Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

[Løst] salg av bil, forsikring ved overtagelse?


simpl

Anbefalte innlegg

Hei.

 

Jeg skal selge bilen min og har en interessert som skal komme å se på og muligens kjøpe i dag.

 

Hvordan er det med forsikring? Hvis han ender opp med å ville kjøpe bilen på stedet, skal jeg ringe til mitt forsikringsselskap rett etter salg samme dag og si opp forsikring? Hva om han ikke har ordnet forskring? Er det trygt å gi han til neste dag å få ordnet dette? Evt. skrive en skriftlig avtale om at han overtar bilen og tar ansvar for evt. skade på hjemveien men at min forskring står til neste dag? Eller skal jeg kreve at han har egen forsikring når han kjører av gårde med den? Hvilke muligheter finns for han hvis han skal skaffe seg forsikring på stedet når bilen vises på ettermidag/kveld?

 

Raskt svar hadde vært til stor hjelp :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du har plikt til å ha ansvarsforsikring på bilen så lenge du eier den. Når dere har signert kontrakten kan du dermed gi beskjed til forsikringsselskapet ditt om at bilen er solgt. Prosessen med å avvikle forsikringen din kan ta noen dager, og i løpet av den perioden må uansett kjøper skaffe egen forsikring.

Så lenge du har solgt bilen, har signert kontrakt og har gitt beskjed om dette til forsikringsselskapet skal det ikke gå ut over deg om han kræsjer. Under prøvekjøring, derimot, er det din forsikring som gjelder.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...