Gå til innhold

Er denne maskinen verdt 25000 kroner?


Christian86

Anbefalte innlegg

dere nevner mange fine maskiner, men jeg har et bitte lite problem. jeg kan ikke finne en forhandler med forsikring som kan ta dem inn. Jeg har egentlig kommet frem til at forsikring er et must, mest fordi jeg er mye ute med maskinen og rett og slett ikke vil spekulere bort så mye penger.

 

Skal se på insp. modellene nå...kanskje de blir billigere, men så på en kamerat sin og likte ikke helt hva jeg så.

 

Support avtalen er faktisk bygget inn i maskinen, (om dere forstod den) og den kreves for å få forsikringen.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg må bare spørre hva du skal med en bærbar PC til 25000,- ?

 

Hvis du skal bruke den til internett, tekstbehandling og vanlig office programmer så ville jeg aldri i livet blåst 25000,- på en bærbar når det holder i massevis med en 2000 modell PC til noen få tusen på QXL eller no. Bærbare raser ned i verdi så å kjøpe ny er å brenne tusenlapper.

Lenke til kommentar

Du nevner noe om mluighet for død på din bærbare?

 

Død at den får cola på seg, eller at den suser ut vinduet i 4. etg?

Der kommer spørsmålet om forsikring inn.

 

Dell har ikke "ferdige" maskiner.

Cola søl byttes enkelt og greit med tastatur.

Når maksinen må sopes isammen, da er det litt frem og tilbake også bygger de en ny maskin, (eller får du en gammel "ny" i fra service med samme spec?) som tar 4 - 6 uker?

 

Mange har sagt IBM, jeg sier det igjen.

T40 med Centrino, beste bærbare jeg har prøvd mhp mobilitet.

Finner en grei en

Re: på grunn av problemet nevnt under, må du klikke på PC Bærbare, IBM, T40.

 

edit: #¤%#¤% SAP servere som må ha påbegynt session for å linke til en side...derfor en liten endring.

Lenke til kommentar

I motsettning til hva mange her sier tror jeg ikke man bør ha noe imot lattitude-maskinene. vurderte selv en d600, men da de plutselig droppa prisen på travelamte 803 gikk jeg for den istedet. Tror steget fra en insiprion til en lattitude er verdt det hvis du har cash, og servicen til dell er ikke til å kimse av heller...

Lenke til kommentar

Hmmm,

Jeg liker ikke tanken på IBM pga utseende og fordi jeg ikke har noe forsikring som vil dekke dersom det skjer noe.

 

Når det kommer til hva jeg skal bruke den til?

Det er nok ikke snakk om en maskin til bare skriving osv.

 

Grafikk kortet ba jeg om skulle være 64, for jeg skal spille spill som krever veldig bra kort.

- film redigering

- web design

- skole arbeid

- prosjekter

- bildebehandling

osv

 

MAC var fin, men uff det gikk dårlig der=(

 

 

Når det gjelder uhell, skal sjekke opp nå hva som er tid osv på det, men tror ikke det er så ille som den ene her sa. Det er nesten ingen forsikringer hittils, som jeg har sett da... som sier at maskinen byttes ut i de gamle speksene. Den byttes ut i tilsvarende pris modell. Altså 25000krs modell, min hadde et avslag på 2-5000, men men.

 

 

Compaq har jeg veldig dårlig erfaring med, og service pakken som det ble vist til her innhold ikke noe som hjelper meg om det er "selvforsynt" skade.

Lenke til kommentar

IBM går for å være de mest holdbare maskinene.

 

IBM T40p ("p" er toppkonfigurasjonen) fåes som nevnt til ca 22 lapper (veiledende er 36 EKS MVA, dvs over 45 totalt) og denne er blant de letteste og tynneste maskinene i mellom klassen. Den er en tomme tykk og veier 2,2 kilo i denne konfigurasjonen.

 

Det er 2,0 CL minne istedet for 2,5 CL som er vanlig, 7200 RPM disk istedet for 5400 eller 4200 som er vanlig på laptop'er og det er både styrespak og pekebrett for å ta noen eksempler. De to førstenevnte gir merkbar ytelsesforskjell.

Skjermkortet også brukbart, selv om det ikke er det beste som er kommet til nå.

Batteritid og tastatur er også viktig på en bærbar. Denne har 7 timers batteritid.

 

http://www.kk88.no/ukens_tilbud/thinkpad_t...0p_datateam.pdf

Dette tilbudet har blitt enda litt rimeligere siden denne plakaten ble laget, men tilbudet som datateam medlem gjelder i alle butikker som forhandler IBM.

 

Jeg skal kjøpe meg bærbar nå i nærmeste fremtid, og jeg har ikke sett noen andre maskiner til under 40K som matcher denne. Man får riktignok maskiner som yter enda litt til, men da veier de over 3,5 kilo og det er uaktuelt for min del. Den skal være bærbar, ikke flyttbar :)

 

mvh

Thor-Egil

Lenke til kommentar

Altså, hvis du syns at designet på IBM maskinen er kjedelig, så er jo Dell maskinene verre. jeg vurderte dell først, men ekstra utstyr hos de gjorde at prisene gikk til værs, også likte jeg ikke utseende på de. maskinene så jo ut som no dritt fra begynnelsen av 90-tallet

 

syns fortsatt at du burde se på en compaq eller acer. er du redd for forsikring og sånt, så kan du jo ringe til kundesentret til hpcompaq å spørre.

Lenke til kommentar

Har snakket med Hp/Compaq, fikk beskjed at det bare var snakk om en garanti utvidelse.

 

 

IBM, uff er usikker fordi et krav er forsikringen. IBM hadde ingen og Computercity nekter meg nesten å be dem å bestille fordi det koster så mye.

Elkjøp og Lefdal vil heller ikke.

 

Skal se i en dag til, skal snakke med noen venner på skolen i morgen så ser jeg.

Lenke til kommentar

Se på

http://www.pc.ibm.com/europe/locator_no.html

Så er det en oversikt over hvem som kan forhandle IBM.

Selv om de ikke har den inne, så kan de bestille (hvis de gidder da).

 

I Trondheim så vet jeg om en som har kjøpt med Datateam tilbudet gjennom Ementor, selv om ikke de sto i den listen jeg linket til.

 

Jeg vet også at en av Elkjøp og Lefdals leverandører, Ingram, fører IBM. Men ingen av disse butikkene har disse maskinene i sitt sortement og vil kanskje ikke foreta disse spesialbestillingene.

 

mvh

Thor-Egil

Lenke til kommentar

Man kan si mye rart om Dell, og jeg er vel enig at de som kjøper en desktop Dell for å ha hjemme nok kan oppleve noe underlig support, men når det gjelder laptoper...

 

Da er saken ganske enkelt at Dell har en helt genial forsikringsordning, og tross alt, den krever også Next Business Day servicekontrakten. Normalt er det bare de som kjøper Latitude-serien, dvs. hovedsaklig firmaer, som gidder å betale for dette, men jeg kan bekrefte at det finnes mange triste skjebner rundt om som har kjøpt laptoper med "forsikring" som ikke har dekket skaden når kona har mistet en blomsterpotte på maskinen og knust skjermen.

 

Og husk at Next Business Day ER NBD! Søler du cola i tastaturet så KOMMER en mann fra Dells servicepartner dagen etterpå og bytter tastturet. Knekker du skjermen så bytter han den, det er ikke snakk om å sende bort maskinen i det hele tatt! Og det er klart at NBD service er noe man betaler for, men det er uansett verdt det.

 

Selv har jeg en eldre Latitude C810, som i og for seg er en helt genial, om enn noe tung maskin, men jeg kommer nok til å bytte til en Latitude D-serie i løpet av høsten for å få opp ytelse og batterilevetid og ned med vekt.

 

En Dell koster penger, men de er faktisk temmelig solide, den nye D-serien har mye metall i forhold til C-serien. Det er også et vesentlig poeng at Latitude-serien holder på tilleggsutstyret over tid. Til min C810 har jeg blant annet en ZIP250 i "mediabay", denne passer også i en gammel Latitude CPi med 166MHz Pentium MMX jeg har liggende, den er fra 1997 så vidt jeg husker. Noe bedre enn "nei, vi har byttet chassi 874 ganger de siste to årene så batteri til den maskinen din kan vi ikke skaffe lenger...

 

Kjøp Dell på laptop, ikke på desktop. (Med mindre man driver et firma med et stort antall klienter da...)

 

Å sammenligne Dell med Tundra og Zepto osv. er faktisk ikke mulig...

 

Dessuten, her er det snakk om Pentium M, så glem GHz'en da...

 

mvh

Biffo

Lenke til kommentar
Har snakket med Hp/Compaq, fikk beskjed at det bare var snakk om en garanti utvidelse.

 

 

IBM, uff er usikker fordi et krav er forsikringen. IBM hadde ingen og Computercity nekter meg nesten å be dem å bestille fordi det koster så mye.

Elkjøp og Lefdal vil heller ikke.

 

Skal se i en dag til, skal snakke med noen venner på skolen i morgen så ser jeg.

 

Problemet til Elkjøp og Lefdal er bla. det at de ikke får maskinen til Datateam pris. De vil selvsagt ikke subsidiere deg ved å melde seg inn eller å dekke mellomlegget.

 

Ang forsikring kan du jo vurdere å ringe IF eller gjensidige nor eller <insert forsikringsbyrå her>?

 

Ellers dekker jo helårs reiseforsikring maskinen mot tyveri så lenge du er ute av huset ditt, du kan jo bli "frastjålet" maskinen om noe skulle skje ;)

 

Mvh, Kim

Lenke til kommentar

God morgen=)

Nei snakket med Elkjøp her, de vil ikke hjelpe meg eller kunne ikke. Gudene vet da jeg egentlig.

Han var ikke lysten :grumpy:

 

IBM er kanskje en fin ide, men jeg har ikke noe god forsikring. Hos gjensidige er verdireduksjonen 50% nesten (sa de til meg) og det dekker ikke uhell i særlig grad.

 

skal be en kamerat se på den i dag, foreldrene har den med seg til data ansvarlige på jobben. Så vi får se

Lenke til kommentar

http://www.barbara.no/art.php?artikkelid=1609

 

Dette er dog en skrivebordserstatter og veier mye, men tingen er skjermkortet.

 

Radeon 9600 med 64Mb eller 128MB. Hadde tatt en titt på den og prisen HVIS den er rett rundt hjørnet.

 

Ellers bør du helt klart gå for Centrilo Teknologien og ikke disse 2,5ghz typiske bærbare som ikke yter en dritt i forohold til Penitum M. Spesielt med tanke på Batterilevetiden.

Lenke til kommentar
15,4" Widescreen maskin

Om dette er den samme widescreenskjermen som min bærbare har, og det ser nesten slik ut på resten av spekken, er det nesten vært prisen alene. 1920x1200 og sinnsykt lyssterk. Om du har en ekstern skjerm i tillegg, kan du komme opp i 3520x1200 totalt. Utrolig deilig i en jobbsituasjon, selv om det neppe er bra for spill (minesveiper?).

 

Jeg er kjempefornøyd med maskinen, men mange av mine kolleger har hatt småproblemer i oppstarten med sine.

 

- grå -

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...