Gå til innhold

DIY InfraRød mottaker


Anbefalte innlegg

Jeg har planer om å bygge meg en IR mottaker som jeg kan koble til PC'en for å kunne styre feks Winamp eller VLC med en standard receiver-fjernkontroll. Jeg har dessverre ikke kunnskaper nok til å designe noe sånt selv, så da tyr jeg til verdensveven.

 

Det finnes en del som har lagt ut gode forklaringer på hvordan man bygger en slik en, men de fleste tar utgangspunkt i at den skal kobles til PC'en via serial (seriell på norsk?) port, 9- eller 25-pin, jeg har ingen av delene. Av andre muligheter så har jeg sett noen bygge med USB-tilkobling, men det virker for avansert for min del, for mye programmering og ting som jeg kanskje kunne fysisk klart å bygd, men jeg vil gjerne ha forståelse for det underveis også. Det tredje alternativet jeg har sett er det som mange steder blir kalt "IR eye", der tilkoblinga er gjennom en mini-jackplugg. Om dette i det hele tatt funker på en PC, og i så fall hvordan, er jeg allikevel usikker på.

 

Spørsmålet er da, har noen erfaring med lignende prosjekter, hva funker/funker ikke? Er det andre muligheter som jeg ikke har vurdert enda?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

https://www.elfaelektronikk.no/elfa3~no_no/elfa/init.do?toc=20380&name=IR-komponenter

 

Diverse komponenter her, husket eg og annen kompis satte sammen diverse komponenter bestillt derifra og loddet det sammen på eit printkort. Noke problem med at vi ødelagde 2stk IC'a p.g.a. dårlige lodde utstyr på skulen. Ellers skal det være nokre enkle drag og slipp program med nokre enkle kommando skript for å programmere det ifra pc. Skal sjå om eg kan grave opp litt gammel dok på dette(er årevis siden).

Lenke til kommentar

Jeg har bygd et par mottagere med mikrokontroller. Pulsene fra IR enheten trigger et interrupt, og så måler man pulsbredden for å dekode på bitnivå.

Det kan være mye støy i signalet, det varierer med forskjellige IR enheter.

I en PC gjøres dekodingen av en driver. Det er nok vesentlig mer krevende å skrive en driver for Windows enn å skrive kode for en en mikrokontroller.

Lenke til kommentar

Jeg ser den, håpet er å slippe unna med mye av programmeringa gjennom å ta utgangspunkt i det andre har gjort fra før av. Hadde jeg hatt serial-port kunne jeg feks brukt WinLirc som har støtte for sånt. IR Toy så også ut til å ha en del kode til mikrokontroller som kunne brukes, gitt at man fulgte et sånt design.

Endret av Hårek
Unødig sitering av innlegget over
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Jeg laga for litt siden en slik sak du beskriver i første posten, hvis du er intressert i kun å sette sammen kretsen og få den til å fungere så kan jeg sende deg skjema og kildekode/firmware.

Enheten kan læres opp ved å bruke fjernkontrollen du har som du ønsker å bruke, den kobles med usb og oppfører seg som et tastatur som kan programmeres til å være hvilken som helst knapp du ønsker.

Utingen er at den kun kan lære to knapper.

 

Hårek, har du noen eksempler på hvordan man måler lengden mellom pulsene? har aldri helt funne noe løsning på det, har lest litt og gjort et par forsøk med avr-kontroller uten resultat.

Endret av Firesky
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...