Gå til innhold

Ny innen programmering.


Anbefalte innlegg

Heisann.

 

Eg er ganske ny innen programmering, har bare laget noen enkle batch filer, men dette kan vell ikkje kalles programmering :)

 

Programmeringa blir gjort på windows.

 

Tenkte eg ville starte med C og C++

Det virker som språk som man får mye igjen for, kan vær eg har feil her, men det virker som eit av dei språka som blir mye anbefalt for nye innen programmering.

 

 

Har ein del spørsmål:

 

C eller c++ først?

 

Evt Bøker/sider som kan hjelpe.

 

Eg veit at microsoft har eit program og skrive i, men har også hørt at det er mye andre program som er like bra/bedre.

 

Er vell egentligt ikkje noe meir eg lurer på akkurat nå.

Endret av Noiz
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

C++ er litt knot å begynne med.

For å lære enkle konsepter som datatyper, løkker og OOP, ville jeg begynt med java eller C#.

Det ligger mange tutorials rundt på nettet om begge disse språkene :)

 

Og ikke begynn å programmere i IDE(Disse egne programmene du snakker om). Begynn heller i notepad med syntax-highlighting(Programmers notepad, Notepad++). Da lærer man syntaxen bedre, enn om man får autofullfør på alt man skriver, og i tillegg lærer du deg å kompilere koden din fra terminal/cmd.

 

Om du allikevel vil begynne med C++ vil jeg anbefale denne boken: http://www.amazon.com/Absolute-4th-Edition-Walter-Savitch/dp/0136083811

Endret av Joachricar
Lenke til kommentar

Ok. Denne tutorialen ser grei ut: http://www.csharp-st...CSharp/Lesson01

Lykke til :)

 

Tenker eg begynner her litt, siden eg enda ikkje har noen bøker, så får vi se kossen det går, er veldi motivert no, og har ikkje tenkte å gi opp med første motgang, ser for meg programmering kan blir litt frustrerende i starten :p

 

 

Personlig begynte jeg med Python fordi jeg ikke skjønte noen ting av C, også arbeidet meg oppover etterhvert som forståelse vokste. Python anbefales ihvertfall av meg ;)

 

Takk for tipset, har også sett andre som har sagt dette, får sjekke det ut det og.

 

Får først se kossen det går her no.

Lenke til kommentar

Leste ein plass at det kunne vært lurt å lære Perl før C/C++

 

Ka med python?

 

Har ein stygg følelse av at eg kommer til åbruke lang tid på å bestemme meg, har ikkje lyst til å velge feil, da det sikkert vil gå litt tid i det.

Lenke til kommentar

Personlig begynte jeg med Python fordi jeg ikke skjønte noen ting av C, også arbeidet meg oppover etterhvert som forståelse vokste. Python anbefales ihvertfall av meg

Hvis du startet med Python og bruker C nå, har du vel jobbet deg nedover? ;)

 

Leste ein plass at det kunne vært lurt å lære Perl før C/C++

Ka med python?

Har ein stygg følelse av at eg kommer til åbruke lang tid på å bestemme meg, har ikkje lyst til å velge feil, da det sikkert vil gå litt tid i det.

Perl har jeg vært borti, men det syns jeg var knotete, det jeg likte best var regulære uttrykk, men det kan du få til i andre språk også, så jeg ser ikke på det som noen umiddelbar fordel. Hvis du virkelig vil begynne å programmere ville jeg startet med det språk som er midt mellom høynivå og lavnivå. Høynivå-språk er f.eks. Python, Ruby osv. mens lavnivåspråk er f.eks. Assembly, C osv. Forskjellen på høy- og lav-nivå er at du med høynivå ikke trenger å skrive så mye for å få til ting, mens med lavnivå får du ikke noe særlig hjelp til det du skal gjøre. Der du i mange høynivåspråk kan få til det du vil med et par kodelinjer må du med lavnivåspråk programmere mye mer, men der har du også muligheten til å optimere koden din mer.

Jeg ville nok startet med Java eller C#. C kan du selvfølgelig gå for, men det vil kreve mye mer jobb fra din side. Uansett hvilket språk du velger er du nødt til å få inn det grunnleggende. Ikke forvent at du kan programmere alt du vil etter noen måneder. Uansett får du ha lykke til med valg av språk.

Lenke til kommentar

Å lære seg perl før C++ - den var ny. Holdt en god del på med perl før, og det er et språk for spesiellt interesserte.

 

Python er et greit sted å gå over til når man kommer fra batch filer, deretter så er java/C# et fornuftig sted videre. Så C++. C vil jeg si er noe man lærer seg fordi man trenger å kunne det språket.

 

Fant ei bok som heiter "Head first java"

Head First serien er morsom. De har en utradisjonell måte å angripe stoffet på slik at det aldri blir kjedelig.

Lenke til kommentar

Kan anbefale å ta en annen approach. Om du vil lære, fremfor å lage noe spesifikt, starter du med BASIC. Når du kan det inn og ut, skal det vel ikke ta mer enn en dag eller to å skjønne nye språk. Du bør nok holde deg unna C++ til du føler du kan programmering. C er et veldig fint sted å bli flinkere.

 

Anbefaler også sterkt å lage en partisjon eller VM med et åpent operativ system, og lese og lære fra hva andre tilbyr til operativ systemet ditt. Ikke start for high-level. Se på mindre prosjekter. Gjerne ting utviklerne mener har fått forbedret performance i det siste, så kan du sammenlikne revisjoner. Visual Studio er kjempe fint, men du er nok better off ved å bare bruke Vim eller Emacs fra starten.

Lenke til kommentar

Anbefaler deg å begynne med Java. Det er dette de fleste universiteter gjør verden rundt, som gir en god indikasjon på at det er et bra sted å begynne.

http://www.joelonsof...avaSchools.html

Hvis jeg vet det jeg vet i dag så har jeg ikke startet med Java. Har du ikke noe programmeringserfaring så kan læringskurven være ganske bratt. Jeg lærte meg Java sammens med siv.ing. studenter ved NTNU og det var mange frustrerte studenter som hadde problemer med forståelsen.

 

 

Jeg vil påstå at den beste måten å få en følelse av programmering og samtidig få ganske umiddelbare tilbakemelding er å starte med et skriptspråk. For eksempel Javascript eller PHP. Veien videre ville jeg ha tatt innom noen høynivåspråk som C# eller Java. Da ser jeg for meg at du etter hvert er klar for C.

 

En annen mer utradisjonell vei kan være å gjøre noe enkle ting i assembly. Skjønner man litt assembly og hvordan binære tall brukes så er det også lettere å se hvorfor programmeringsspråkene oppførerer seg som de gjør :-)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...