Gå til innhold

[Løst] Hjelp til kjøp av headset


Gekko96

Anbefalte innlegg

Hei! Jeg har tenkt til å kjøpe meg et nytt headset, men er veldig ubestemt av meg så jeg håper noen kan hjelpe meg.

Jeg er ute etter et headset som kan brukes på ipod/mobil/pc. Kjører en del kollektivt så støydemping hadde vært kjekt. I hvertfall så det blokkerer ute litt av bråket. Jeg liker at det er litt bass i musikken, men vil ikke at den skal være alt for voldsom da jeg hører på stort sett all slags musikk. De må også være komfortable å bruke i noen timer.

Foreløpig vurderer jeg:

Audio Technica ATH M-50

Fanny Wang 2000 og 3000

Beyerdynamic DT 770 Pro ...

 

Jeg vurderer også å kjøpe en hodetelefonforsterker som f.eks. Fiio E7 eller E17. Har noen erfaringer med disse?

 

Jeg lurer også på om det er noen forskjell på lyden på mp3.320 og flac? Er det kun slik at lyden ikke blir dårligere når man når høye volumer at man bruker flac? Har selv prøvd å høre forskjell på et annlegg jeg har, men kunne ikke høre særlig til forskjell. Er det mulig det bare er for dårlig anlegg?

 

Jeg takker for svar på forhånd og tar mer enn villig i mot forslag til andre headset, forsterkere.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Yo, ordnet nettopp en bruker for å hjelpe deg.

 

Har lurket endel på head-fi i det siste, og der har jeg kommet borti både Beyerdynamic DT 770 (det blir vel 80 ohm versjonen?) og M-50's. Den generelle konsensusen omkring disse er at M-50 leverer bass all the way, her er andre aspekter med hodetelefonene ofret for å skape god bass.

 

I beyerene har du fremdeles god bass, men fremdeles god lyd i den forstand at bassen ikke tar over ALT sammen som beats gjør. Jeg hørte på 32 ohm versjonen med Fiio E17'n min - og det var ganske alright. Du merket at det var endel bass, men nå vet jeg ikke hva ditt utgangspunkt er, eller hva du mener en god mengde bass skal være. Jeg er en kar som liker sennheiser HD 598/AKG Q701 - hodetelfoner som ikke har lagt mye vekt på bass, selv om den er til stede i hodetelefonene. Så i fra mitt perspektiv, så hadde beyerne mer en nokk bass, ihvertfall når jeg brukte equalizeren i Fiio'n å pumpet opp bassen, det var artig å leke seg litt med den funksjonen ;)

Det skal sies at jeg ikke har prøvd Fanny Wang eller Audio Technica's hodetelefoner.

 

edit: på kollektiv reise, så er det viktig med hodetelefoner som er lukkede, men hvor god hodetelefonene som er blitt opplistet blir via ipod, vet jeg ikke.

 

Fiio'n skal jeg kanskje legge ut for salg (jeg bare kaster det ut der - hvis du kanskje skulle kjøpe deg en)

Endret av Misios
Lenke til kommentar

Takker for svært hjelpsomt svar :thumbup:

 

Hva slags musikkspiller brukte du med beyerne?

Vet du hva forskjellen er på 32, 80 og 250ohm versjonene?

Bare å sende meg en PM ang. Fiioen viss du skal selge den. Men hvordan er den på batteritiden? Hvor mange timer kan man bruke den på det interne batteriet?

 

Jeg foretrekker at jeg kan kontrollere bassen til en viss grad ettersom hva slags musikk jeg hører på, så på den måten er kanskje beyerne og en Fiio et godt valg? Hvordan er bassen i beyerne når du har på maks bass på Fiioen? Er den fortsatt klar? Kanskje et vanskelig spørsmål, men tror du at du kan beskrive bassen litt mer? Tenker da på hvordan den er i forskjellige musikksjangre. Alt fra rolig, klassisk musikk til rock og dubstep. Har også lest en del om at de skal være svært komfortable å bruke over lang tid. Har du brukt dem på steder der det er mye bråk? Hvordan er de da med støydemping?

 

Og igjen, takk :)

Lenke til kommentar

Gekko, ohm har noe å si når det kommer til vanskeligheten å drive hodetelefonene - jo lavere ohm de tar så er det mer sjanse for jitter, men de blir lettere å drive. Jo mer ohm hodetelefonene har, jo mindre sjanse er det for jitter - men da blir de igjen vanskeligere å drive - og da må man nesten ha en hodetelefon forsterker. Det skal sies at man ikke bare bruker en hodetelefon forsterker for volum, det har også med å kontrollere hodetelefonene - slik at de blir mer presis. For å ta et eksempel, når jeg driver mine Q701 med E17 så fungerer det, volumet er bra, og det er trøkk. Når jeg byttet til NFB-15.1 ble det mer presist, trykket ble litt bedre, og den tok ned de alt for fæle høytonene - og greide å kontrollere disse, dette førte til at det ble mer behaglig å høre på Q701'ene.

 

Beyerne og fiio'n er et godt valg hvis du liker å kontrollere bassen, basskalaen går fra 0-10 (der man går fra 2,4,6,8,10) Men det skal sies at jeg ikke hadde bassen på mer en 4, kanskje høyere på tilfeller hvor jeg ville leke meg å bare høre bass. Hvis du setter bassen for høyt på fiio'n blir bassen overveldrene, og den lekker ut i resten av sangen, så bassen er veldig upresis og "bloaty" hvis du setter den for høyt.

 

Jeg har ikke hørt på mye forskjellige sanger når jeg testet hodetelefonene - så jeg kan desverre ikke svare på hvordan bassen ligger an i forhold til forskjellige sjangerne.

 

via ipod så vet jeg ikke hvor god 80 ohm versjonene er, tenker meg at 32 ohm's versjonen er det mer naturliget valget da. Men det skal sies at jeg ser på beyer's som et par hodetelefoner du har liggende hjemme, mens du har andre små hodetelefoner du drar med når du spiller musikk ute/skolen.

 

kan sende deg PM om fiio'n

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...