Gå til innhold

Backpacking Vietnam 2013


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Haha! kunne ikke vært mer enig :)

men først må jeg pønske ut en "skånsom" måte å jobb-skade meg på...

Trenger slett ikke svindle NAV for å kunne reise mye, det er utelukkende et spørsmål om prioritering. Har man barn og boliglån blir prioriteringene langt vanskeligere, men for resten av oss skal det mye til for å mene at det er annet enn vilje som skal til. Visst må du leve med mindre bolig, kjipere bil og billigere skjorter enn du ellers ville hatt råd til, men for noen av oss er dette det åpenbart rette.

 

(Jeg jobber nå ca halvannet år for å spare opp til 4-5 år på tur. Tjener sånn passe, men slett ikke enormt. Mener ikke at dette er rett oppskrift for alle, bare at det er noe de fleste kan hvis man vil nok.)

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

VISUM - det er billigst og enklest å søke på nett..

 

http://www.myvietnamvisa.com/

 

Jeg har gjort det et par ganger og det er helt trygt. Du må printe ut noen papirer så får du visumet i passet ved ankomst før pass kontrollen på flyplassen.

 

Vietnam er flott, fantastisk mat, og veldig billig :-) Reiser du budsjett kan du klare deg komfortabelt ned i 5000kr for kost losji og reise... litt mer for luksus.

Lenke til kommentar

Skal på backpacking til våren, reiser inn i Vietnam i slutten av mars. Deretter har jeg ingen konkrete reiseplaner bortsett fra retur hjem til norge (fra bangkok) i starten av mai. Kan dette by på problemer? Har tenkt å reise ut av landet igjen innen de omtalte 15 dagene, men dette er det vel ikke sikkert passfolka tror på... :) Hva bør jeg gjøre?

Lenke til kommentar

fb60 : Nei det skal ikke by på problemer. Før du reiser til Gardermoen kan det være greit å ha printa ut hele reisen din, slik du fikk den på confirmation-mail fra reiseselskapet du bestilte fra. Print gjerne ut kvitteringen på betalt reise også. Stift de sammen og bær den med deg i sekken, lett tilgjengelig, under reisen.

I passet ditt vil du få et stempel som viser når du annkom Vietnam.

 

Folka på flyplassen og i passkontrollen er ikke der for å lage problemer for deg. De ønsker stort sett at du skal ha det bra, få en fin opplevelse, slik at du kan fortelle andre om det slik at det kommer ennå flere turister. Vietnam har ikke det samme synet på turistene som f.eks Amsterdam har :)

 

Skulle du f.eks forlenge reisen din slik at du likevel får behov for Visum, er det bare å dra til f.eks flyplassen i Hanoi og be om å få det. Det er også meget mye billigere enn å forhåndsskaffe det her hjemme. Jeg gjorde nettopp dette, i oktober, så jeg vet hva jeg snakker om :)

 

Situasjoner som dette kan du også spørre de fleste hotellbetjeninger om. De er utrolig serviceinnstilte.

De bestiller også gjerne flybilletter til deg og fikser det meste om du plutselig skulle få lyst til å reise rundt innlands. Jeg skal selv til Hanoi i februar, fly derfra til Hoi An og videre til Saigon før jeg til slutt drar tilbake til Hanoi. Alt er billigere og ordner seg rask om man har litt is i magen og venter til man kommer ned.

De mailer deg også om henting på flyplassen også, med navneskilter, for en mindre sum enn det en vanlig drosjesjåfør vil ha - om du ikke er veldig god til å prute selvfølgelig.

 

Jeg klarer ikke stoppe å skrive merker jeg.... :wee: ...blir ivrig og kjenner reisefebern komme krypende..

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Gja,vik2.3 : Har du fått ut fingeren og bestilt ennå?

Har ikke bestilt riktig enda, men fått meg godt reisefølge! Flybillett + noe attåt er spart opp ila desembermd., så det bestilles nok tidlig på nyåret!

 

Kunne også tenke meg å reise store deler av året, men med barn, og lavtlønnet arbeid, får jeg si meg fornøyd med 3 uker til Vietnam.

Lenke til kommentar
  • 4 måneder senere...

Sånn, da var turen bestilt, og betalt! Fly med setereservering: 5282kr (12t og 50 min ned, 15t hjem).

Skjønt det slik at det muligens er et noe ugunstig tidspunkt å reise på (9. - 29. september), men det får vi kjenne på der nede.

 

Tenker på å bli i Hanoi så lenge vi vil, stikke innom Ha long bay, kanskje Cat Ba, før vi tar innenlandsfly ned til Nha Trang.

 

Lest mange negative ting om været i Vietnam i september, men også at det ikke finnes noe godt/dårlig tidspunkt å reise på, så..

 

Gleder meg noe helt sykt!

Lenke til kommentar

Sånn, da var turen bestilt, og betalt! Fly med setereservering: 5282kr (12t og 50 min ned, 15t hjem).

Skjønt det slik at det muligens er et noe ugunstig tidspunkt å reise på (9. - 29. september), men det får vi kjenne på der nede.

 

Tenker på å bli i Hanoi så lenge vi vil, stikke innom Ha long bay, kanskje Cat Ba, før vi tar innenlandsfly ned til Nha Trang.

 

Lest mange negative ting om været i Vietnam i september, men også at det ikke finnes noe godt/dårlig tidspunkt å reise på, så..

 

Gleder meg noe helt sykt!

 

Suverent!!

 

Jeg var der i september ifjor og været var helt fantastisk, selv om de spådde regn på Yr hver eneste dag.

30grader og sol :)

 

innenlandsfly tok jeg 3 ganger på turen nå i februar og det fungerte meget bra. veldig lett å finne frem på flyplassene for det er veldig få gater og relativt "lite" :xmas:

Lenke til kommentar
I september er det over 30 grader og det regner mer enn i Bergen, ingen god kombinasjon.

 

Dette er ikke sikkert, i følge egen erfaring fra ifjor.

Jeg hadde 1stk regnskur på 3 uker og temperaturen var helt fantastisk :)

det er ikke sikkert september blir like fint iår som ifjor naturligvis, men nå har Gjøvik2.3 endelig fått ut fingeren til å kjøpe billett, så jeg vil ikke ha no avbestillingsskremming :w00t:

 

Jeg bestilte forøvrig ny tur, 3 uker i kambodsja, rett etter jeg kom hjem i februar. Det blir i august og er heller ikke "den beste måneden å reise på".

Lenke til kommentar

Du har "nettopp" vært der du! Hvordan var det?

Det var suverent igjen(:

Jeg landet/startet i Hanoi som viste seg å være gangske kaldt (14-15 grader) , så jeg tok fly derfra til Da Nang rimelig fort.

derfra tok jeg drosje til Hoi Ahn som ble litt vel mye turist-aktig for min del - Leide meg en scooter og kjørte Ho Chi Mihn Trail i 5 dager, til steder som ikke finnes på kartet. Dette er helt sinnsyk opplevelse og man blir tatt vennlig imot av alle folk man møter på slike småsteder.

 

Gled deg til maten, den er helt utrolig :)

Lenke til kommentar

Wikivoyage (de fleste gikk over dit fra Wikitravel) har en mer systematisk samling av hva du skal gjøre og spesielle farer du bør passe deg for på de forskjellige stedene. Det den spesielt er unik på er at man alltid finner hvordan man skal komme seg til og fra flyplasser. Tar alltid disse små guidene med for alle destinasjoner på ruten min.

 

http://en.wikivoyage.org/wiki/Hanoi

Lenke til kommentar

Ja den er suveren Robert :)

 

Jeg har lagt min elsk i Tripadvisor-appen, den er helt fantastisk.

Når jeg reiser kan jeg sette meg ned på en kafe, bestille en iskald en, og lete frem det beste f.eks. spisestedet i nærheten, drikke opp ølen og rusle dit istedet.

 

 

Jeg vil og si, litt på siden av dette siden du nevner dette med å komme seg til og fra flyplasser, at Vietnam er et av de største rip-off plassene jeg noensinne har vært på. Jeg har lært meg å se sjarmen i det og er rimelig tøff når jeg skal ta drosje eller kjøpe sigaretter....men absolutt alt du skal kjøpe "Gjavik,1.2" som ikke kan leses av på en meny, har en "turistpris" som som regel er ganske mye høyere enn det de lokale menneskene får den samme handelen for.

spesielt taxisjåfører prøver å lure deg, og disse situasjonene er de eneste jeg har funnet "uhyggelige" på mine reiser.

ha alltid en penn på innerlomma, diskuter pris før du setter deg inn, skriv ned summen på hånda di og vis dette til sjåføren, ellers kan man få problemer.

 

Jeg lærte meg hvor mye "turen kostet" før jeg reiste, og sa alltid når jeg fikk en pris av sjåføren :

"15dollars?? no, Im am lokal, this is rip-off, I pay you 5dollars"

 

"I am lokal" pleier merkelig nok å fungere bra, selv om jeg regner med de kjapt gjennomskuer at jeg ikke er vietnameser :rofl:

Lenke til kommentar

Under "Stay safe" står det om det om farene som er mest utbredt på det stedet, fra trafikk, overprisning, og svindler til ran og lommetyver. Det er greit å vite hva man kan forvente hvor, hvordan man ser det komme og å vite hvilke mottiltak man bør ta.

 

Ser ofte andre turister rundt meg gå rett i fella og tenker "Auda, visste de ikke om det engang."

Lenke til kommentar
Ser ofte andre turister rundt meg gå rett i fella og tenker "Auda, visste de ikke om det engang."

 

Hihi...ja, litt gøy, så lenge det ikke er noe alvorlig :rofl:

 

http://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g293924-i8595-k6351724-Today_s_incident_was_it_a_scam-Hanoi.html#0

 

Det skumleste jeg opplever i Vietnam er når en dame, gjerne en godt voksen en, kommer ruslende imot meg mens hun smiler...Jeg kan spotte ho på lang avstand og VET at "her er det ugler i mosen"..

de slenger gjerne en arm rundt deg slik at man ikke skal merke at den andre armen er langt nede i lommene dine..hihi...

 

jeg er blitt "lomme-rappa" ved et tilfelle, bare småtteri, og lærte av det..

Jeg legger gjerne en hånd på skuldra dems i det de kommer, og sørger for å holde de på en-strak-arms-avstand" :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...