Gå til innhold

En uke et sted i Stillehavet - tips?


Anbefalte innlegg

Skal noen uker til New Zealand og tenker å benytte sjansen til å ta noen dager i Stillehavet. Både for å splitte litt på den lange reiseavstanden og benytte muligheten til å dra på et eksotisk sted man ellers aldri reiser til.

 

Vi var på NZ for ti år siden og tok to slike stopovers. 4-5 dager på Fiji og så på Hawaii. Vi fikk en klar nedtur av Fiji, opplegget ble på ingen måte som forventet. Vi hadde nok en drøm om de katalog-bildene en ser med en ensom strand, palmer, glassklart vann og en stråhytte i strandkanten osv. Vi valgte et backpacker-liknende område utenfor hovedstaden Nadi i nærheten av en strand. Vi fikk: det krydde av firfisler over alt (når en ikke er vant med det er det jo ganske ubehagelig), mye tiggere og straks en gikk ut var det et himla mas om penger og kappe av en kokos og så skulle ha en formue for det osv. Stranden var ganske skitten og vannet helt brunt. Byen hadde et mindre område med turistbutikker og ellers ble vi direkte advart om å gå utenfor det område da det var direkte farlig midt på lyse dagen.

 

Mao. ganske langt fra drømmen. Nå er det greit å si at dette er den virkelige verden og stakkars hvite, feite, vestlige kapitalister som kommer her og kommer her. Men det er ikke for å få et innblikk i bakgårdsverdenen at en betaler en formue for å reise jorda rundt og oppleve kritthvit strand med himmelsk natur i ro og fred. Hvordan får en denne drømmen oppfylt? Må en på en av disse resortene som har fysisk sperret av stranden i hver ende, hvor en bare oppholder seg på resorten hele dagen og spiser der? Det koster sikkert det hvite av øyet, men det er kanskje det som må til?

 

Noen erfaringer, noen steder og et opplegg å anbefale?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har reist en måned rundt på Fiji og for å oppleve det du tydeligvis ønsket må du ut på småøyene, og du må vite til hvilken du skal reise. Hovedstaden heter Suva og ligger sør-øst på hovedøya, du gikk ikke glipp av stort ved å droppe den. Nadi og Denarau ved flyplassen bør kun benyttet siste natt om du har en tidlig flight. Nadi er det klassiske stedet for stopover over Stillehavet, men du må som sagt komme deg ut på småøyene. Jeg bodde 6 forskjellige steder på Fiji. Hvor du bør dra kommer ann på hvilken steming og hvor mye liv du vil ha. Det er vel 7-8 år siden jeg var der, men da var Beachcomber meget veldrevet og kjent som det beste partystedet i vid omkrets. I tillegg var det idyllisk med klart vann. De fleste fikser transport fra flyplassen

p139_3940.jpg?

 

 

Tahiti er en annen øy mange er innom, men også der bør du reise videre til andre øyer. Her er en reiserapport derifra:

http://www.diskusjon...owtopic=1430938

 

Et annet sted man kan mellomlande er Rarotonga. Har ikke vært der selv, men skjønner at også der må man videre til en mindre øy, for eksempel Aitutaki.

Endret av robertaas
Lenke til kommentar

Det du ser etter vil du finne på Cook-øyene! Meget enkelt å komme seg dit fra NZ. Hovedøya Rarotonga er fantastisk vakker med akkurat slike strender som du drømmer om. For ikke å snakke om Aitutaki med sin verdensberømte turkise lagune. De fleste besøker begge øyene. (Aitutaki ligger ca 1 times turboprop-tur fra Rarotonga.)

 

Dersom du er litt mer eventyrlysten kan jeg anbefale mitt favorittland Vanuatu. Verdens triveligste innbyggere, aktive og lettilgjengelige vulkaner verdens sterkeste kava (som yanggona i Fiji, men mye sterkere) og spennende kultur. Men slett ikke komplisert eller krevende å reise i. Litt vanskeligere å finne "drømmestranden" enn på Cook-øyene er det riktignok.

 

Du vil ikke møte tiggere i hverken Vanuatu eller Cook-øyene. Eller noen annen øy i stillehavet enn akkurat der du har vært. (muligens med unntak av Nukualofa, hovedstaden i Tonga?)

 

Firfisler derimot kan du nok ikke unngå i denne delen av verden. Det er bare å venne seg til dem. Husk at de holder rommet dit fritt for biller og andre småkryp....

Lenke til kommentar

Takker for inspirerende svar! Kan konkretisere at jeg IKKE ser etter et partysted. Tvert i mot, heller få folk og stille og god plass på stranden med få unger.

 

Et annet moment er at det er stas å ha vært et sted som HØRES eksotisk og stillehavsk ut. Cook Islands er i så måte perfekt, alltid tenkt på det. American Samoa og French Polynesia har kanskje ikke samme klangen selv om Cook selvfølgelig ikke har noe med kokos eller coconut å gjøre.

 

Men hvis det skal være stopover er litt av poenget at man kan fly innom på veien, hvem flyr f.eks. til Cook Islands fra USA f.eks. ?

Endret av FranzJosef
Lenke til kommentar

Her er stranden Matira som er den mest folketette stranden på Bora Bora. Om du er ute etter noe med eksotisk klang er det lite som slår Bora Bora.

 

IMG_5905.JPG

 

Fra Rarotonga flyr Air New Zealand til Auckland, Christchurch og Los Angeles. Air Rarotonga flyr til Tahiti. Mellomlanding i Nadi eller Tahiti er mye letter å få til.

Endret av robertaas
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...