Gå til innhold

Slepbar maskin til WoW/D3/FM12


Anbefalte innlegg

Må ha tak i en ny laptop, og trenger litt hjelp i kaoset som er all ny teknologi. Hovedsakelig skal det være en maskin som jeg skal kunne spille (les: raide) WoW, Diablo 3, og FM12 (krever jo ikke allverdens, akkurat). I tillegg trenger jeg oppegående størrelse på skjermen slik at jeg kan flekke opp fire pokerbord samtidig uten å måtte ha kikkert. Med andre ord, en helt generell maskin med ok speccs som jeg kan dra med meg der jeg er.

 

Av ting som er absolutt nødvendige, er vel egentlig bare skjermen på 17,3" (eller deromkring), HDMI, WLAN og numpad (men det er vel standard). Prisen er avgjørende for meg på grunn av dårlig økonomi nå for tiden, så maksprisen er flytende rundt 6k. Poenget mitt er at hvis det finnes en maskin som tilfredstiller "kravene" til 4k, så tar jeg heller den enn å få en bedre maskin til 6k.

 

Så kommer det til ting jeg ønsker at skal være med:

 

-Mulighet for å innstallere SSD hadde vært fryktelig fint

-Matt skjerm

-Dedikert skjermkort (er vel forholdsvis standard på de aktuelle maskinene)

-Subwoofer gjør heller ingenting

 

Ting jeg absolutt ikke har behov for:

-Hundre millioner programmer jeg aldri skal bruke

-BR-spiller

-Dilldall som fingeravtrykkleser osv

 

Så jeg håper dere glade gutter og jenter som sitter og kikker på HW.no en søndag kan hjelpe meg å finne et godt alternativ, for jeg har mista heeeelt oversikten over prosessorer, skjermkort osv de siste årene. Naturlig nok er jeg sulten på en kliss ny maskin til 12-15k, men ikke akkurat i dag. Regner med at dette blir handlet inn i begynnelsen av Juli, så om det slippes vanvittige nyheter i den perioden, er det fint å få beskjed i forhold til prisdrop osv.

 

Takker for all hjelp :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=745210 Denne er så og si perfekt for det du sier du trenger. Prisen er ganske så billig i forhold til specsa som er der, men etter hva jeg har merket med acer bærbar er at de kan bli veldig trege og laggede når du spiller etter å ha hatt den i ca 6 måneder. Så pass på og vedlikeholde pc'n godt. Om du har mulighet for å montere inn SSD har jeg ikke peiling på, det er noe du burde undersøke hvis det er veldig viktig, men ser ikke at sjansen er så stor siden det er bærbar.

 

Lykke til videre!

Lenke til kommentar

Flott maskin det der, men føler kanskje at den er litt overkill til de spillene jeg nevnte. Prisen er jo i grenseland for meg, men meget mulig at det er vanskelig å komme noe billigere ut av det enn dette. Problemet mitt er vel hovedsakelig at jeg ikke vet hva som er "gode" nok skjermkort og prosessor til å drifte disse spillene, og det skal sies at jeg ikke krever å kunne kjøre ting på ultra grafikk, men heller ikke laveste. Klarer meg helt greit med midt i mellom +, så føler kanskje at 2gb skjermkort er i overkant :)

 

Uansett - takker for alle forslag!

Lenke til kommentar

Flott maskin det der, men føler kanskje at den er litt overkill til de spillene jeg nevnte. Prisen er jo i grenseland for meg, men meget mulig at det er vanskelig å komme noe billigere ut av det enn dette. Problemet mitt er vel hovedsakelig at jeg ikke vet hva som er "gode" nok skjermkort og prosessor til å drifte disse spillene, og det skal sies at jeg ikke krever å kunne kjøre ting på ultra grafikk, men heller ikke laveste. Klarer meg helt greit med midt i mellom +, så føler kanskje at 2gb skjermkort er i overkant :)

 

Uansett - takker for alle forslag!

 

Litt rett i det du sier med overkill, men hvis du tenker langsiktig så kan du ha pc'n lenger med tanke på nye spill som vil komme og at du kanskje skal ha det spillet og spillet krever litt bra pc.

Lenke til kommentar

til nevnte spill ville jeg ikke hatt noe svakere enn GT630M som er i f.eks aceren som allerede er nevnt. Med GT630M vil du kunne spille nevnte spill på ca medium grafikk med akseptabel fps.

 

www.notebookcheck.net har en grei liste over hvor bra forskjellige skjermkort yter.

 

Her er et søk på prisjakt etter maskiner til max 6000,- med god nok grafikk til nevnte spill og 17" skjerm (NB å krysse av matt skjerm som et kriterie ga 0 treff ;)) http://www.prisjakt....ams=l=s88976824

Maskinene med AMD CPU har generelt litt svakere CPU ytelse enn intel, men dette er ikke spesielt viktig for ditt bruk.

Endret av OC-Freak
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Har fortsatt ikke handlet, og har tre enkle (?) spørsmål angående fire maskiner jeg har sett på (ja, prissjiktet har gått litt opp):

 

-Kan noen av disse maskinene installere en ekstra HD (les: en system SSD)?

 

-Hvilken av disse tre maskinene er egentlig best (sikkert marginalt)?

 

-Hvilken av disse gir mest "bang-for-buck"?

 

(Asus K75DE) 5990,-

http://www.mpx.no/k/...ku=752296#extra

 

(Acer Aspire V3-771G) 5995,-

http://www.mpx.no/k/...ku=745210#extra

 

(Toshiba Satellite P870-10G) 6990,-

http://www.mpx.no/k/...ku=746862#extra

 

(Acer Aspire V3-771G - oppgradert) 6995,-

http://www.mpx.no/k/...ku=745211#extra

 

 

Forøvrig, er det noen av disse som har matt skjerm? (og hva kaller vi det nå om dagen, er så mye trubrite, cinecrystal osv :p )

 

Igjen, takker for alle svar :)

Endret av fredpheonix
Lenke til kommentar

Flott tips den der, men er litt skeptisk til Dell-maskiner da jeg har opplevd at de blir veldig varme. Men det er klart at full-HD + bedre skjermkort + matt skjerm (veldig najs) er verdt 300 spenn om Dell er bedre enn jeg husker. Regner ikke med at forskjellen i prosessor er SÅ avgjørende?

 

Btw - handler man dell kun fra dell.no? (følermegdum :p )

Lenke til kommentar

Det hender at Dustin Home fører Dell-produkter ... kanskje andre også, jeg vet ikke. Jeg så akkurat denne Dell'en hos Dustin for et par dager siden, til samme pris som hos Dell.

 

Nei, prosessor er ikke avgjørende. men i de tilfeller man har software som faktisk drar nytte av flerkjernestøtte (og by the way . dette gjelder Windows 7 i høyeste grad...), så er en quad-core et pluss, og gjør maskinen til enda mer bang for the buck, i mine øyne. Eller har for vane å gjøre mye samtidig, ha en rekke programmer oppe å kjøre samtidig (multitasking).

 

OG ... siden du nevner FM : FM er et av de få spillene der prosessor er mye mer avgjørende for fart og framdrift i spillet enn grafikkortet er. Til FM merker man fort om man har en sterkere prosessor enn før, det kan jeg underskrive på. Gjelder i særlig grad dem som liker å spille med et høyt antall ligaer i spill, og største database. FM har også delvis flerkjernestøtte, og blir kanskje fullt støttet fra FM 13, til høsten/vinteren.

 

Men - hvis man skal spare penger noe sted, så ville jeg gjort det i prosessorvalget. Heller svakere prosessor og i stedet inn med SSD, for eksempel.

Endret av thomit
Lenke til kommentar

Er det da sånn at i5-prosessoren jeg har nevnt tidligere her er quad-core, mens i7'en er tokjernet? Bare spør fordi jeg ikke skjønner alt jeg leser og ble litt forvirra nå :p

 

Også dette med Dell-maskiner; er det gode maskiner sammenlignet med Acer? Grunnen til at jeg spør er rett og slett at jeg (som sikkert en av få) har hatt positive opplevelser med Acer, kontra de noe labre opplevelsene jeg har hatt med Dell (men det skal sies at dette er en del år siden).

Endret av fredpheonix
Lenke til kommentar

Alle Core i5 prosessorer er 2-kjernet, de fleste Core i7-prosessorer er 4 (eller til og med 6)-kjernet. Du ser hva som er hva på de siste bokstavene i modellbetegnelsen: For bærbare prosessorer har du f.eks. Core i5 3210M (2 kjerner), eller Core i7 3610QM (4 kjerner). M=Mobile og Q=Quad.

 

Derfor blir det en smule mystisk at Dell oppgir Core i7 3610QM prosessoren konsekvent bare som 3610M i spesifikasjonene sine. Dette er en prosessor som ikke eksisterer! Kan ikke finne noen 3610M på Intel's egne sider, men 3610QM er der, og det er en høyst eksisterende prosessor. Enten har Dell bare blingset i korrekturen sin, ellers så har Intel nettop kommet med en ny 2-kjernet prosessor som de har gitt samme navn som en 4-kjernet .... jeg tror ikke det siste er tilfelle, men kan ikke være 100% sikker.

 

Jeg kan ikke svare på spørsmålet ditt angående Dell kontra Acer, men jeg har jo hørt lignende uttalelser om Acer som det du sier om Dell - nemlig at de har en tendens til å bli varme. Inspiron-serien er jo Dell's "billig"-serie, og man skal ikke vente samme byggekvalitet og kvalitetsfølelse som på deres dyrere XPS, Latitude og Precision serier.

 

Acer er jo også et utpreget "billigmerke" i laptopverdenen, og får ofte negative bemerkninger når det gjelder byggekvalitet, varme og støy ...

Man får som regel den kvaliteten man betaler for, men har ikke hatt noen følelse av at Dell's Inspiron er noe verre enn lignende, konkurrerende billig-merker eller -serier.

 

Dell Inspiron 15/17R SE er såpass nye at jeg ikke har funnet noen pålitelige tester av dem på nettet ennå. Det samme med Acer's nye M og V-maskiner, bortsett fra denne av Acer V3 15-tommer.

Endret av thomit
Lenke til kommentar

Igjen, reelle forskjellen på den dyrere V3 kontra Dell sin 17R, blir da følgende:

 

Tokjernet prosessor vs Firekjernet (fordel Acer)

640m vs 650m (fordel Dell)

Matt skjerm kontra blank (fordel Dell)

1600x900 oppløsning vs 1920x1080 (fordel Dell)

Minimal prisforskjell (svak fordel Acer)

 

Ettersom jeg kommer hovedsakelig til å spille grafikkbaserte spill, tror jeg ikke jeg kommer til å gråte av at FM kan risikere å gå noe tregere. Har tilgode å oppleve FM på en skikkelig intel firekjerners uansett, så jeg vet jo ikke hva jeg går glipp av.

 

Klarer ikke helt se at det går an å se bort i fra denne Dell-maskinen når vi snakker om det bruket jeg har skissert, med mindre det finnes ting med dene maskinen jeg ikke har fått med meg. For meg er det i utgangspunktet uinteressant hva slags optisk stasjon som følger med så det bryr jeg meg ikke om, og registrerer at Dell har 4x usb 3.0 mens Acer har 2+2.

 

Håper noen har lyst til å dele erfaringene sine om både V3 og 17R, for å få litt mer kjøtt på beinet :)

 

Og thomit: Tusen takk for hjelpen, du har hjulpet meg masse :)

 

edit: thomit, mente du at jeg skulle velge mellom Dell sin 17R med to-kjerner eller en annen Dell med i7-prosessoren? Eller siktet du da til Acer V3?

Endret av fredpheonix
Lenke til kommentar

Go'morn.

 

Jeg mente at du kunne velge mellom Dell 17 med i5 eller samme maskin med i7, ja. Ikke mange hundrelappene dyrere.

Det er jo ditt valg, dette her - men jeg ville ha valgt Dell 17R Special Edition med Core i7, hvis det var meg som hadde samme budsjett, og skulle finne meg en god allround maskin med god skjerm og god spillestyrke. Jeg synes hele pakken er vel verdt pengene i forhold til det du får med Acer'en. På papiret, vel og merke - i og med at jeg foreløpig ikke har profesjonelle tester eller erfaringer å støtte meg til.

 

Lykke til med valget :)

Endret av thomit
Lenke til kommentar

"Takk" ;) Er ikke lett, og vil jo selvfølgelig ikke gå i noen feller her. Ser at den ene Dellen har oppgitt minne på 6gb kontra acers 8gb, men dette har kanskje ikke allverdens å si? Husker at forskjellen på 2 og 4 gb var enorm, men vet vel egentlig ike hvor stor forskjellen er når man øker utover det. Og for å spørre igjen, hvordan vet jeg om en maskin har plass til en ekstra HD? Kan naturligvis swappe disker med en gang, men tenkte å vente til prisene på SSD fallt ytterligere eventuelt.

 

Blir vel til at jeg leser mer, følger prisene og tar til slutt et valg. Nå vet jeg i det minste hva slags hardware jeg bør gå etter når jeg skal ut i det skumle markedet :p

 

edit: Forøvrig, noen som har lyst til å fortelle meg den vanvittige forskjellen på GT650M 90w og 230w? Ytelsesforskjell og varmegenerering?

 

Takker igjen for all hjelp :)

Endret av fredpheonix
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...