Gå til innhold

[Løst] Gaming PC - (Selvbygg hobby)


Anbefalte innlegg

Enig i at 3570k er et bedre valg enn 3770k. Du vil ikke merke noen forskjell i ytelse, og da kan du like så godt velge det billigste. Med bra kjøling kan du fint få den opp til i hvert fall 4.5GHz, kanskje opptil 5 uten problemer.

 

CFX anbefales ikke så lenge det er mulig å holde seg unna. Selv om du har to skjermkort, så betyr ikke det at du får dobbel ytelse. Men hvis du har tenkt til å gå for 2x 7970 i fremtiden, så anbefaler jeg Corsair AX 850. Veldig bra PSU :)

 

Du kan kanskje kjøpe med kjølepasta med en gang. Anbefaler Arctic Silver 5. Det er allerede et lag med kjølepasta på CPU-kjølerne du får, men hvis du skal leke litt rundt og bytte CPU og sånt, så kan det være greit å ha noe liggende. Skaff deg også ArctiClean for å få av gammel pasta.

 

Når det kommer til kjøling, så anbefaler jeg Noctua NH-D14 til det kabinettet. Hvis du skal prøve deg på vannkjøling med custom loop, så trenger du et annet kabinett som har plass til noen radiatorer. Corsair Obsidian 800D er populært blant overklokkere. Med NH-D14 kan du få CPU-en til å kjøre stabilt på 4.5GHz. Med vannkjøling er det bare å kjøre på ;)

 

Anbefaler XL2420T skjerm.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Med mindre du driver med videoredigering eller lignende så er det 800kr i dass å kjøpe en i7 cpu.

Ang skjermkort så tror jeg at jeg ville ha valgt ett 670 i stedet. Hovedsakelig samme ytelse men mindre varmeutvikling.

Ang kjøling så ville jeg ha valgt luft. En noctua kjøler gjør susen. Ser det er nevt flere bra her.

Alltid kjekt å ha en til to tuber med kjølepasta liggende. Du vet aldri når du får bruk for det, og det koster ikke noe som helst.

 

Skal du ha vannkjøling så er det veldig greit å ha så stort kabinett som mulig. Og det kommer til å koste 3k ca for noe som er verdt å ha for noe annet enn utseende.

Vannkjøling er ikke stillere idle, men gjør at du kan klokke ting lenger og stillere.

Lenke til kommentar

Trenger jo ikke brenne 3k på vannkjøling da ;)

 

Hva med et av disse to?

 

Sett med 240 rad: http://rakett1.no/index.php?route=product/product&path=79_88&product_id=79

Dette ble testet og fikk god kritikk hos Hardware.

 

Dett er det samme sette bortsett fra at pumpe og resorvar er alt i en løsning: http://rakett1.no/index.php?route=product/product&path=79_88&product_id=79

 

Sett med 120 rad: http://rakett1.no/index.php?route=product/product&path=79_88&product_id=77

Lenke til kommentar

Trenger jo ikke brenne 3k på vannkjøling da ;)

 

Hva med et av disse to?

 

Sett med 240 rad: http://rakett1.no/in...8&product_id=79

Dette ble testet og fikk god kritikk hos Hardware.

 

Dett er det samme sette bortsett fra at pumpe og resorvar er alt i en løsning: http://rakett1.no/in...8&product_id=79

 

Sett med 120 rad: http://rakett1.no/in...8&product_id=77

 

Sant nok, men jeg tenkte med skjermkortet også. Vet ikke hvor "nødvendig" det er, men ser jo alltids pent ut. Også kan man overklokke uten å øke støynivået nevneverdig.

 

EDIT: Hvis det er snakk om vannkjøling så må trådstarter sjekke om han har plass til en radiator invendig.

Men vannkjøling av bare cpu er nok ikke ett stillere alternativ enn å ha en bra luftkjøler.

Så med mindre det er utseende, snakk om veldig høy overklokk eller har planer om å ha alt vannkjølt, så ville jeg ha spart meg de penga =)

Endret av Taake89
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-jDflNq

Noctua NH-D14 og 670/680 kort med Asus sin DCII kjøler er en lydløs kombinasjon i et Fractal Define R4 kabinett. Bytt ut kabinettviftene med 140mm Noctua eller Corsair AF vifter så vil du ha god luftflyt.

Lenke til kommentar

Etter et år med skole og laptop til gaming har tiden kommet for å vende skuta mot en ny maskin.

 

Så langt har jeg planlagt noe i denne duren

 

Kabinett: http://prisguide.har...-trooper-152232 (Cooler Master Storm Trooper)

Hovedkort: http://prisguide.har...m4-256gb-148621 (Asus P8Z77-V Deluxe)

CPU: http://prisguide.har...i7-3770k-157374 (Intel Core i7 3770K)

RAM: http://prisguide.har...l9-4x4gb-143305 (Corsair Vengeance DDR3-1600 XMS3 16GB CL9 (4x4GB))

Skjermkort: http://prisguide.har...154369/detaljer (Asus Radeon HD 7970)

HDD: http://prisguide.har...m4-256gb-148621 (Crucial m4 256GB)

PSU: Ikke valgt enda

Kjøleutstyr: Ikke valgt enda

 

Skjerm: Ikke valgt enda

 

Men det er et par ting jeg lurer på.

  1. Er Crossfire/SLI verdt det? Som i har lest at man kan få fin ytelse i noen (Da tildels nyere spill) men også problemer i forhold til drivere og input lag. (Microstutter)
  2. Hvis det er verdt så planlegger jeg å anskaffe et til skjermkort av samme type i framtiden, så er da kabinettet mitt stort nok til 2, og hva slags PSU snakker vi da?
  3. Er det noen komponenter dere ville ha gjort annerledes? (Jeg er veldig åpen for det meste)
  4. Dette er den typen prosjekt hvor jeg tenker å bruke en dag på å sette ting samme, overclocke litt og leke meg. Er det noe ekstra utstyr i forhold til anti-statisk armbånd og skrutrekkere jeg burde kjøpe meg?
  5. Hva slags kjøling er verdt å investere i. Må innrømme vannkjøling virker utrolig spennende og leker med tanken på å anskaffe et selvbyggning sett. Hvis dette er doable er det noen anbefalninger for hva jeg burde kjøpe inn for et komplett sett (Til skjermkort, CPU + whatnot) Vil gjerne ha et stille og kjølig system.
  6. Har ikke valgt meg ut en skjerm enda, vil gjerne ha 2 skjermer i 24 tommer sjikten. Noen erfaringer?
  7. Og hva er en god og stabil OC for CPU'en? Da med eventuel kjøling tatt med i betraktning?
  8. Alle typer ideer dere kan ha er bare å slenge inn, noe jeg har glemt eller bare litt kaffeprat er velkomment!

 

Så litt oppsumering er. Vil ha et stillegående og kjølig system, men vil bygge selv for å lære ^^

 

 

Ser du er veldig nysgjerrig på vannkjøling, har vært inne på tanken selv, men slo det fra meg når det ble for kostbart bare for å ha testet det. Men skjønner godt at du har lyst til å prøve det ut ;)

 

Anbefaler deg sterkt å finne ut hvilke skjermkort du kunne tenkt deg og om du skal gå for ett custom vannkjølings oppsett, da dette er ganske vesentlig når du skal handle inn deler.

For eks hvis du tenker 7970cf + cpu under vann med fine temp og lavt støynivå, koster dette ganske mange kroner. Og kabinettet ville jeg byttet ut med en gang til noe som egner seg mere til vannkjøling.På en annen side igjen ville jeg ikke hatt 7970cf på luft pga støynivået.

 

Som andre har nevnt tidligere her, vil jeg også si meg enig i det: kjøre custom vannkjøling på kun cpu har veldig liten hensikt da det er greie luftkjølere som gjør jobben strålende godt helt ned i 200 kroners klassen.

 

Men som sagt syns jeg det viktigste å finne ut av først er hvilke skjermkort(er) og om du skal prøve deg på vann i det hele tatt. Må også legge til at jeg hverken hadde valgt CF eller vannkjøling selv.

Endret av otl
Lenke til kommentar

Fin ting å komme på jobb også er det så mye nyttig her. Da slår jeg ifra meg ideen om noe vannkjøling system.

 

Setup blir vel noe som dette:

Hovedkort: http://prisguide.har...159798/detaljer (Har ikke helt bestemt meg for Pro eller Deluxe, er det noen klare vinnere?)

 

Skjermkort: http://www.dustinhome.no/product/5010637935/asus-geforce-gtx-670-2gb-pci-e-dvi-hdmi-dp/#intcmp=searchProvider_dacsa(Nvidia GeForce GTX 680 (Dette er fortsatt noe jeg vurderer fram og tilbake, kan være jeg går for plain 7970 eller GTX 680/670. Trenger litt input. Også er flere versjoner av det, noen som er bedre enn andre. Og hvor stor ytelse forskjell er det på 670 og 680?))

 

CPU: https://prisguiden.no/produkt/intel-core-i5-3570k-157582 (Hører på gode råd her og tar denne, satser heller på litt OC og god kjøling)

 

Minne: http://www.prisguide...gb-2x4gb-153279 (Gikk ned til 8GB, prøvde å forstå forskjellen på 2kanal og 4kanals minne ogsåvidt jeg skjønte henger det igjen med hvilken CPU struktur eller noe sånt moro, så med en LGA1155 må man holde seg til 2kanals minne (Hvis det er noe annet minne jeg burde ha tatt så si ifra))

 

SSD: http://prisguide.har...m4-256gb-148621 (Crucial m4 256GB)

 

HDD: http://prisguide.har...3tb-6gbs-155063 (Lagringsmedium)

 

PSU: http://prisguide.har...-ax-850w-127530 (Etter anbefalning)

 

Skjerm: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=648274 (Trenger også noen kabler her såvidt jeg forstår. Men lurte på om jeg måtte tenke på noe spesielt i forhold til å ha 2 av dem og skjermkort? (Som i hvordan er det med DVI utganger)

 

 

Kabinet: http://www.prisguide...efine-r4-166103 (MTK hadde noen gode råd med hvordan jeg kan få dette til å bli veldig lydløst, men er det da mulig å anskaffe SLI senere? (Tenker i forhold til størrelse))

 

Kjøling: http://www.prisguide...4633/erfaringer (Her var det vel også snakk om at jeg burde bytte ut kabinett viftene med noen andre. Kan noen utdype dette?)

Kjølepasta: http://www.prisguide...-silver-5-16955 (Blir gøy å leke seg med dette, no clue how it works :D)

Kjølepastafjerner: http://www.prisguide...rcticlean-39720 (More funzies)

 

Til slutt!

Dette virker som et litt bedre oppsett i mine øyne, Går i utgangspunktet for et 680 kort og heller se på OC og bra kjøling.

 

Så det jeg lurer på er om dere har noe å si på dette oppsettet og om dere kan kan utdype det med MTK så angående viftekjøling. Eventuelt sende meg links til hva jeg burde anskaffe?

 

Vil takke alle sammen masse for informasjonen dere har gitt meg og at dere tok dere tid!

Endret av NarutoRinegan
Lenke til kommentar

Butbutbutbut! Men det er greit! Skal fjerne den ^^

 

Hehe, neida, du må da kjøpe den hvis du føler for det. Selv vært fornøyd med den som følger med noctuan ;)

Ikke heller skjønt meg på at en må ha middel for å fjerne pastaen fra cpu, da den går lekende lett av. Dette med nt-h1 vel å merke.

Lenke til kommentar

Du burde så absolutt ta med kjølepasata. En tube koster vel 60kr, og du veit aldri når du trenger det.

Si du av en eller annen grunn må reseate kjøleren. Da må du vente 2-3 dager på å bruke pcen fordi du ikke har pasta liggende ;)

 

Trenger han 2 tuber?

 

Anbefaler også 670 vs 680

Endret av otl
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...