Gå til innhold

Treig SSD oppstart


Anbefalte innlegg

Har akkurat installert en Corsair gt 120 gb http://www.komplett....aspx?sku=634168 og gledet meg til å prøve denne ut siden det er min første SSD.

 

Forventningene til SSD var høye før jeg fikk den, men er blitt skuffet.

 

Når den skal boote windows opp, så tar den lang tid. Det går litt raskere, men forventet at den skulle gå treigere.

 

Tok også en AS SSD test og ser at jeg får lavere score en det jeg egentlig skal ha. Her får den 345 på lesing og 160 på skriving

 

http://bildr.no/view/1164622 og http://bildr.no/view/1164642

 

 

Hva skal jeg gjøre for at den skal lese/skrive 555MB/515MB/s?

Endret av gattuso
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er ikke inkludert passord, har ikke passord på.

 

byttet sata port på hovedkortet nå fra Marvell® PCIe SATA 6Gb/s controller til Intel® Z68 chipset og får dette resultatet med AS http://bildr.no/view/1164677

 

En annen ting som skjedde da jeg byttet sata port var at under oppstart så stod det at det ikke fant noe harddisk, men gikk allikevel an å boote windows

 

Bedre på read delen nå.. men med write?

Lenke til kommentar

Virker mye raskere nå etter jeg har byttet sata port. Måtte også fikle litt med bios settings med boot start. Er ganske treig bios start hos meg og har sett at flere med p8z68v kort sliter med at oppstarten viser Asus screen 3 ganger. Disablet dette i bios og får nå ca 46 sekunder i boot

Endret av gattuso
Lenke til kommentar

@gattuso

ATTO er best case scenario mens AS SSD er worst case scenario da kontrolleren i SSDen komprimerer data før den skriver denne til nand cellene. ATTO er 100% komprimerbare mens AS SSD er ukomprimerbare data.

 

Resultatene dine ser riktig ut men virker som du ikke har installert Intel RST driverene. Prøv dette og prøv oppstart igjen.

 

Det som er viktig å huske på med en Sandforce SSD er at å ta en masse benchmark kan trigge at ssden throttler for å begrense skrivemengden. La SSDen få noen pauser når du bencher.

 

Edit:

Rettet skrivefeil

Endret av BAT
Lenke til kommentar

@gattuso

ATTO er best case scenario mens AS SSD er worst case scenario da kontrolleren i SSDen komprimerer data før den skriver denne til nand cellene. ATTO er 100% komprimerbare mens AS SSD er ukomorimerbare data.

 

Resultatene dine ser riktig ut men virker som du ikke har installert Intel RST driverene. Prøv dette og prøv oppstart igjen.

 

Det som er viktig å huske på med en Sandforce SSD er at å ta en masse benchmark kan trigge at ssden thottler for å begrense skrivemengden. La SSDen få noen pauser når du bencher.

 

Takk for tips, installerte Intel RST og nå booter den på 34 sekunder.

Lenke til kommentar

Er bios det går treigt å boote her. Tok akkurat ny test. 28 sekunder tok det før den boota til skrivebordet. Det tok 20 sekunder i bios og 8 sekunder med boot av windows. Hva kan jeg gjøre for at det skal bli raskere?

 

Det som jeg har gjort for å løse mitt bios boot problem tidligere var å følge denne kommentaren fra denne video :

 

http://www.youtube.com/watch?v=r1PtrqU5bww

 

 

This solution works and was posted on a overclock forum:

1.) Enter Bios/Advanced mode - Under "Advanced" tab go to "Onboard Devices Configuration" and under the JMB storage controller disable the "Display OptionRom in post"

2.) Go to Boot and under OptionRom messages change from "Force Bios" to "Keep Current

 

Dette hjalp veldig mye og nå booter den ikke 3 ganger med asus bilde i oppstart. Men jeg lurer på om det er noe mer tweaks jeg kan gjøre?

Endret av gattuso
Lenke til kommentar

Har bios 0402 med asus p8z68. Har prøvd å oppdatere biosen med programmet Asus suite2 som følgte med hovedkortet til ingen nytte.

 

Har også prøvd å laste fra asus sine hjemmesider http://www.asus.no/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8Z68V_PROGEN3/#download men funker ikke det heller, får error i winrar hver gang jeg skal åpne den nedlastede filen fra nedlastning- bios/bios utilities

Endret av gattuso
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...