Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

[Løst] Utbedring av skade på grunnmur


Anbefalte innlegg

Driver og skal kjøpe tilbake barndomshjemmet, i den forbindelse har jeg oppdaget at muren har rast ut litt på det ene hjørnet utvendig. Er ikke store skader, men det har forsvunnet noen få cm akkurat i kanten 10-15cm nedover, antagelig pga dårlig drenering fra veranda som ligger ovenfor.

 

Jeg er ingen murer, men er det vaske,tørke, mure som gjelder? Etter jeg har fikset drenering fra veranda naturligvis.

 

 

Har en plan om å innrede råkjelleren som denne vedboden er en del av etterhvert, men først må jeg fikse grunnmuren, og ser for meg at både innvendig og utvendig isolering av denne vil være fordelaktig?

Endret av pahf
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har du bilde av skaden?

Når er huset bygd?

Type mur: Leca eller forskalingsstøpt betong?

Er det rått i råkjelleren, med fuktflekker og saltutfellinger på innsiden av murvegger og og golv?

Er det drenert rundt muren, og er det aktuelt å grave opp langs muren for å legge drenering, og koble det til kommunal overvannsledning eller kloakk?

 

Hvis du vil gjøre ting billig, reparer skaden før den blir større, og bruk kjelleren til ved og poteter. Sjekk også om vann kan ha kommet inn i treveggen - må råtten bunnsvill byttes?

 

Hvis du vil ta den i bruk som oppholdsrom, grav opp for å etablere eller fornye drenering, og isoler på utsiden. Vær klar over at det er strenge krav i dagens byggeforskrifter til takhøyde, lysinnslipp og utsikt i rom for varig opphold, du kan bli nødt til å senke terrenget og sage huller for større vinduer for å få en råkjeller godkjent som annet enn boder/sekundærrom. Det kan bli dyrt, men kan selvsagt være verdt det i forhold til å bygge på for å få samme areal

Lenke til kommentar

Jeg har vært på befaring der i dag og ser at den delen som må utbedres like godt kan rives og støpe på nytt fra bunnen av, tror det er mindre arbeid enn å flikke på muren. Resten av muren er grei, slipper ikke inn fukt og ingen saltutslag.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...