Gå til innhold

Bytte vifte i Shuttle SB51G


Anbefalte innlegg

Jeg kunne godt tenkt meg å byttet ut viften i min Shuttle SB51G, er litt usikker på hva jeg skal bytte til.

Den som er der nå blir automatisk styrt slik at når temperaturen øker så øker hastigheten, vil dette også fungere med andre vifter?

Jeg vil ha en som er mest mulig stillegående, men samtidig kjøler nok.

 

Har noen av dere moen ideer om hvilken vifte som kunne passe?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har SN 45G og har byttet til papst 12 db vifte. den flytter kun halvparten så my luft, men da jeg samtidig kuttet grillen på baksiden av kabinettet og kjøpte artic silve kjølepasta endte jeg faktisk opp med lavere temp. enn med originalvifte når jeg surfer på nettet og lignende.

 

På max load kommer jeg aldri over 56 grader på cpu (Prime torture test i 7 timer).

 

Viften som står på strømforsyningen i SN 45G er av typen Suppered og er ganske så stille. Det jeg hører best nå er harddisken min som er en Seagate barracuda 120GB 7200.7. Vurderer uansett å skifte denne viften også for å få bedre kjøling på psu, men da må jeg skjære i psu og sette inn 60 mm vifte istedenfor 40 mm som er originalt.

 

Kort fortalt, prøv en Papst 12 db. Den har viftestyring slik som originalviften, men jeg har valgt å sette min på fullt hele tiden. Hører den jo tross alt ikke uansett :-)

 

Viften kan du for eksempel kjøpe her :

http://www.microplex.no/rubweb/handel.asp

 

Anbefaler å montere den med gummiknotter som du også får kjøpt hos microplex, ellers kan du oppleve økt vibrasjonsstøy fra denne viften.

 

Lykke til

Lenke til kommentar

Takker for svar.

 

Jeg lurer litt på hvor mye luft orginal viften flytter, blir litt lettere å sammenligne da.

Har sett litt på Smartcooler vifte, 47m³/time, 9-21 dB fra Microplex, vil denne kunne blir regulert automatisk? Når du ser på tekniske data på den viser den dette.

 

Temperatur (°C) 20 30 40 50 60

Turtall (o/min) 800 1000 1500 1800 1900

 

vil dette si at den har egen sensor for å styre hastigheten?

 

Og til sist er 40x40mm Papst vifte, 10m³/time, 18 dB stillere enn den som originalt står i stømforsyningen i shuttle.

Lenke til kommentar

Er ikke helt sikker på hvilken vifte som står originalt i 51. I 45 står det en Sunon som jeg ikke lenger husker specs på. Les på viften og skriv ned navn og nummer. skulle ikke ta lang tid å finne specs på google el. lign.

 

Ser ut som at smartcooler viften selv regulerer hastighet etter temp. ja. Vet ikke hvordan dette blir når bios i tillegg er satt opp til å regulere. Vurderte denne jeg også, men kjøpte tre forskjellige papst vifter og en thermaltake 15 db 40m³ for å teste. Endte som sagt opp med 12 db som kun flytter 33m³. Det viste seg å være mer enn nok.

 

Husk at originalviften ikke går på fullt før cpu temp går over 60 grader, og da først flytter den så mye luft som er oppgitt. da bråker det jo også noe helt sinnsykt.

 

Mitt råd er å ikke henge seg for mye opp i m³ hvis du ikke skal klokke. jeg har en barton 2500+ på standard klokk, og mine temp. er som sagt helt udramatiske. Kan også skyte inn at thermaltake viften er svært stille den også, men papst 12 db er hakket bedre. 19db papst var imidlertid altfor bråkete etter min smak.

 

18db papst 40x40 vil sikkert bråke mindre enn original psu vifte, men den passer ikke uten mer seriøs modding fordi den er 25mm tykk. kjøper du en 40x40x10 vil den passe, men de flytter langt mindre luft.

 

Dette forumet er forresten glimrende for shuttle ( fikk det opplyst her på forumet da jeg var i din situasjon for noen uker siden, og har hatt stort utbytte av det):

http://forums.sudhian.com/categories.cfm?catid=43

 

ps. anbefaler deg å installere MBM ( motherboard monitor) før du skifter vifter. så kan du sammenligne temp. før og etter.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...