Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

[Løst] Kjøkkenvasken lekker. Fikse selv?


Anbefalte innlegg

Hei

Leier en gammel leilighet og kjøkkenet er av typen 60-70 talls. Det ser ikke ut til at noe av dette er oppusset eller restaurert, noe jeg merker nå.

Mellom utslagsvasken og rørene er det en rund pakning (se vedlagt bilde) som nå har begynt å "svette" når jeg jeg tømmer vann i vasken. Hvis jeg f.eks tømmer en bøtte med vann i vasken går det fra og svette til å renne fra denne pakningen. For øyeblikket har jeg en bøtte under som tar i mot, men vil gjerne få dette fikset.

 

post-202724-0-88823900-1344168704_thumb.jpg

 

Har snakket med huseiger som sa jeg skulle kontakte rørlegger å få det fikset. Problemet er at jeg må vente to uker for å få en ledig rørlegger.

Derfor lurer jeg på å fikse dette selv. Det ser ut til at det kun er en slitt pakning, så det skulle vel ikke by for mange utfordringer med selve jobben.

Det jeg lurer på er:

 

-Vasken er gammel, er slike deler å få tak i? I så fall hvor?

-Prøvde å skru til skruen i vasken som fester rørene, men denne går bare rundt( sprengte gjenger e.l) Kan dette tyde på at problemene er større enn antatt?

-Er det trygt å prøve på dette selv? Er relativt praktisk anlagt, og kan bruke verktøy :p

 

På forhånd takk!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ettersom huseier eksplisitt har gitt beskjed om at du skal kontakte rørlegger ville jeg nok gjort det. Om ikke kan det bil du som står med erstatningsansvar hvis det plutselig går i lekk og oversvømmer kåken. Da hjelper det jævlig lite å argumentere med at du "er praktisk anlagt", hvis du må erstatte ødelagt parkett for flerfoldige tusenlapper.

 

Så lenge det er plass til en bøtte under der som kan samle opp dråpene som lekker ut, kan det vel ikke være SÅ stort problem å vente et par uker til rørleggeren kan komme innom? Det er selvsagt du som må vurdere det, og det avhenger jo også på om du selv skal stå for løpende forbruksreprasjoner etc. (Om det ikke er spesifisert i husleiekontrakt er dette utleiers ansvar, og da også han som betaler evt rørlegger.)

Lenke til kommentar

Hovedproblemet er at du ikke får strammet skruen tilstrekkelig, ikke at pakningen er "utslitt". Dessverre må du antakelig bytte hele plastklumpen på undersiden for å fikse det, med mindre det er skruen som er ødelagt (lite sannsynlig), og ikke gjengene i plastdelen (mest sannsynlig). Om du kommer til (ved å demontere andre deler) slik at du kan se inn på undersiden av skruen kan det jo funke å sette på en løs mutter der. (til stor irritasjon for vedkommende som skal demontere dette en gang i framtida, som ikke begriper at det er en løs mutter som går rundt der nede...)

 

Det er selvsagt du som må vurdere det, og det avhenger jo også på om du selv skal stå for løpende forbruksreprasjoner etc. (Om det ikke er spesifisert i husleiekontrakt er dette utleiers ansvar, og da også han som betaler evt rørlegger.)

Vannlås er riktignok ikke nevnt eksplisitt i husleielovens §5-3, 2.ledd, men sett opp mot de tingene som er nevnt (dørlåser, kraner, vannklosetter, elektriske kontakter og brytere) vil jeg si at det naturlig faller i samme kategori, og dermed under leiers vedlikeholdsansvar.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...