Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Trenger tips til anlegg i veteranbil


Anbefalte innlegg

Heisann! Jeg holder for tiden på med bilen min og skal prøve å gjøre lyden litt bedre. Det pleier å holde med lyden av en V8-er, men noen ganger er det greit å koble av litt fra det også ;)

 

Det jeg trenger hjelp til er Spilleren, forsterker(e?) og en evt. sub til å ha i bagasjen.

 

Jeg har disse fra før som skal sitte på hver side før dørene; http://www.alpinecar...lpine_spg-69c3/

 

Litt om mine ønsker: Trenger en Spiller som helst har bluetooth og fjernkontroll. Hvis jeg skal ha sub trenger jeg også å vite om det lønner seg å ha 2 forsterkere ( en til front og en til sub).

 

 

har vel ikke noe fast budsjett, men greit om det ikke går over 4 - 5 tusen

 

Takk for all hjelp :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

hvordan bil er det snakk om? hadde en V8 på russebilen som var en chevy -87', men en får da V8 på andre biler enn det og. Biltypen har veldig mye å si for hvordan oppsett du kan ha, og hva som vil passe best til ditt bruk. Denne spilleren har 3 pre-outs og bluetooth, men fant ikke noen greie med fjernkontroll i farta dessverre. men den spilleren ser jo bra ut. eventuelt er ikke denne noe dumt valg heller.

 

hvis du er litt lur nå, og tenker du skal ha en subwoofer til senere, kjøp noe ala denne, det er en 6-kanaler som gir plenti med watt til hver av høyttalerne dine, selv om du skulle ønske senere å sette inn et par ekstra, og den har 2 kanaler på 200w som vil fungere veldig greit med 2 følsomme subber, eller brokoble de til en litt større. en kanal på hver av spolene på denne fks. eller 2 av denne med 200w pr stk

Lenke til kommentar

Takk for svar ,skal sjekke dem ut! Er en 68-mustang hardtop/coupe forresten

 

En ting; hvis jeg går for den 6-kanaleren, hvordan ville du ha trekt kablene til front-høyttalerne? Forsterkeren blir plassert i bagasjen, så jeg regner med det kan bli støy osv hvis kablene til begge front-høytalerne blir lagt i samme kanal?

Endret av frodrikk
Lenke til kommentar

Focal subbene har veldig pen lyd av seg uten å hamre bilen i stykker, for min del synes jeg det passer bedre til eldre biler. men om du heller skulle ønske en sub med mer power, kunne kanskje denne vært noe. bildet er vel av 8" så magneten er ikke så stor i forhold, men så stor totalt, og den subben er en 15" så den skal det bli mye god lyd av!!

 

når det kommer til kabler ville jeg vel lagt strømkabelen på samme side som batteriet står, bruk en 4-kanals fonokabel så du får totalt spekter på lyden, mener da at du skal bruke 4 av kanalene på spilleren og dra de bak til forsterkeren, om du setter kanalene sammen får du ikke like pen lyd i bilen som du ellers kan få. denne kabelen drar du på motsatt side av den du dro strømkabelen på for minst mulig. prøv å dytt disse kablene (strøm og fono) litt ned eller vekk så du kan dra høyttalerkablene samme vei tilbake til hver dør, og trekk kablene inn der det mest trolig går flere andre kabler inn i døra.

 

ta å bruk en kanal til hver høyttaler, så får du mest ut av forsterkeren. desto høyere ohm = høyere resistans = mindre elektrisk støy = penere lyd.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...