Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Mellomtung-mc for aller foerste gang...


Anbefalte innlegg

Er mellomtung mc et vanskelig kjoeretoey aa haandtere, for en 18 aar gammel gutt (?): 65 kg, tynn kroppsbygning (jeg er ikke et skjellet, kun litt spinkel).

 

 

Det foerste som slo meg var lappen for lett-mc, men jeg endte opp med mellomtung-mc som det endelige valg, da jeg innsaa at det er litt bakvendt aa velge lett-mc overfor mellomtung-mc...

 

 

 

Ethvert svar settes STOR pris paa.

Endret av You confound me brother
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Spørs på sykkelen. Vekt, setehøyde, hvor lang, og hvor bred den er.

Også kommer det an på dine kjøreegenskaper fra før av. Hestekrefter, dreving, er også ting som avgjør. Du vil nok merke stor forskjell på en scooter med automat, og en sykkel med gir.

 

Har du kjørt sykkel før, så vil det nok ikke være en så vanskelig jobb, men du må tenke på at en mellomtung sykkel har mye kraft.

 

Type modell har du sett deg ut?

Endret av Vertical^
Lenke til kommentar
En mellomtung motorsykkel har en effekt på høyst 25 kW og et forhold mellom effekt og egenvekt på høyst 0,16 kW/kg.

 

25 kW tilsvarer ca 34 hestekrefter. Altså kan du frem til du fyller 21 eller har hatt A i to år, kun kjøre sykkel som yter opptil 34 hk (mindre om sykkelen er tyngre lettere enn ca 156 kg). Slike sykler har typisk et slagvolum på om lag 250 ccm (0,25 liter).

 

Sykkelen du linker til yter 101,5 kW med et slagvolum på over 1000 cm (1 liter). Den er med andre ord grisetung. Det er imidlertid ofte mulig å få plombert en sykkel som i utgangspunktet er "for tung", slik at du kan bruke den frem til du blir gammel nok.

 

Slagvolumet i seg selv har mao. ikke noeå si for hvorvidt en sykkel anses som "tung" eller "mellomklasse" det er effekten (hk eller kW) og evt. sykkelens egenvekt som har noe å si. Du vil i utgangspunktet se etter en sykkel med opptil 25 kW/34 hk, men også "tyngre" sykler kan være aktuelle dersom de plomberes med en effektsperre.

Endret av srbz
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...