Gå til innhold

Holdninger til jenter - Førstegangstjeneste


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg er jente, og har lyst til å ta et år i førstegangstjenesten. Jeg har hatt lyst til dette siden jeg begynte på ungdomsskolen, og nå er det kun et år igjen til jeg har mulighet til å bli med.

 

Jeg kunne tenke meg å tjenestegjøre i hæren, ikke luft eller sjø. Jeg vet at dette krever at man er i god fysisk form, men det skal ikke bli et stort problem for min del. Jeg liker å trene, og er ganske forberedt på å ha det tungt fysisk.

 

Det jeg lurer på er; hva er gutters (soldater og befals) holdning til jenter i forsvaret, da spesielt i fysisk krevende tjenester?

 

Hva BØR man gjøre, og hva bør man IKKE gjøre som jente i forsvaret? :)

 

Vil spring tulljing i skogen, sjø

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Uansett hvor du tjenestegjør kan du ha verdens kjedeligste tjeneste, eller en veldig morsom en. Du kan være velferdsassistent, og jobbe med å dele ut spill og lignende til soldater et helt år, eller du kan velge en av de mer utfordrende tjenestene og gjøre ting som du aldri ville opplevd ellers.

 

I kanonbatteriene i artilleri har man stabstroppen, kanontroppen og ildledertroppen, hvorav ildlederetroppen etter min mening er noe av det mest spennende man kan gjøre i førstegangstjenesten, med veldig variert tjeneste uten å være alt for fysisk krevende. Man kommer seg fint gjennom tjenesten i grei fysisk form, selv om man kan komme til å hate livet litt til tider.

Den mer fysisk krevende versjonen av ildlederne er artillerijegerne. En god del mer gåing.

 

Dagene i ildledertroppen er veldig varierende, og jeg kan egentlig ikke beskrive en vanlig uke. Etter rekrutten har man arbeidsdag til ca klokka 4. Dagene kan bestå av op-faglig drilling, stridsteknikk, skytebanetjeneste, terrengkjøring med 6-hjuling/snøscooter(utelukkende batteri Olga), vedlikehold, samt andre kortere kurs, som f. eks innsettingskurs(av- og påstigning) på RIB-båt og helikopter og masse mer.

Lenke til kommentar

Ildledertroppen var bare et eksempel, da jeg har desidert mest kjennskap til den troppen. En av tingene som gjør at jeg sterkt vurderer å verve meg er tanken på å gå tilbake til en hverdag hvor man gjør det samme gamle dag ut og dag inn. Om ikke dagene så og si bare går i vedlikehold, er det ofte dritkjedelig å bli ferdig med tjeneste for dagen. Mye fordi man gjør så mye kult, og noe fordi det er så lite å gjøre etter tjeneste.

Lenke til kommentar

Det som er med jenter i Forsvaret er at de er der 100% frivillig. Da blir klaging og syting ekstra lagt merke til, spesielt om man ikke klarer å bære sin egen bør. Det var tilfellet med jentene jeg hadde i troppen min. Ikke spesielt for de andre, spesielt ikke om de allerede er lite motivert for fgtj. Forsvaret er ikke skolen. Man må lære seg å holde kjeft, ta seg sammen og ikke alltid få det som man vil. Så lenge man er kjent med dette, vil forholdet til de andre soldatene og befal ikke være noe forskjellig fra gutta.

 

Skal jo sies at det samme gjelder for både gutter og jenter. Gi gass. Forsvaret trenger flere motiverte jenter.

Lenke til kommentar

Full oppakning veier fort 35 kg. Dog er det vanligere å ha våpen og GRU(grunnutrustning(stridsvest og vernemaske) når man faktisk skal gjøre noe.

 

Jeg har fortsatt til gode å se noen hæravdelinger i nord gå med vernemaska på låret. Personlig har jeg nå vært i stormesk 4 ett år, og grenader på Rena ett år uten å bruke vernemaska en eneste gang :p

 

Vanlig KTS er jo bare våpen, hjelm og vest. ikke mer enn 10-15 kilo det

 

Ganske surt å ikke ha vernemaske den dagen du fikk bruk for den. True story.

 

KTS er ikke problemet, 10-15 kg er bare tyngre enn uten. Problemene kommer når du må bære 30 kg+, da begynner det å gjøre bra vondt etter hvert. Hæler og knær tåler ikke sånn belastning over tid.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Vel, en øl eller fler i helgene pleier å skje for å si det sånn, er man i nord så er Tromsø tingen. Utestedene ved Skjold og Setermoen er ikke så mye å rope hurra for, men man får seg da noe å drikke:) Ellers har vel samtlige leire gode muligheter for trening.

 

Det sosiale er noe av det viktigste i forsvaret, man kommer tett på hverandre. Man er jo tross alt aldri alene i praksis... På godt og vondt.

 

Tja, roting med medsoldater er ille, det BLIR mye snakk om det, og det er fort noe "alle" får vite, noe som fort gir litt stygge rykter om jentene... Å rote med befal er et enda større fyfy, det er faktisk straffbart, befalet kan miste jobben og du som vernepliktig kan også få straffereaksjoner (noe man forøvrig kan få dersom man ligger med noen i leir..)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...