Gå til innhold

Noen som vet hvordan passordsikkerheten er hos Online


J_R

Anbefalte innlegg

Etter at jeg leste om datahackingen hos foto.no tenkte jeg hvordan det står til med datasikkerheten hos Telenor.

 

Som Telenor Online bruker har jeg et passord på 7 tegn. Det blir automatisk generert og er visst ikke mulig å ordne manuelt, så vidt jeg vet.

 

Er det noen som har tanker omkring dette? 7 tegn er jo et relativt kort passord.

 

Det er selvfølgelig mange andre ting som spiller inn men hvis jeg selv fikk velge ville jeg hatt passord på minst 15-20 tegn på mail kontoen min.

 

Noen tanker omkring dette? Skal vi fortsette å stole på Telenor eller er de like god/dårlige på dette som andre bedrifter. Holder foto.no utenfor på akkurat denne.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest medlem-82119

Teknisk sett er jo ingenting 100% sikkert, men noe er sikrere enn andre ting. Facebook f.eks har løsninger hvor man må godkjenne enheter til kontoen, andre bruker totrinnsløsninger hvor man må legge inn passord man får på sms. Idag så krypteres nettverk helst med WPA2. Mitt inntrykk er at de færreste gidder å hacke seg inn på krypterte nettverk, men bruker dem om de er helt åpne.

 

En løsning er jo å opprette andre epostkontoer, som gmail eller outlook.com. Da kan du selv velge passord.

Lenke til kommentar

Jeg kan godt forstå av Telenor Online velger å ta kontroll og ikke gi brukerne rett til å velge passord selv. De mener nok at de sitter på best kompetanse og ønsker ikke å gi brukerne muligheten til å velge dårlige passord.

 

Men, jeg tenkte litt på dette med svakheten i å bruke kun 7 tegn. Hvis man har mailadressen kan man sette opp en løsning hvor man kjører forskjellige passord opp mot kontoen f.eks hvor man prøver å logge på via webmail. Færre tegn er vel dårlig i så måte?

 

Ellers kjenner jeg ikke noe til hva Online bruker av systemer og hvordan de overvåker tilgang til kontoen. Da har man flere valgmuligheter hos Google eller Microsoft som du sier.

Lenke til kommentar

Det er nok ingen stor fare for at noen bruteforcer passordet mot f.eks. webmail. Selv med kun 7 tegn, så er det snakk om mange kombinasjoner. Og med tilfeldige passord, så kan man ikke forholde seg til ordlister. Det vil alltids være en fare for at noen stikker av med passordene, men du bruker det jo neppe noen andre steder.

 

Med det sagt, så ser jeg ikke noen stor grunn til å benytte seg av Telenor sin e-posttjeneste.

Lenke til kommentar
Gjest medlem-82119

Hovedpoenget er vel at man deler epostadressen med veldig mange, og ikke bare vil bytte, samt at mange liker en reklamefri no-noncense løsning. Mange oppfatter det også som mer seriøst å bruke en isp epostadresse enn en mer tilfeldig fra gmail eller live. En annen sake er jo også at man registrerer seg på ulike netttjenester med epostadressen, og få tilsendt nytt passord om man velger å bytte på eposten man har registrert seg med.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...