Gå til innhold

Info om Samsung LE40a - tv + spørsmål om kjøpsloven


Anbefalte innlegg

Hei, jeg skal forsøke å gjøre dette så kort og forståelig som mulig:

 

Mine foreldre kjøpte ca september 2007 (snart 5 år siden) splitter ny Samsung M87 40tommer LCD-tv. Den gang da toppmodellen som var meget bra. Pris 15.000 noe som var en bra deal den gangen. Den kom ut enten veldig sent 2006 eller 2007, og tok over etter Samsungs prisvinnende M86.

 

Denne tv-en fikk etterhvert en stripefeil på venstre side, de leverte den inn der de kjøpte den og det ble avklart at det var en reklamasjonssak/garantisak.

 

Når de kom tilbake fra ferie denne uken ringte de butikken og spurte hva som skjer med tv, og fikk opplyst at det sto en ny tv og ventet på de. De var glade og fornøyde, fikk en tv som virker og som ikke har striper. De fikk en LE40A696M1WXXE. Prislappen på denne fra butikken sto 13.000 (eller like under) så de tenkte kjempegreier, en ny tv verdt tretten tusen! Jeg reagerte selvsagt med en gang ettersom Samsung nå kjører 4 tall i sine serier. Har søkt litt på nettet men finner lite om denne modellen. Det jeg kan finne er at den er fra 2008, og priser rundt 8000 danske kroner.

 

Her er en fact sheet på noe dansk nettsted, bilde mutter har sendt meg ser lignende ut http://www.proshop.d...96-2147043.html

 

Det jeg lurer på, hvor mye er en sånn tv - tilsynelatende ubrukt - verdt idag? Og hva er rettighetene til mine foreldre ifølge forbrukerkjøpsloven? Butikken / Samsung har sagt at dette er en reklamasjonssak eller garantisak (jeg kjenner ikke de juridiske forskjellene). Har mine foreldre rett på en splitter ny tv tilsvarende 15.000 idag? Mindre for slitasje? Mer for prisvekst? Jeg tviler jo på det men det er verdt å undersøke, prisveksten fra 2007 til 2011 var på 9,95%...

 

Jeg er ikke ute etter å dra mest mulig ut av butikken, men jeg vil jo ikke at mine foreldre skal bli svindlet heller! Jeg forsøker å lese meg opp, men finner ikke konkrete eksempler på hva mine foreldre kan gjøre.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hallo.

 

Denne saken blir regulert av forbrukerkjøpsloven (derav 5 års reklamsjonsrett).

 

Det hele koker vel ned til at butikken har rett til omlevering (ikke heving av kjøp), men den opprinnelig modellen er ute av produksjon. Butikken skal da levere ett apparat som har tilsvarende (eller bedre) kvalitet / egenskaper.

 

Så nei - jeg tror ikke dine foreledre har rett på en ny tv til 15000.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...