorganer være seksuell handling, mens masturbasjon vil være seksuell omgang.

 

Seksuell atferd kjennetegnes ved at gjerningspersonen ikke er i direkte fysisk kontakt med fornærmede. Typiske eksempler på seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd er blotting og slibrigheter.

 

Disse begrepene er ment å være ekskluderende - hvis noe er seksuell omgang er det ikke seksuell handling/atferd.

 

Tantrisk massasje slik du har beskrevet det vil være hverken seksuell omgang eller seksuell handling. Deler av det vil kunne være seksuell atferd, men "kjøp av seksuell atferd" rammes ikke av straffeloven. Stripping er seksuell atferd. Lapdance og kjøp av sådan vil være kjøp av seksuell handling, litt avhengig av hvordan lapdancen gjennomføres.

 

 

For at man skal oppnå domfellelse for brudd på straffeloven pgf 202a må påtalemakten bevise ut over enhver rimelig tvil at det er ytt eller avtalt vederlag for seksuell omgang/handling, og den seksuelle omgangen/handlingen må være påbegynt. Man kan domfelles for forsøk.

 

Generelt sett må politiet kunne føre vitner som kan bevise at 1) du har avtalt vederlag, og 2) du har oppnådd seksuell omgang/handling som en rimelig direkte følge av vederlaget. Domfellelse for forsøk krever bevisførsel for at du har forsøkt å gjennomføre de handlinger nevnt i 1) og 2).

 

I situasjonen du beskriver vil man fort søke å føre bevis for omstendighetene rundt i tillegg: Er hun "kjent" i miljøet som prostituert? Hvor er dere - i et hotellrom eller på et mer fast etablissement? Hvordan skjer betaling - kontant, med kort? Hennes organisasjonsform, driver hun "svart"? Disse momentene vil kunne belyse hvilke to personer det er som er i situasjonen, og følgelig hva som faktisk har skjedd.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...