Gå til innhold

[Løst] Trenger man hjemmekinoreceiver?


Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg har bestillt hjemmekino idag og jeg lurte litt på tilkobling og slik. Så jeg sjekket etter å ha bestillt det hvordan jeg skulle koble det, og det sto at jeg skulle koble høyttalerne til en hjemmekinoreceiver. Må jeg ha hjemmekinoreceiver? Jeg vet ikke hva det er engang. Jeg har jo ikke det og jeg trodde jo siden det ikke fulgte med at det var bare å koble rett til tv, mobil, pc etc. Dette høres sikkert veldig dumt ut for de som vet hva det er, men jeg vet virkelig ikke hva det er og om jeg trenger det for å bruke høyttalerne. Dette er høyttalerne jeg kjøpte: http://www.netonnet....ck/165888.4324/

 

Jeg trenger svar ganske fort siden jeg må sende pakken tilbake hvis jeg trenger hjemmekinoreceiver.

 

Takk for svar! :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

De billigste de har på NetonNet, en Yamaha til 1390 og en Pioneer til 1495 skulle rekke lenge til de høyttalerne. Merket har ingenting å si. Dvs det er forskjell i kvalitet, pris, lyd og utseende etc, men alle merker bruker samme standarder, så de virker uansett.

 

Du virker ganske fersk så la meg forklare. Forsterkeren er hjertet og hjernen i systemet. Du kobler dekoder, pc, spillkonsoller, DVD/blueray spiller inn i forsterkeren, også kobler du kun en hdmi ut fra forsterkeren og inn i tv'en. Høyttalerne også selvsagt. Dette var veldig overfladisk, men håper du skjønner hvorfor du trenger forsterker. Anlegg uten forsterker blir som en bli uten motor...

 

Det finnes aktive høyttalere, det er høyttalere med innebygget forsterkerne. Sub'er er som regel aktive, så de skal bare ha signal fra forsterkeren, ingen forsterkning som de andre høyttalerne er avhengig av. Typiske pc-høyttalere er også aktive. Det er nok dette du tenkte du kjøpte...

Lenke til kommentar

øhh, det er aktive høytalere du har bestilt. Det er bare å plugge i telefon, mp3, tv hvasomhelst, forsterkeren sitter i subwofferen og du kobler til med minijack ( høretelefon plugg)

 

rettelse følger_ tok feil gitt, pusset brillene og så på bildet og det trengs nok en forsterker ja.

Endret av abbor
Lenke til kommentar

Vel, det finnes aktive høyttalere, dvs høyttalere med innebygget forsterker som PC høyttalere, og det finnes "vanlige" høyttalere som folk vanligvis har i stua. Disse er som regel aldri aktive og må kobles til en forsterker. Jobben til forsterkeren er å forsterke signalet fra lydkilden som da også er koblet til forsterkeren. Sub'er er på en måte en egen type høyttaler og er så og si alltid aktive. Det er en egen signalutgang bak på forsterkeren til sub'en. Til sub'en kan du da heller ikke bruke vanlig høyttalerkabel, men trenger en coax kabel med RCA plugger. Trenger ikke koste mer enn denne.

 

 

Ut ifra utseende på dine høyttalere er det ikke så lett å si, men om det står at du må koble de til en hjemmekinoreceiver, altså en forsterker, så må jeg nesten regne med at de ikke har noen egen forsterker. De 5 små (satelitt)høyttalerne trenger da å kobles til en (hjemmekino)forsterker som kan gi den riktig lyd på riktig sted, altså front høyre og venstre, det samme bak plus center høyttaleren som mesteparten av tale kommer igjennom.

 

Håper dette svarte på flere spørsmål enn det skapte...

Lenke til kommentar

Og forresten, hvilken av disse to er best tror du? http://www.netonnet....itemList=155662

Og kan man koble dem ti ldette Tv? http://www.netonnet....3d/157198.3113/

 

Pioneer'en du har med der er en utgående modell står det. Når den nå ikke er ikke på lager får de neppe inn nye. Den nye modellen koster bare 100 mer, så jeg hadde nok gått for den. Den har helt sikkert akkurat de samme funksjonene som Yamaha'en, men jeg har Pioneer fra før, og liker den.

 

Jeg vil tippe alle TV'ene de har til salgs kan kobles til alle hjemmekinoreceiver'ne de har. Intet unntak her. Mellom TV og forsterker skal du bare ha en enkelt HDMI kabel, og HDMI er ganske standard nå...

 

Hva som følger med av kabler i høyttalerpakka di aner jeg dessverre ikke. Står det at alle kabler følger med er det jo nærliggende å tro at dette også gjelder kabelen til sub'en, men det ser du vel raskt?

Lenke til kommentar

Takk for svar! Jeg har ikke fått bestillingen enda, men skal sjekke så fort jeg får den hvilke kabler som er med. Nå vet jeg ihvertfall hvilken kabel jeg trenger:) Tror jeg kjøper Pioneer da. Den nye modellen som koster 100 kroner mer.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Hei! Jeg har nå kjøpt denne receivern http://www.netonnet.no/art/lyd-og-hjemmekino/hifi-komponenter/receiver/hjemmekinoreceiver/pioneer-vsx-422/171415.4319/

til anlegget mitt (http://www.netonnet.no/art/lyd-og-hjemmekino/hjemmekino/51-hjemmekinosystem/hoyttalerpakke/andersson-srp25-black/165888.4324/).

Men jeg får ikke lyd i subwoofer min. Det fulgte med en ledning med rød og hvit farge på "endene". Også står det på receivern subwoofer men der er det bare en svart "hull". Men nedenfor er det et hvitt og et rødt "hull". Der står det Pre Out. Så jeg prøvde det, men det er ikke lyd i subwoofern. Hvis noen skjønte noe av det jeg prøvde og forklare så vær så snill og fortell meg hva jeg har gjort feil.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...