Gå til innhold

[Løst] Overklokke en Intel Core i5 760


Gjest Slettet+412

Anbefalte innlegg

Gjest Slettet+412

Heisann.

 

Jeg lurte på om jeg kunne få hjelp til å klokke cpuen min til 4,3 GHz og samtidig få den stabil? Jeg bruker nå foreløpig et software som heter EasyTuner 6 som jeg fikk med hovedkortet mitt. Softwaret har noe som kalles Quick Boost (se bilde under).

 

 

 

Programmet har også valgmuligheten at man kan gjøre det på den lette måten eller den mer "avanserte" måten. Jeg for min del har null peiling hvor høyt man skal stille VOLT/BCLK.

 

Noen som har erfaring med dette og vet hvor høyt jeg må stille den slik at jeg kan oppnå 4,3 GHz + stabilitet?

Endret av Slettet+412
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tror det vil være mye lettere for deg å lese en guide, ihvertfall i første omgang. Det finnes ikke noe fasitsvar på overklokking. Flere resultater her.

 

4.3GHz er forøvrig en ganske brutal overklokk som krever god kjøling. Anbefalt makstemp på denne prosessoren er ca. 72C, men den kan ligge en god del høyere uten å ta skade av det, ihvertfall i perioder. Ang. spenning så må du tilsynelatende regne med oppimot 1.37-38V, hvis du har en god chip. Maksgrensen satt av Intel er 1.4V så det er ikke mye å gå på.

 

Overklokking gjør du i BIOS.

Lenke til kommentar

Vil bare gjør det klart at jeg har i5-760. ;)

 

Trodde H100 uansett skulle klare å håndtere det?

i5-760 er samme brikke som i5-750, det var bare et hopp opp på multiplieren for Intel å gjøre. Brikka kalles Lynnfield

 

Lynnfield-brikkene har et sweet-spot på omlag 3.8GHz (noen 3.7 GHz og noen rimelig sjeldne oppe i 3.9-4.0 GHz,) etter det pleier spenningskravet å gå til himmels (3-4% økning for 100MHz.) Varmeproduksjonen for slike brikker øker omtrent kvadratisk med spenningsøkningen og omtrent lineært med klokkefrekvensøkningen, altså vil 10% økning i spenning resultere i 20% mer varme og 10% økning i klokkefrekvens resultere i 10% mer varme.

Legger vi dette sammen og antar din i5-760 har et sweet-spot på 3.8GHz vil 4.3GHz resultere i ((1.04^5)^2 * 4.3/3.8 - 1) * 100% = ca 65% mer varme, det er en enorm økning for 13% bedre ytelse.

Endret av arni90
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+412

Det er det ja. Den har en slaks lang liste ned over og det er litt frustrerende på en måte. Man får liksom ikke skrevet inn hvor mye man skal ha den på men mås velges gjennom lista.

Endret av Slettet+412
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...