Gå til innhold

Denne doningen kjører på både land og vann


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Den blir neppe lovlig i Norge, selv vanlige vannskutere er jo forbudt her.

 

Motorrad er forøvrig tysk for motorsykkel, som ofte forkortes MC. Kjøretøyet har altså en MC-motor fra BMW. Spørsmålet er om det er en R-motor (langsmontert bokser) eller en K-motor (liggende rekkemotor)?

 

Redigering: Jeg sjekket, det var en 1,3-liters rekkemotor, altså en K-motor. Med 175 hester er det snodig at toppfarten på land ikke er høyere enn 72 km/t ...

Endret av SeaLion
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Den blir neppe lovlig i Norge, selv vanlige vannskutere er jo forbudt her.Motorrad er forøvrig tysk for motorsykkel, som ofte forkortes MC. Kjøretøyet har altså en MC-motor fra BMW. Spørsmålet er om det er en R-motor (langsmontert bokser) eller en K-motor (liggende rekkemotor)?Redigering: Jeg sjekket, det var en 1,3-liters rekkemotor, altså en K-motor. Med 175 hester er det snodig at toppfarten på land ikke er høyere enn 72 km/t ...

 

Er vel pga. vekten på 590 kg.

Lenke til kommentar

På grunn av vekten hva da? 590 kg er ikke spesielt mye. Sammenlign med f.eks Caterham Superlight R300, i bunn og grunn en 55 år gammel bil som fortsatt produseres, nesten uendret. Den veier riktignok litt mindre, 515 kg. Men den har også 175 hester og i likhet med Gibbsen en aerodynamikk nesten som en låvedør. Caterhamen presterer 0-100 km/t på 4,5 sekunder og toppfart på 200 km/t med disse 175 hestene.

 

Og så tusler Gibbsen rundt på veien i lusne 72 km/t, toppfart på land. 72 km/t er nok raskt på vann, men absolutt ikke på land. Og det er altså neppe på grunn av vekten. Eller?

Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...