Gå til innhold

Koble H100 til egen viftestyring


777fan

Anbefalte innlegg

Noen som vet om det er mulig å koble H100-pumpa til en egen viftestyring? Jeg har denne viftestyringen og to GT AP-15 vifter som er koblet direkte til H100-blokken og blåser varm luft ut på toppen. Viftestyringen brukes til andre vifter i kabinettet.

 

Jeg mistenker at pumpa lager en knitrelyd (alá harddiskaktivitet) som er merkbar. Jeg har H100 lenge, men det er først nå jeg har lagt merke til lyden. Har lest på nettet der det sies at dette problemet mest sannsynlig er forårsaket av at strømforsyningen leverer mer enn 12.0V på 12V-linja (rundt 12.2V), noe som fører til at pumpa jobber raskere. Jeg har sjekket i HWMonitor og AI Suite II, og begge viser at spenningen ligger på ca. 12.288V. Folk på nettet har fikset problemet ved å riste på kabinettet eller ved å sette inn en diode mellom strømforsyningen og H100. Lyden forsvinner tydeligvis ved 11.9V.

 

Noen har også klart å senke spenningen til 11.9V ved hjelp av en ekstern viftestyring. Er det mulig å kontrollere pumpas spenning ved hjelp av viftestyringen jeg har? I så fall hvordan? :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det bør ikke være noe problem, jeg brukte denne :http://www.netshop.n...0000097945.aspx

Og gjorde nødvendig endringer på koblinene slik at de passet. Veeeldig enkelt ikke noe hokus pokus.

 

Snabelen

Hva kan jeg bruke denne til? Jeg har jo alt en ordentlig viftestyring med de samme ledningene.

 

Jeg finner ikke noen konkrete tall på hvor mye pumpen i H100 trekker, men ifølge ymse forumtråder skal det ligge på 12-15W. Mulig den bruker mer under oppstart. Det blir dog hevdet at pumpen kjører helt fint på en 1A/12W viftekontakt. Scythe Kazemaster leverer 1A per kanal så hvis dette stemmer skal det gå.

Det høres lovende ut. Jeg har også lest det samme ett par steder. :) Hvordan går jeg frem for å koble H100-pumpen til Kazemaster? Fra H100-blokken går det en molex til PSU og en 3-pin til CPU_FAN på hovedkortet. I tillegg er to AP-15 festet i blokka. Viftestyringen har to ledige kanaler, men jeg vet ikke hvordan molex-kontakten fra H100 skal kobles til Kazemaster. Det er jo denne som regulerer spenningen inn til pumpen. :hmm:

Endret av Genius-Boy
Lenke til kommentar

Du må spleise en 3pins viftekabel til 4pin molex-kabelen, men det sier seg jo selv ;) I molex-kontakten har du to pinner der den ytterste er 12V. På en 3pins viftekabel er pinouten som følger:

ATX_Fan_Header_Pinout.gif

Du kobler altså den ytterste pinnen i molex-kontakten til den midterste i viftekontakten og den andre til GND. Hvis du vil ha turtallsavlesing på kontrolleren kobler du kabelen som nå sitter i CPU_fan til sensor. Isåfall vil du få en feilmelding grunnet manglende CPU-vifte når du starter i maskinen, men dette kan du deaktivere i BIOS.

Lenke til kommentar

Jeg får prøve meg frem. Trenger jeg noe ekstra utstyr (viftekabel, kontakt ol)? Takker for hjelpen btw. :)

 

EDIT: Den rød ledningen på 3-pin-kontakten skal kobles til den gule på molex-kontakten, right? Jeg har prøvd, men skjønner ikke hvilken viftekabel jeg skal bruke. :confused:Diagram.png

Endret av Genius-Boy
Lenke til kommentar

Har viftekabler liggende rundt, men hvordan får jeg spleiset dem sammen var egentlig spørsmålet? Må jeg dra ut den gule ledningen fra molex og sette den inn i den midterste i viftekontakten? Hva skal holde dem sammen? Har aldri drevet med slikt før, så det blir en del spørsmål. :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...