Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Privatisteksamen/Forbedring av snitt


Anbefalte innlegg

Har tenkt å bruke høsten og våren på å ta privatiskeksamen i noen fag. I utganskpunktet hadde jeg tenkt å ta eksamen i matte R1 + R2 + fysikk samt religion og geografi.

 

 

R1 og fysikk + et fag til, til høsten og resten på vårparten.

Religion og geografi blir lett, men matte er ikke helt mitt sterkeste felt, har opparbeidet meg hull i mattekunnskapen helt siden barneskolen og fikk karakter 2 i M1 på vgs. Det resultatet var etter så å si ingen innsats i faget.

 

 

Ville det kanskje være hensiktsmessig å ta opp førsteklasse nivå matte først? i det tilfelle må jeg da bruke enda lengre tid på å ta nye eksamen. Eller er det mulig å løs på R1, mye av oppgavene virker ganske like bare litt vanskligere i R1<førsteklasse matte (S1?)? Jeg har sett på eksempeloppgavene til privatisteksamen i R1 og R2, og mye av det virker litt gresk for meg, men med hard lesing/gjøre masse oppgaver tror jeg at jeg kan komme i mål, men jeg er fortsatt litt usikker på hvor tungt det blir å gjøre dette på egenhånd, vil tavleundervisning da være en lur ting å gå for? Ulempen med det er at det vil koste mye.

 

Det er ca 16 uker til eksamen og Sinus R1 har åtte kaptler, det blir ca 0.5 kapitler i uken, bør også sette av noen uker før eksamen til eksamensforberedelser. hmm.

 

I tillegg til dette hadde jeg tenkt å ta enkeltemner på UIO, forhåpentligvis kunsthistorie hvis det er ledig (tilsammen 60 studioepoeng), har allerede masse notater og bøker jeg kan bruke her. Men dette vil kanskje være i meste laget? To ekstra poeng i snittet hadde kommet godt med. Vil etter gode resultater i alt dette ende opp med snitt på 52.

 

 

Er motivert til å øke snittet mitt, hadde vært fint med innspill, råd, erfaringer 0.l.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei.

 

Er R1 og R2 fag du MÅ ha mht videre studier? Ofte er R1 bare nok i seg selv, eller S1 og S2. Vet at S1 og S2 skal være lettere enn R1. Der slipper du geometri og vektorregning som ofte mange kan slite med. Så dersom du føler du er svak i matte, så tror jeg S1 og S2 hadde vært et bedre valg enn R1 og R2. Dersom du tar et fag som blir 60 studiepoeng, så får du jo 2 ekstra tilleggspoeng ved opptak til høyere utdanning.

Men du må jo tenke på den totale studiebelastningen. Er du avhengig av å få toppkarakterer i privatistfagene, så krever nok det mye jobbing. Anbefaler deg å snakke med en rådgiver på f. eks Sonans eller Bjørkes.

Lykke til!

Lenke til kommentar

Jeg har lyst til å bli arkitekt, i år kom jeg ikke inn på arkitektur- og designhøgskolen i Oslo etter små marginer, jeg hadde heller ikke satt opp noen andre valg ved søknaden min, derfor er jeg nødt til å gjøre noe fornuftig som å jobbe og forbedre snittet mitt.

 

Hadde tenkt R1 + R2 + Fysikk siden jeg da har muligheten til å studere ingeniørfag.

 

Er også interessert i IT studier, der holder det med med R1 / (S1 + S2) vurderer å heller gå for dette, da kan jeg lese førsteklasse matte i høst slik at jeg får en solid grunnmur å bygge R1 på til våren. (jeg tror jeg velger R1 siden den har geometridelen som sikkert er relevant for en arkitekt) Kan være det er enda mer realistisk å få høyere karakterer her.

 

Er litt skeptisk til rådgivere ved slike privatskoler, de virker litt mer som selgere. Har jo tenkt å studere helt på egenhånd, ta 60 studiepoeng ved UIO i enkeltfag for å få støtte fra lånekassen og 2 poeng i snittet. Blir mye jobbing, men med en solid timeplan og 10 timer studie hver dag. tror jeg det er mulig,

Lenke til kommentar

Har sett i en gammel tredjeklassebok i matte og jeg tror det holder med R1, satser på 4/5 i faget, så jeg vil gjøre mitt beste her. Jeg tenker å ta førsteklassematte i høst først, hva er det som erstatter 1MX i reformen (kunnskapsløftet), er det 1T?

 

Jeg har karakter 2 i fagene samfunnskunnskap + samfunnsøkonomi, disse fagene måtte jeg ta for å fylle timeplanen siste året på vgs, er det mulig å erstatte disse fagene

med noen nye på karakterkortet? (da tenker jeg matematikk R1 og kanskje fysikk som vil gi totalt ett realfagspoeng)

 

Med tanke på spørsmål underveis i studiene så har jeg jo mange chatrooms/forumer som dreier seg om matte - ser at det er en egen mattetråd her på forumet til og med - og google til rådighet. Kanskje ikke like bra som en lærer, tilstrekkelig og billigere er det dog.

 

Karakterkortet mitt fra ungdomskolen står i sterk kontrast til vitnemålet fra videregående, (55 poeng i Ung.Skolen mot 30 etter vgs) jeg trivdes rett og slett ikke, og det ga utslag på min motivasjon og mine ambisjoner. At lærerene mine ikke tok tak i meg er ganske bemerkelsesverdig, ganske uansvarlig og skremmende egentlig. Det kan da ikke lønne seg for samfunnet at ungdom som faller litt utenfor ikke blir tatt hånd om eller blir sett.

 

Uansett, har heldigvis mulighet til å rette dette opp, bare at det vli koste litt penger i eksamensutgifter og hardt arbeid.

Endret av tokidoki
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...