Gå til innhold

Førsteinntrykk av Samsung 7 serie: 14" 700Z3CS03


MeFF

Anbefalte innlegg

Samsung 7 series 14” 2012 laptop:

 

Series_7_14_inch.jpg

 

 

I forbindelse med litt for lite å gjøre denne søndags formiddagen, fant jeg ut at jeg likegodt kunne skrive første del av en anmeldelse av min nyinnkjøpte Samsung 7 serie chronos 14” ( 700Z3CS03 )

 

På forhånd vil jeg advare dere om at dette er mitt første review, så kvaliteten er nok deretter!

 

 

Bakgrunn:

 

Mitt første møte med egen laptop var i 2004, Acer Ferrari 3400. En varmeovn av dimensjoner... I 2007 gikk jeg over til Lenovo Thinkpad x60s, og senere x61s. Sistnevnte brukte jeg som hovedmaskin frem til igår. Jeg anser meg selv som Thinkpad-frelst, og var veldig bestemt på at min neste maskin skulle være, nettopp en Thinkpad.

 

For å gjøre en lang historie kort, jeg overbeviste meg selv om at Samsung sin 7-serie 14” chronos ville være det ultimate kompromiss mellom fysisk størrelse, ytelse, pris og byggekvalitet. Etterhvert vil jeg forhåpentligvis kunne gi et fornuftig svar på om min overbevisning stemte.

 

 

Tekniske data:

 

Cpu: i5-3210m 2,5ghz

Gpu: Geforce 630m / intel hd 4000

Minne: 6gb

Hdd: 1tb 5200rpm

 

 

6999,- på lefdal. (8999,- annonsert på internett, så var jo en hyggelig overraskelse)

 

Har selv installert Windows 8.

 

Flere spesifikasjoner: http://www.samsung.c...0Z3C-B01SE-spec

 

Førsteinntrykk:

 

 

Da jeg kun har vært i besittelse av maskinen i rimelig nøyaktig 24 timer, vil denne delen kun bestå av det umiddelbare førsteinntrykket av: byggekvalitet, skjerm, tastatur, touchpad, ytelse, og støy/varme.

 

Byggekvalitet:

 

Det første jeg kan si er at dette ikke er en Thinkpad! Det gummibelagte magnesiumlokket jeg er vant til er erstattet med et tynt aluminiumslokk. Når det er sagt er jeg likevel veldig imponert over stivheten i chassiset som denne maskinen har. Man kan holde maskinen i alle mulige posisjoner uten at det er antydning til flex.

Dette skyldes primært at alt utenom undersiden er laget av aluminium. Man kan trykke nesten hvor man vil på baksiden av skjemen uten at det gir noen særlig form for utslag. Eneste er enkelte plasser på toppen av lokket, der er det muligheter for å kunne se at man trykker på den andre siden.

 

 

Skjermhengselen(!) er hard og stabil, akkurat slik man burde forvente.

 

 

Skjerm:

 

Som forklart ovenfor har jeg de siste 5 årene hatt en laptop med 12,1” skjerm, med oppløsning 1024x768. Jeg kan ikke utrykke godt nok hvor stort fremskritt det var for meg å nå få behagelige 1600x900. Man kan nå faktisk ha både et exceldokument og en powerpointfremvisning oppe samtidig! :)

 

Skjermen er med sine 300nits meget lyssterk, og etter det lille jeg har testet den utendørs virker det veldig lovende.

Jeg kan ikke nok om fargegjengivelse til at jeg tør begi meg ut på bedømmelse av bildekvaliteten, annet enn å si at den for meg virker tilfredsstillende til laptop å være!

 

Tastatur:

 

Responsivt og god “feeling”. Er ikke heller her noen form for flex. Fornuftig plassering av taster som “PgUp/PgDn”, helt på høyre side.

Det bråker ikke, samtidig som det likevel gir nok lyd til at medarbeidere kan høre du jobber...

 

Bakgrunnsbelysningen anser jeg som et godt plusspoeng.

 

 

Touchpad:

 

Jeg er i utgangspunktet fan av Trackpointen jeg har benyttet meg av de tidligere årene. Og trodde at overgangen skulle bli en av de mest kritiske. Likevel må jeg si meg meget fornøyd med denne touchpaden. Riktignok ikke samme kvalitet som Macbook’en sin, men på ingen måte langt bak.

 

Presis i bevegelse, men kanskje litt for overivrig i når det kommer til museklikk. (snakker da om når man trykker midt på touchpaden med en finger, ikke ved bruk av “fysiske” knappen)

 

Da min siste, og eneste, laptop med touchpad var Ferrarien, er jeg kanskje litt for facinert av støtte for flere enn en finger. Sistnevnte gjør at jeg ofte tar meg selv i å scrolle opp og ned på en nettside, nettopp for kun å kunne... scrolle!

 

 

Ytelse:

 

i5-3210m 2,5 ghz vs Core 2 duo low voltage 1,6 ghz bør sies å være lett match!

Da spesifikasjonene på denne laptopen er mer enn nok for normale kontorapplikasjoner, vil det være overflødig å si annet enn at den gjør jobben sin. Jeg kan endelig scrolle ned internettsider uten antydning til lagg. :)

 

Internett florerer av syntetiske tester på både denne aktuelle maskinen, og forsåvidt av enkeltdelene som cpu/gpu’ene. Jeg har derfor valgt å etterhvert legge mer vekt på praktiske tester av de få resurskrevende spillene jeg har tilgang til.

 

Det vil for tiden hovedsakelig dreie seg om Diablo 3 og CS:go.

Når det er sagt er jeg mer enn villig til å gjennomføre andre tester etter deres ønske.

 

Viftestøy/Varmeutvikling:

 

Viftestøyen er fraværende. Kan uten problemer jobbe med normale kontorprogrammer (nettleser, office, spotify, skype osv) uten å høre viften. Ønsker man at maskinen er helt stille, har den egen “viftestop” knapp. (I praksis vil dette si at den setter strømstyringen til “power saver”)

 

Ved tyngre aplikasjoner spinner den opp, men uten at det på noen som helst måte er irriterende høyt.

 

 

Har ikke sett på eksakte temperaturer, men tastatursiden av maskinen holder seg alltid behagelig kald.

 

 

Førsteintrykket er foreløpig meget positivt. Ønsker spesielt å rekke frem kombinasjonen størrelse/vekt/ytelse/kvalitet.

 

 

Planen fremover:

 

Jeg ønsker å komme med konkrete og reelle tall på henholdsvis Diablo 3 og Cs: go, samt andre tester om det skulle være ønskelig. Videre skal jeg se på batteritiden i praksis.

 

Det er også verdt å nevne at jeg idag bestilte en HDD-caddy til å bytte ut DVDromen med. Dette for at jeg skal kunne benytte meg av min SSD disk + medfølgende HDD samtidig. Bilder, guide og resultat av prosessen vil følge så fort jeg får delen levert.

 

Fortsettelse følger...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...