Gå til innhold

Diskplass forsvunnet?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg har ett lite problem med at det tydeligvis forsvinner diskplass på dataen min. På SSD'en som jeg har OS'et innstallert har jeg total 111Gb. Når jeg legger sammen det jeg har på harddisken og den ledige plassen får jeg bare 84 Gb, altså det mangler 27 gb på den disken.

 

På harddisk nummer. 2 har jeg totalt 1.81 Tb diskplass og når jeg legger sammen den ledige plassen og det jeg har på harddisken får jeg 1.35Gb altså mangler det nermere 500 Gb på den harddisken.

 

Den siste harddisken jeg har på 1 Tb mangler ingenting, men er heller ikke så veldig mye i bruk. Bare litt filmer og noen spill på den.

 

Jeg har på "Vis skjulte mapper" så det skal ikkje være noe skjult på harddiskene jeg ikke har fått med. Såvidt jeg vet hvertfall.

 

Er det noen som har en løsning eller noen anelse på hva som forårsaker dette? Dataen er en komplett pc jeg kjøpte i Desember, så trodde ikke aldring ville hatt så mye å si.

 

Takker for svar!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har på "Vis skjulte mapper" så det skal ikkje være noe skjult på harddiskene jeg ikke har fått med. Såvidt jeg vet hvertfall.

Det er (minst) to nivåer av skjulte filer. Hvis du ikke har slått på visning av skjulte operativsystem filer så ser du ikke pagefil og hibernate på C: Og du ser heller ikke søplebøtten.

Lenke til kommentar

Ja, jeg leste dette en annen plass så det forklarer en del ettersom jeg har 16gb minner. Men det forklarer ikke de 500 gb på den andre harddisken. Jeg vet harddisker mister litt over tid, men ikke 500 gb på 6mnd ish.

Endret av Hårek
Unødig å sitere innlegget over
Lenke til kommentar

Sjekk med TreeSize. Jeg har sett ett tilfelle hvor plass 'forsvinner' uten at det er mulig å forklare.

 

Supert! Da er problemet løst. Det viste seg at dataen kjørte en sikkerhetskopiering hver søndag, og plasserte filene på den største harddisken. Men størrelsen på denne ville ikke vises ved å klikke egenskaper. Men treesize fant det og jeg har slettet den så nå har jeg over 700gb ledig i stedet for 250. Takker veldig for all hjelp!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...