Gå til innhold

Den generelle DISCGOLF/frisbeegolf-tråden


toth

Anbefalte innlegg

  • 1 år senere...
Videoannonse
Annonse

Synd må så lite respons i denne tråden, prøver å bumpen den litt jeg :)

 

Fått spilt litt nå og begynner å få litt dilla på denne sporten selv så er vell på tide å skaffe flere discer, eller er vell helst snakk om mid-range nå, siden jeg har putter og driver.
Noen anbefalinger av mid-range discer for en nybegynner?

"Boris The Drunk" http://www.sunesport.no/index.php?main_page=product_info&cPath=12_111_215&products_id=2492 dette settet, kanksje jeg bare burde gå for det. Greit med en bag til slutt også tenker jeg

Lenke til kommentar

Ble bestilt pakke så kommer vell iløpet av uken håper jeg :)
Har ikke spilt nokk elelr skapt meg nokk erfaring til å vite hva jeg egentlig trenger til min arm enda, men har en tendens til å få discene mine til å gå mot venstre, overstabil? (kaster med høyre hånd og forhand)

Bor i Trondheim så bli i hovedsak to baner, på Lade og Dragvoll. Spiller litt på Othilienborg (rett utenfor døra mi :) ) men er desverre en bane med ingen vedlikehold og manglende kurver her og der. Kunne vært en virkelig gøy bane i grunn om det har vært i bra stand.
Men så skal vi snart få en bane til som er 9 hulls samt kanksje en 18 hulls siden om det blir noe av. :)

 

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Mange føler i begynnelsen at forehand fungerer bedre, men vi tar feil alle som en - om du ikke har fysiske skader som hindrer deg i å utvikle backhand, så tving deg selv over på det med en gang - det er ekstremt få som kan spille bra med en forehand som primærkast - forehand skal kun brukes når det er absolutt nødvendig å svinge motsatt vei og man ikke har en passende disk.

 

Under/overstabil:

 

disc%2Bgolf%2Boverstable%2Bunderstable%2

Lenke til kommentar

Hiver du høyre forehand og har en OK spin, så skal disken din konsekvent avslutte med høyresving - med en stabil eller understabil disk og riktig kast vil den først svinge venstre, og deretter høyre når den mister fart - altså den ettertraktede S-svingen man ofte er ute etter.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Har spilt 3 runder på 18 hullsbane nå og tvingt meg selv til å kaste backhand, funker rimelig bra så langt men sliter forstatt med og få lengden som jeg klarer å få med forhand kastene mine. Men er vell bare teknikken som må øves inn og mer power i kastet.
Bruker en del Innovas disc "Archangel" når jeg kaster ut med backhand, mens jeg bruker en Discraft "Avanger" når jeg kaster ut med forhand. Har det en del og si på lengde, med tanke på at Avangeren har 11 (eller var det 10) power mens Archangel har bare 8. Eller har lengde meste og si på Gliden på discen?
Ikke sikkert jeg bruker riktige terms, men håper det er forståelig :p

Og en ting til, er det noen maks kast på hull? altså spilte med en kar engang som sa det var maks 7 kast og man ikke fikk mere enn 7 selv om man brukte flere kast enn det. Stemmer det?
Eller kan man ende opp med 14 kast på ett parr 3 hull om man er helt elendig og må skrive ned det som resultat?

Lenke til kommentar

-For å få maks power på backhand-kast, så se for deg at du starter en båtmotor - snu deg helt bak, strekk armen helt ut rett bakover. Trekk discen i en RETT linje fra strak arm bak til strak arm foran(dvs du må la albue og håndledd være "slappe", discen skal gå i en sammenhengende strak linje, ingen bue) og slipp.

 

-type disc har definitivt noe å si, jeg kaster en 13 mye lenger enn en 8 - men jeg har mye bedre kontroll på en 8'er :) Gliden teller mer når hastigheten allerede er gått ned føler jeg.

 

Ja, normalt er 4 over max. Det spørs litt på hvilket regelsett man spiller, men i all hovedsak er 4 over par max. Altså ved par 3 er 7 max, ved par 5 blir da 9 max.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 3 år senere...

Disker koster ikke veldig mye, så jeg tror jeg ville tatt med en driver og - en putter kan evt funke som kort midrange.

 

Ikke gå for noe med høye tall(hverken - eller +) før du vet hvordan kastene dine arter seg, du kan heller korrigere med over/understabilitet senere om du synes det er gøy å spille.

 

Hopp i det, du synes antagelig det er gøy, og det er vel en av de billigste hobbyene som fins :)

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Jeg kan jo komme med en liten oppdatering! Jeg kjøpte et startsett og senere en ekstra driver. Vi har gått flere runder på 18-hullsbanene i nærheten og jeg må si at jeg virkelig storkoser meg. Teknikken sitter ikke og kastene går så der, men jeg liker det!

Det er rimelig, tilgjengelig, sosialt og gir herlig mestringsfølelse når ting går din vei.

I tillegg er det en flott måte å være ute på, og en fin måte å henge med venner på.

Lenke til kommentar

Absolutt, jeg har tatt med mange nybegynnere på banen, og enda ikke truffet en som ikke likte det. Mestringsfølelsen på en god drive eller lang putt er vanskelig å slå.

For litt inspirasjon, søk opp Jomez Productions på YouTube, det er eurosport-kvalitet, dekning av alle de største turneringene. SM Productions og jeinekameratene om du vil se noe fra Norge :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...