Gå til innhold

Vannkjøling til CPU og GPU


Anbefalte innlegg

Heisann.

 

Vurderer vannkjøling for min pc som blei bygd for 1 år siden.

 

Det er ein i7 2600K og AMD HD6990 i eit NZXT Phantom.

 

Noen tips?

 

Trenger eit fullt set.

 

Har enda ikkje bestemt kor mykje eg skal klokke, men er villig til å bruke 3000kr. +/-

 

Takk for svar

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Første tanke som slår meg er om du har tenkt å satse på intern eller ekstern radiator. Litt graving på google tyder på at Phantom-kassa ikke er blant de meste velegnede til vannkjøling, selv om denne karen klarte å lirke en 320 mm Swiftech QP inn i toppen av Phantomen sin. Han fulgte også opp med en ekstra radiator senere, så hvis man er villig til å modde litt er det alltids muligheter.

 

Uansett, med såpass mange "stekeovner" under panseret ville jeg satset på en trippel 120 mm radiator som absolutt minstekrav og gjerne mer om du har plass/råd.

 

Her er en variant jeg vurderer selv:

 

Alphacool Nexxos 3x140 mm radiator

 

Laing D5 pumpe (OBS: Kun motor og rotor, trenger separat topp)

 

Alphacool dual bay reservoar

 

XSPC Rasa CPU-blokk

 

For din del vil du også trenge GPU-blokk, f eks denne.

 

Når det gjelder slange foretrekker jeg et par-tre meter Tygon, da den er myk og ganske grei å jobbe med. Hvis du skal montere radiatoren eksternt trenger du litt ekstra. Jeg valgte 3/8" indre diameter, da den ikke knekker så lett og det er mindre pes å bøye den rundt i trange kriker og kroker.

 

Du trenger også nipler, vanligvis to for hver komponent. Jeg har en forkjærlighet for den vanlige utgaven med noen solide slangeklemmer, men kompresjonsvarianten er også populær. Jeg har dog ingen erfaring med sistnevnte, så jeg vet ikke om de passer til slangen jeg har valgt. Jeg hadde også villet sett an ting litt for å finne ut om jeg klarte meg med rette nipler eller om jeg hadde trengt noen 45-graders eller 90-graders bøyer noe sted. Pass også på at du velger rett diameter slik at du ikke sitter med halvtoms nipler og 3/8" slange, og husk også riktige gjenger. G1/4 er standard på de aller fleste vannkjølingsdeler i dag.

 

Sammenlagt vil dette oppsettet lande på rundt 3100 kr minus slange og nipler. Avhengig av hva du velger vil det bli 100-150 kr ekstra for slange og 2-300 ekstra for nipler.

 

Klokking ville jeg vært forsiktig med til jeg hadde fått sett an temperaturen, da radiatoren kan bli i minste laget. Dog, de mer erfarne ringrevene har sikkert innspill å komme med her.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...