Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

[Løst] Noen lov som tilsier hvor mye helgearbeid arbeidsgiver kan pålegge deg?


Trollfjes

Anbefalte innlegg

Jeg jobber tre av fire helger (75% av ett år) og har varierende turnus (på en og samme uke er det kun hviletiden som blir overholdt). Jeg er rimelig lei denne ordningen. Selve hverdagsjobbingen går greit, men helgejobbingen kan ofte være litt drøyt (ofte ferdig rundt 22:00-23:00) - og det dreier seg da om 75% av helgene i året.

 

Er det regulert av lov hvor mye helgearbeid du kan pålegges over én mnd av arbeidsgiver? F.eks. annenhver helg, 2/3 helger etc.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Den nevnte bestemmelse regulerer faktisk inndirekte i noen grad også arbeid på lørdag. Den vser tilbake til annet ledd som oppstiller et krav om 35 timer sammenhengende arbeidfri en gang av uken. Fjerde ledd sier er at denne arbeidsfriperioden minst annenhver uke skal strekke seg over søndagen. Det betyr at arbeidstaker ikke f.eks. kan arbeide søndag den ene uken og deretter jobbe frem til 23:59 påfølgende lørdag med oppstart av arbeid klokken 09:00 mandag. Da vil den arbeidsfrie perioden bare være 33 timer. Om arbeidstaker begynner senere på mandag er alt i orden. Bestemmelsen gir altså arbeidstaker noen rettigheter også i forhold til hvordan arbeid på lørdag/mandag kan legges opp.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...