Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

UPC vs NGT


Anbefalte innlegg

Har ikke lest alle 213 sidene, så det er mulig dette spørsmålet har vært oppe mange ganger. Beklager, isåfall! :)

 

Jeg har nå UPC Chello+ med 1024/256 til 499,-

Nå har jeg kikket litt på NextGenTel Charlie, 1350/512 til 450,-(studentpris)

 

Er det andre faktorer enn pris og DL/UL jeg må ta i betraktning? Jeg spiller litt onlinespill og trenger rask responstid for å unngå lag. Er noen bedre enn andre på denslags?

 

Fra tallene ser jo NGT ut til å være overlegent bedre, men jeg har hørt andre si at kabel er bedre.... Er det nen som kan gi meg litt info?

 

På forhånd, takk!

 

Bral

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

ping på ngt er relativt god. Har hørt rykter om at den kan være tvilsom hos upc, men dette er som sagt kun rykter. Ellers er det den beste sip-en for folk som har litt peiling. Du bør ikke være fortapt med en gang et problem oppstår - det er ikke alltid hjelp å få hos support. Også der har en liten fugl fortalt meg at upc stinker.

Lenke til kommentar

Nextgentel hevder å ha bedre "latenstid" enn kabel, noe jeg tolker som at de har bedre ping enn f.eks UPC. Det er vel egentlig installasjonen på 700,- som jeg synes er kjip... :) UPC har fått mye spank, men jeg har egentlig ikke hatt noen dårlige erfaringer. Men jeg vil ha mer fart. Og det kan ikke UPC tilby. Ihvertfall ikke til en rimelig penge.....

Lenke til kommentar

Har i lang tid (3 år?) vært kunde hos UPC. Bytta i mai over til NGT.

 

Supporten til begge selskapene er elendig! Bruker evig lang tid på å svare på mail, lang telefonkø og inkompetente kundebehandlere. Har fått litt hyggeligere svar fra NGT men så har jeg ikke hatt tid til å teste NGT så lenge da. Uansett får begge selskapene stryk på dette feltet.

 

UPC leverer modem(ikke noe dial-up som telenor), NGT leverer router. Personlig liker jeg førstnevnte løsning best. Med Chello+ får du 3 IPer og du slipper NAT det er veldig kjekt. Men skal du ha flere enn 3 PCer tilkobla blir du jo nødt til å ha en router her også, da blir NGT sin løsning billigere for deg.

 

Hastighetsmessig går NGT av med seieren. De leverer den hastigheten de lover i motsettning til UPC som gjerne lå ~100kbit for lavt.

 

Ping med UPC var god, samme har NGT vært. Ved null annen belastning av linja har jeg opplevd best ping med NGT, men ved belastning i form av upload/download av filer samtidig med spilling så blir ofte NGT ubrukelig ved 2-3 transfers, mens UPC klarte det helt ok. Ved tung belastning så blir selvsagt begge linjene ubrukelig til online gaming.

 

Alt i alt står NGT fram som det klart beste tilbudet.

Lenke til kommentar

Jeg hadde Chello i et par år, ble så lei den stadige nedetiden, høye responstiden og lave farten at jeg byttet til NGT Bravo. Der angrer jeg ikke på!!! responstiden ble senket fra ca. 140 (CS) til rundt 30-50ms. Hastigheten ble dobbelt så høy inn, og tre ganger høyere ut. Stabiliteten er 100% foreløpig :D Alt dette for kun 19 kroner mer.

Lenke til kommentar

Det har kanskje noe med hvor i norge du bor også... Jeg har iallefall god erfaring med upc. Har bra ping i ut2k3 og den hastigheten er ligger på 95-100 kb/s download og tilnærmet 32 kb/s upload. Jeg bor for tiden i Oslo. Har faktisk god erfaring med support, men jeg kjenner jo til en del skrekkhistorier der...

Lenke til kommentar

Noen som kan forklare meg hvorfor UPC leverer så dårlige hastigheter? De har jo skrytt veldig av hvor kraftig backbone de har, og at de har fiberkapasitet på mange Gbit i gata - hvorfor ikke la litt av denne komme kundene til gode? Trodde også at coaxial skulle ha ganske godt hastighetspotensiale!? Nøkkelen til UPC's suksess må jo være å kunne tilby noe som mange andre ikke kan (i form av hastighet) til en gunstig pris. Man skulle i alle fall tro de hadde kapasiteten til det da...

 

Husker jeg hadde UPC for et par år siden - i oppstarten var det mye nedetid, men etterhvert som de fikk feilrettet tilstrekkelig, synes i alle fall jeg å huske at stabiliteten var relativt god! Hastigheten var grei, ikke mye under oppgitt, men jeg synes å huske at pingen var skikkelig dårlig. Sikkert på grunn av tekniske problemer etc., hva vet jeg, men den var i alle fall dårlig!

Lenke til kommentar
Noen som kan forklare meg hvorfor UPC leverer så dårlige hastigheter? De har jo skrytt veldig av hvor kraftig backbone de har, og at de har fiberkapasitet på mange Gbit i gata - hvorfor ikke la litt av denne komme kundene til gode? Trodde også at coaxial skulle ha ganske godt hastighetspotensiale!?

 

"konklusjonen" på nyhetsgruppene til upc har hvertfall vært at det er totalt bullshit at UPC "bare kan trykke på en knapp" som de selv har uttalt (sitatet er ikke helt korrekt men ikke langt fra). Hvorfor måtte de kjøre tester i flere måneder på 1024 før de kunne levere denne hastigheten til alle kunder? Og hvorfor ble oppgraderinga utsatt pga manglende utstyr? Modemene takler 8Mbit dem! Hvorfor innførte de leveringsstopp i Haugesund? Joda, kapasiteten var sprengt.

 

Når UPC skryter av kabelen så snakker de om teoretiske hastigheter på coax. Trolig har de også noe utstyr i noen deler av backbonet som ikke er så hardt belasta og kan takle gode hastigheter, men store deler må jo være presset til det ytterst. Ellers ville det jo som du påpeker ikke kosta noe (hvertfall data innenfor UPCs egne nett) å sette opp hastigheten vesentlig.

Lenke til kommentar

PING er generelt dårligere på kabel enn på ADSL. Derfor vil man i de fleste tilfeller få bedre ping ved å bytte fra UPC til NGT.

 

Har selv hatt UPC i to år, og har vært veldig fornøyd. De har vært flinke både på oppetid og support. Men som noen skrev, så varierer det tydeligvis fra hvor man bor... For tre år siden fikk jeg UPC på Tøyen, og det tilbudet ble stengt av UPC etter en stund, fordi de ikke klarte å få stabil linje. Jeg slapp å betale for periodene med ustabil linje, og hadde også da kun positive opplevelser med support. (Mulig det bare er jeg som er heldig som kun har positiv erfaring med UPC og support?) Heldigvis ble BBF installert i blokka mi da UPC sluttet på Tøyen. Det var veldig trist da jeg flyttet til et sted uten BBF og måtte gå tilbake til UPC igjen :(

 

Men, som sagt, har vært veldig fornøyd med UPC så langt. Har likevel, som diverse andre, tenkt å bytte bort UPC til fordel for NGT pga hastighet, ping og at UPC blokkerer for port 21, 25 og 80.

 

Så for å svare på det opprinnelige spm: Du vil med 95% sannsynlighet få bedre ping hos NGT. Skulle du ikke få det så skyldes det at de har underdimensjonert backbone for din linje, noe som jeg mener å ha hørt rykter om at skjedde den helga de gav alle kunder 4mbit? Anbefaler fanatiske spillere å holde seg unna kabel :)

Lenke til kommentar

hadde UPC i 4år + (fra tiden de het Janco)

mye nedetid dårlig kundeservice

hastigheterde var lite å skryte av :( (de var faktisk mye raskere i begynnelsen

var vel så få kunder da ,at nettverket deres ikke var sprengt ;) )

 

så jeg bestemte meg for NGT for ca et år siden

ingen nedetid :D virker meget stabilt

de tar kundene helt klart på alvor noe de forskjellige

abonnements typene tilsier :)

de leverer helt opp til 8mbit nedlasting ADSL og 2,3 mbit upload med SDSL

 

så har bare positive erfaringer med NGT

lite minus til NGT for kundeservice over telefon (men jeg var vant med UPC så er vel av den tolmodige typen ;))

 

så her faller valget på NGT uten tvil :woot:

Lenke til kommentar

javel...

 

jeg har upc chello og jeg spiller med 7 i ping i cs rondt på mange servere!!

7 i ping, det er samme som LYSE folk springer rundt med.

 

Jeg har jo da 512/128 og laster ned med 70kbit/sek, noe som ikke er noe fantastiske fart men god nok til den prisen.

MEN uansett så spiller jeg spill online med en helt fantastisk bra ping og jeg kjenner mange venner som har ngt og di spiller cs med ping mellom 80 og 100 så jeg vil si GÅ FOR UPC! bare bra erfaringer her..

 

PS: Kundebehandlingen er ekstr... dårlig! dvs at ingen av dem som tar tlf har peil på hva de snakker om, de sa til oss at linjen var oppe når den ikke hvar det slik at vi strevde over en uke med å komme online så viser det seg at linjen alikevel ikke hvar oppe.. :grumpy:

 

jaja, men uansett, upc for gamers! :woot: :wink:

Lenke til kommentar

UPC er tragisk. Faller ned en gang om dagen, for da må jeg deaktivere tilkoblingen, trekke ut strømmen til modemet, aktivere tilkoblingen, og sette inn strømmen igjen.

 

Vet om flere som må dette, og UPC vet ikke hvorfor.

 

Og hos UPC er det tragisk support, ringte tre ganger samme kveld, snakka med tre forskjellige, og alle sa at forskjellige ting var problemet.

 

En ting skal de ha, ventetiden har gått mye ned i det siste på tlf

Lenke til kommentar
Jeg hadde Chello i et par år, ble så lei den stadige nedetiden, høye responstiden og lave farten at jeg byttet til NGT Bravo. Der angrer jeg ikke på!!! responstiden ble senket fra ca. 140 (CS) til rundt 30-50ms. Hastigheten ble dobbelt så høy inn, og tre ganger høyere ut. Stabiliteten er 100% foreløpig :D Alt dette for kun 19 kroner mer.

 

Har akkurat samme erfaring.

upc my ass!

NGT 4ever! :yes:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...