Gå til innhold

Custom Kjølepakke.


Anbefalte innlegg

Har litt lyst til å prøve meg på vannkjølig av 2 grunner, få det så stille som mulig og overclocking. Har aldri gjort noe slikt før, men lest litt rundt på nettet og her på forumet. Har kommet frem til disse delene, men vet jo ikke om alt passer og/eller er optimalt:

 

Cpu: http://www.aquatunin...-775--G1-4.html

 

Gpu: http://www.aquatunin...Ausf-hrung.html

 

Vifter: http://www.aquatunin...120x25mm--.html

 

Pumpe: http://www.aquatunin...C-3-25-18W.html

 

Radiator: http://www.aquatunin...pper-360mm.html

 

Res: http://www.aquatunin...--quality-.html

 

Slange: http://www.aquatunin...-ID--black.html (4meter)

 

Fittings: http://www.aquatunin...ack-nickel.html

 

Totalt 3000 (+25% mva) = 3750.

 

Ok oppsett, er det alt jeg trenger, og er det grei value/pris?

Mvh

-wamp

Endret av wampster
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg kan ikke se noen umiddelbare feil, men jeg ville nok valgt nipler av litt bedre kvalitet. Aquacomputers blokker skal også være ganske så restriktive.

 

For 3800kr så får du dette settet og denne GPU-blokka (Hvis skjermkortet ditt ikke følger referansedesign så er det ikke sikkert denne passer) som holder litt bedre kvalitet. Du kan også bytte ut CPU-blokka med denne som er litt mindre restriktiv. Jeg ville nok valgt Techbay-settet, men det du har funnet på Aquatuning er ikke dårlig det heller. Det kan dog bli tungvint hvis noe går i stykker da Aquatuning er utenlandsk og dessuten ikke følger norsk kjøpslov. Sånn sett så er det egentlig best å kjøpe småtteri derifra og heller gjøre de store innkjøpene fra Norske butikker. Nå som Techbay er på banen så har vi et ganske godt utvalg her til lands også så det er liten grunn til å kjøpe fra utlandet med mindre man skal ha noe spesielt.

Endret av pølsehund
Lenke til kommentar
Lenke til kommentar

Skjermkortet har tilsynelatende referansedesign så EK-blokka skal passe ifølge EK cooling configurator. EK LTX byr på nesten dobbelt så høy motstand som EK Supreme HF, men det betyr ikke allverden. Hvis du har planer om å utvide loopen vil det være ideelt med lite restriktive blokker, men dette avhenger også mye av pumpen.

 

Jeg er litt skeptisk til niplene pga. av de er veldig billige og ikke av noe spesielt merke, ser det ut til ihvertfall. Et merke behøver dog ikke å bety noe. De fungerer sikkert helt fint, men jeg ville nok valgt Alphacool-niplene istedet. De har såvidt jeg har sett et godt rykte og er ikke så enormt mye dyrere heller. Hvor mange du behøver, hvor det lønner seg med 45-gradere etc. må du nesten finne ut av selv. Forsikre deg også om at du har plass til reservoaret du har valgt. Med nipler/slanger legger det fort beslag på 30cm.

Lenke til kommentar

Støynivået blir litt hva du gjør det til selv. Scythe GT AP-15 har potensial til å støye ganske betraktelig, men oppimot 800-1000rpm så er de nærmest lydløse, alt etter hvor og hvordan de monteres. En viftekontroller er lurt å ha, eller ev. bruke hovedkortets kontroller. Pumpen vil ikke akkurat støye, men du vil nok høre den. Hvis du er ute etter et svært støysvakt oppsett ville jeg nok heller gått for MCP655/Laing D5 vario med hastighetsregulering. Denne er vel litt svakere enn DDC 3.25, men likevel mer enn nok til en loop som din.

 

Et annet alternativ er å skaffe en viftekontroller som takler 20-30W per kanal så du kan regulere DDC 3.25 med denne. Dette vil bli noe enklere enn å skru på en knott på selve pumpehuset på Laing D5, men en vanlig bruker justerer sjeldent på hastigheten etter at man har funnet egnet marsjfart, ihvertfall ikke jeg.

 

Søk opp noen YouTube-klipp så får du en indikasjon på hvordan lydnivået på pumpene er. Skinneelabs og Martinsliquidlab har også mange tester av pumper og vannkjølingsutstyr.

Lenke til kommentar

Gentle Typhoon er egentlig de beste viftene hvis man tar alt i betraktning. Alle vifter begynner å høres over 1000rpm. Fordelen med Scythe GT er at de ikke produserer denne klassiske lyden av luft i bevegelse, men mer en ule-lyd. Av to onder så synes jeg sistnevnte er minst ubehagelig. Men som sagt så avhenger støynivået av hvor og hvordan de monteres.

 

Med en radiator med lav finnetetthet som du har valgt så behøver du ikke å overstige 1000rpm for god ytelse så du vil nok ikke høre mye til GT'ene. Med en kontroller så kan du jo f.eks kjøre viftene på et minimum når maskinen ikke jobber og heller jekke dem opp til 12-1300rpm i spill ol. Noiseblocker Multiframe er et ganske godt alternativ til GT, men i motsetning til GT's doble kulelagre har man her brukt en type glidelagre som ikke tåler horisontal montering like godt.

Endret av pølsehund
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...