Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Rettslære Arbeidsmiljø/brytning av fartsgrense


Anbefalte innlegg

Hei, håper noen kan svare, jeg er ikke personen som krever at noen som helt gjør oppgaven, jeg vil bare gjerne ha litt hjelp, fordi jeg sliter.

Oppgaven er:

Geir Mo er 51 år og har vært ansatt som sjåfør i transportfirmaet Spedisjon As i 12år.

Mo reiser på ferie til Tunis sammen med sin kone. På vei hjem fra flyplassen passerer han en fartskontroll . Hastigheten blir målt til 126km i timen, og førerkortet blir beslagt på stedet. Polititjenestemannen som stanset ham, sier at han ikke kan regne med å få tilbake førerkortet før det er gått minst ett år.

Straks Mo er tilbake på arbeidet etter ferien, oppsøker han daglig leder, Lars As, og forteller at han er uten førerkort i minst ett år framover. As sier at da må Mos arbeidsforhold hos Spedisjon AS opphøre snarest. Firmaet vil ikke betale lønn til en sjåfør uten førerkort og ønsker derfor å avkjedlige ham. Dersom det ikke lar seg gjøre, vil As si ham opp. Mo protesterer og hevder at han verken kan avskjedliges eøøer sies opp pga. det som har skjedd.

 

Skal rettspørsmål være : Har Mo brutt fartsgrensen? Eller om kan kan bli fradratt førekortet? Kan de to overnevnte være rettspørsmål som jeg bør ta meg for?

Jeg vet hvertfall at et rettspørsmål bør være: kan han avskjediges?

Hvilke lover bruker jeg i så fall på spørsmålene? veitrafikkloven § 1, 3, 6? og kanskje 33,1?

 

Når det kommer til avskjedigen, er det riktig å bruke Arbeidsmiljøloven (aml) 15-14, 14-6 (©. evt), 15-7, 24,1, 15-3 og til slutt 17-3.

Er det noen jeg har glemt? TUSEN takk for svar på forhånd

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...