Gå til innhold

Hjelp ang selvangivelsen


Misoxeny

Anbefalte innlegg

Hei

 

Skal prøve å forklare dette så kort og greit som mulig:

 

Der jeg jobber, hadde min tidligere arbeidsgiver (nytt firma har tatt over nå) glemt å sende inn lønns- og trekkoppgave. Dette resulterte i at selvangivelsen jeg fikk var blank, altså det sto ingen inntekt der.

 

Etter å ha mast på han, fikk jeg den tilsendt i posten. Problemet er at opplysningene ikke stemmer. Som Lønn står det 74 531, feriepengegrunnlag 68 132 og Forskuddstrekk 6511.

 

Dette betyr altså at jeg skal ha betalt 8,7% i skatt, riktig? Dette stemmer ihvertfall ikke, da jeg gjennom hele 2011 betalte 10% skatt ifølge lønnslippene. VG's skattekalkulator for 2011 kunne fortelle meg at jeg egentlig skulle betalt 7,8%, så dette stemmer jo overhodet ikke.

 

Med andre ord, jeg har jo egentlig betalt 7453 i skatt mens jeg skulle ha betalt 5813.

 

Da skal jeg vel ha igjen rundt 1600? Hvordan fører jeg dette inn på min tomme selvangivelse? Har aldri gjort dette før, og det er så sinnsykt mange forskjellige alternativer jeg kan endre/legge til.

 

Vil dette bli riktig å føre inn?:

 

Lønn og tilsvarende ytelser: 74 531

Fradrag i tilknytning til arbeidsinntekt mv: 7453

 

 

Dette bør vel være nok til at skatteetaten kan regne ut at jeg har betalt for mye i skatt?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vil dette bli riktig å føre inn?:

 

Lønn og tilsvarende ytelser: 74 531

Fradrag i tilknytning til arbeidsinntekt mv: 7453

Trukket skatt skal ikke på posten "Fradrag i tilknytning til arbeidsinntekt". Det skal faktisk ikke føres noen steder i selvangivelsen (mens arbeidsgiver derimot sende oppgave til Skatteetaten, selv om det nå er for sent for å få beløpet med i din forhåndsutfylte selvangivelse og skatteberegning). Den andre posten (lønna) er rett. (Du kan/bør evt. føre forskuddstrekk-beløpet under merknader på post 5.0, og legge ved kopi av oppgaven.)

 

Du har fått 74.531 i lønn, hvorav 6.399 var feriepenger som det ikke trekkes skatt av ved utbetaling (men de er skattepliktig inntekt), og da stemmer 6.511 i skatt og 68.132 i "lønn minus fjorårets feriepenger" (som også blir årets feriepengegrunnlag, for neste års ferie) sånn bortimot med 10%. (6.511 av 68.132=9,5%).

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...