Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

e de lovt me LED lys i bilen ?


Anbefalte innlegg

eg e veldi intresert i anlegg å vil va LED lys i bilen som går itte musikken, men e usikker på om de e nogen lover imot de ? eg vil legge lange strimler langs dørene å di kan skjifte farge, å eg skal koble til av og på bryter slikk att eg kan skru de av, er de noen regler for dette. takk :) BTW: her e lyså eg vil bruke https://www.elfaelektronikk.no/elfa3~no_no/elfa/init.do?item=75-186-94&toc=18845

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du har lov til å ha lys innvendig i bilen som du har påslått så lenge det verken plager deg eller at det er synlig for noen andre. Med synlig for noen andre betyr det i utgangspunktet at selve lyskilden ikke skal være synlig, men selve lyset fra dette kan være synlig så lenge det er veldig svakt.

 

Du må være spesielt veldig forsiktig med blått lys siden blinkende blått lys skal oppfattes som utrykningskjøretøy i utrykning, og det gjelder spesielt deg selv. Du bør ikke bli vant til at det blinker blått lys bilen, fordi hvis du oppfatter blå lys som blinker så skal det automatisk få deg til å sjekke speil etter utrykningskjøretøy. Det er ikke direkte ulovlig så lenge lyset er svakt, men jeg vil på det sterkeste anbefale deg å unngå det. Det samme gjelder til en viss grad også rødt lys, fordi et plutselig rødt blink skal få deg til å oppfatte at en bil foran bremser eller et trafikklys bytter til rødt selv om du akkurat i dèt øyeblikket ser en annen vei.

 

Uansett har du IKKE lov til å montere noe på utsiden av bilen eller slik at det kan lyse direkte mot utsiden av bilen, uansett om det er påslått eller ikke. De eneste unntakene for dette er pr. EU-regler tillatt å ha hvite lys på utsiden av bilen som kun kan lyse når motoren er avslått (typiske lys under speil, dører, dørhåndtak. Men disse må kun KUNNE lyse med motoren avslått, og det å aktivere dem ellers må kreve omkobling eller bruk av verktøy), samt pr. norske lover tillatt å ha lysende reklameskilt så lenge de ikke kan forveksles med noe annet.

Endret av gxi
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...